Toimittaja-kirjailija Joan Didion kuvattuna vuonna 2009. Kuva: Reuters
Toimittaja-kirjailija Joan Didion kuvattuna vuonna 2009. Kuva: Reuters

Sekä Célinen että Saint Laurentin uusien mainoskampanjoiden kasvot ovat yli 70-vuotiaita.

Muotipiireissä Joan Didionin, 80, esiintyminen ranskalaismerkki Célinen mainoskampanjassa oli kutakuinkin yhtä iso juttu kuin alaston Kim Kardashian valtaväestölle. Didion on legendaarinen toimittaja-kirjailija ja niin cool, että kampanjasta on jo nyt povattu vuoden parasta. Hän poseeraa kuvassa yksinkertaisessa mustassa neuleessa, kultaisessa riipuksessa ja suurissa, mustissa aurinkolaseissa.

Vanhemmalla väestöllä on nyt hetkensä muodin huipulla, sillä eilen myös Saint Laurentin muotitalo julkisti kevätkampanjansa. Sen tähti on 71-vuotias muusikko Joni Mitchell. Mainoskampanja on osa Saint Laurentin musiikkiprojektia, jonka kuvissa ovat poseeranneet jo monet legendaariset laulajat ja laulunkirjoittajat: esimerkiksi Marianne Faithfull, Chuck Berry, Marilyn Manson sekä Courtney Love.

Eivätkä katu-uskottavat vanhemmat rouvat tähän lopu. Dolce & Gabbanan joulukuussa julkaistuissa mainoksissa poseeraavat ihanat, elämänkokemusta huokuvat italialaisnaiset.

Ikäihmisiä on toki nähty muodissa ennenkin, mutta harvoin näin suurena rysäyksenä kerralla. Kevät 2015 on ehdottomasti yli 70-vuotiaiden. Eiköhän Aira Samulininkin, 87, puhelin ala kohta soida...

Lue myös:

Osta itsellesi neulova mummo!

Alusvaatejätti suututti naiset "täydellisillä" huippumalleillaan – joutui muuttamaan mainoslauseensa

Näin käyttäytyy ensimmäistä kertaa hampurilaisen näkevä ihminen

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.