Meggingsit eli miesten leggingsit vaativat pokkaa.

Kuvat Lilli Haapala

Mikä yhdistää Reckless Loven laulajaa Olli Hermania ja supersankareita, kuten Batmania, Mustanaamiota ja Teräsmiestä?

Vastaus: piukat pöksyt.

Miesten leggingsit eli meggingsit olivat tekemässä tuloaan pari vuotta sitten. Supistiin, että H&M ottaisi niitä myyntiin miestenosastolleen. Vaan eipä ottanut, ja meggingsejä käyttävät miehet joutuvat yhä tyytymään naistenosastojen valikoimiin, kirpputoreihin ja nettikauppoihin.

– Naisten leggingseissä on usein se ongelma, että miesten on vaikea löytää sopivan kokoisia. Jotta leggingsit eivät puristaisi haaroista, täytyy ostaa kokoa liian isot. Mutta silloin ne ovat muualta löysät eivätkä istu joka paikasta, kirjailija Juri Nummelin, 40, kertoo.

Juri kokeilee pukeutumisessa erilaisia yhdistelmiä – välittämättä siitä, mielletäänkö osaset perinteisesti miesten vai naisten vaatteiksi. 

Meggingsejä hän käyttää usein bileissä, mutta hän on löytänyt myös arkeen sopivia yhdistelmiä. Meggingsien lisäksi Juri soisi, että miehille tehtäisiin tyylikkäitä hameita ja korkokenkiä.

– Minusta mies voi käyttää naisten vaatteita ja korostaa silti maskuliinisuuttaan.

Muutaman ongelman Juri on havainnut ihoa sivelevässä asusteessa. Niissä ei ole taskuja ja ne ovat usein liian kuumat tai kylmät. Ideaalilämpötila olisi kuulemma +18 astetta. Strategiset paikat hän peittää käyttämällä meggingsien kanssa sortseja tai pitkää paitaa.

Meggingsien käyttö vaatii myös pokkaa, sillä kaupungilla ne voivat herättää supinaa.

– Siitä ei vain pidä välittää, vaikka ymmärrän, että se voi olla joskus vaikeaa. Saattaa olla, että itsekin naureskelen meggingseille kymmenen vuoden päästä, mutta mitä sitten. Edelläkävijän rooli on aina raskas, mutta maailma muuttuu väkisin.