Laulaja Rihanna kulki näyttävästi rintavarustus esillä Valerian and the City of a Thousand Planets -elokuvan Euroopan ensi-illassa. Kuva: Reuters
Laulaja Rihanna kulki näyttävästi rintavarustus esillä Valerian and the City of a Thousand Planets -elokuvan Euroopan ensi-illassa. Kuva: Reuters

New York Postin julistus ”rintojen paluusta” kirvoitti naisilta ironisia kommentteja Twitterissä.

Joko olet huomannut ympärilläsi uuden tissimuodin? Tai olet ehkä itsekin jo hurahtanut siihen? Mikäli New York Postia on uskominen, juuri nyt on meneillään huikea isorintaisuustrendi, kiitos muun muassa laulaja Rihannan esiintymisen avonaisessa mekossa. Suuririntaiset ovat lehden mukaan joutuneet viime vuosina pitämään povensa piilossa ja vyötettynä. Mutta, huh, nyt rintoja voi taas esitellä ylpeänä!

– Kohotettu rinta tarkoittaa kohotettua mieltä, lehti väittää.

Rintahehkutuksesta riemastuneet naiset innostuivat kommentoimaan lehden artikkelia sosiaalisessa mediassa.  Mashable-lehti uutisoi naisten reaktioista:

Helena Fitzgerald pohti, että täytyy kysyä äidiltä, jos tällä olisi 80-luvulta enää yhtään vanhoja tissejään, joita hän voisi käyttää.

Jenny Jaffe aikoi ottaa rintansa taas esille laatikosta, jossa hän on piilotellut niitä monta vuotta.

– ”Ylistäkää New York Postia”, minä kuiskaan. – Te olette vapaat, hän kirjoitti rinnoilleen.

Eve Peyser puolestaan kiittelee jumalaa siitä, että rinnat ovat tehneet paluun.

– Ikävöin rintoja niin paljon, kun ne olivat poissa, Peyser vitsaili.

Taylor Nicole Deankin kiitti luojaa siitä, että voi taas pukea tissit ylleen.

New York Postin mukaan pienirintaisuus on ihan vuotta 2016 ja hyvä niin – lehti listaa minitissimuodin miinukseksi muun muassa ahtautumisen pikkubikineihin ja sivutissiefektin. Viime vuonna supermallit, kuten Kendall Jenner ja Bella Hadid, kulkivat trendikkäästi rintaliivittömänä avonaisissa kaula-aukoissa.

Malli Kendall Jenner nähdään usein avonaisissa asuissa. Kuva: Reuters
Malli Kendall Jenner nähdään usein avonaisissa asuissa. Kuva: Reuters

Lehti kertoo, että esimerkiksi Glastonbury-festivaaleilla Englannissa tämän vuoden hitiksi nousivat glitter-rinnat, kun naiset koristelivat rintansa paljeteilla ja helmillä.

Myös muun muassa näyttelijä Emily Ratajkowski nähdään punaisella matolla usein avonaisissa kaula-aukoissa. Hän sanoi kesäkuussa, että monet eivät halua tehdä hänen kanssaan töitä, sillä hänellä on liian isot rinnat.

Näyttelijä Emily Ratajkowski on sanonut, että hänen rintojensa koko vaikuttaa hänen työnsaantiinsa. Kuva: Reuters
Näyttelijä Emily Ratajkowski on sanonut, että hänen rintojensa koko vaikuttaa hänen työnsaantiinsa. Kuva: Reuters

Ja mitä tästä pitäisi ajatella? Välillä muodissa on iso rintavarustus, toisinaan taas vannotaan pienten ja sporttisten nimeen. Naisen näkökulmasta kaikki rintamuodit ovat lähinnä huvittavia: rinnat kulkevat joka tapauksessa aina mukana. Niiden kokoonkaan ei voi kuppikaupalla vaikuttaa, ellei tule raskaaksi tai laita silikoneja.

Siispä, olivatpa omat rinnat millaiset tahansa, siitä vaan peittämään, paljastamaan tai antamaan piupaut – mikä nyt itsestä tuntuu mukavimmalta!

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.