Radio Loopin juontaja Jekku Berglund liputtaa itsevarmuuden puolesta. ”Nainen voi olla seksikäs trikoissa ja lenkkareissa, ilman meikkiä, kun hän kantaa itsensä varmuudella.” Musta haalariasu on Filippa K:n. Kuvat: Jonna Öhrnberg
Radio Loopin juontaja Jekku Berglund liputtaa itsevarmuuden puolesta. ”Nainen voi olla seksikäs trikoissa ja lenkkareissa, ilman meikkiä, kun hän kantaa itsensä varmuudella.” Musta haalariasu on Filippa K:n. Kuvat: Jonna Öhrnberg

Varpaista auki olevat korkkarit löytyivät Alexander Wang for H&M -mallistosta.
Varpaista auki olevat korkkarit löytyivät Alexander Wang for H&M -mallistosta.

Ystävä teki Jekulle persoonallisen hennatatuoinnin. ”Yhdistin tatuointiin edullisia koruja, kuten pikkurillissäni olevan korviksen, johon liimasin neljän euron ’timantin’. Uskon kekseliäisyyteen. Mielenkiintoisen tyylin luomiseen ei tarvitse käyttää isoja summia rahaa.”
Ystävä teki Jekulle persoonallisen hennatatuoinnin. ”Yhdistin tatuointiin edullisia koruja, kuten pikkurillissäni olevan korviksen, johon liimasin neljän euron ’timantin’. Uskon kekseliäisyyteen. Mielenkiintoisen tyylin luomiseen ei tarvitse käyttää isoja summia rahaa.”

Radio Loopin juontaja ja netin Loop Looks -muotiohjelman vetäjä Jekku Berglund, 27, liikkuu arkisin trikoissa ja maihareissa.

Millainen on tyylisi?

– Yhdistän tyylissäni sporttisuutta ja naisellisuutta. Liikun arkisin usein Adidaksen trikoissa ja maihareissa enkä käytä paljon meikkiä. Arvostan itsevarmuuden tuomaa seksikkyyttä – aina ei tarvitse meikata paljon näyttääkseen hyvältä. Mikään ei ole seksikkäämpää kuin nainen, joka kantaa itsensä ja vaatteensa varmuudella, on päällä sitten mitä tahansa. Ihminen voi olla villapaidassa ja lenkkareissa todella seksikäs.

– Haluaisin liputtaa itsevarmuutta etenkin nuorille tytöille. Huolestuttavan paljon nuoret ovat menossa suuntaan, jossa seksikkyyttä tavoitellaan kauneusleikkauksilla ja kaiken maailman fyllingeillä.

– Olen ollut aina altavastaaja, poikatyttö, ja halunnut saada huomiota jollain tavalla. Mietin, miten erottua massasta. Huomasin, että juttuni on korostaa asennetta, jota ei kaikilla ole – en ole lähtenyt kepulikonsteihin. Minulla on savolainen luonne, että täältä tullaan! Liikuin parikymppisenä vielä pikkumekoissa ja korkkareissa, mutta nykyisin olen sitä mieltä, että seksikkäämpää on olla näyttämättä kaikkea.

Tänään mukana

– Kenkäni ovat Alexander Wangin H&M:lle suunnittelemat ja ensimmäistä kertaa jalassani. Olin malliston vip-lanseerauksessa Helsingissä ja ostin viisi kassillista tavaraa – varmaan puolet koko mallistosta.

– Olen kenkäfriikki. Minulla on vaatehuone täynnä kenkiä. Vein juuri kirpputorille 40 paria, mutta kotona on varmaan vielä sata paria. Kengät toimivat myös sisustuselementtinä: jotkin kauniit korkkarit ovat niin huonot jalassa, että pidän niitä kirjahyllyssä. En osta järjettömän kalliita kenkiä, mutta kun ihastun johonkin, saatan shoppailla kerralla 200 euron korkkareita kaikissa väreissä.

Lue myös:

Lotta Hintsa sijoittaa merkkilaukkuihin: "Minulla on niitä noin 15"

Alexa Chung tunnetaan kujeilevasta tyylistään

Lola Wallinkoski penkoo alelaareja: ”Olen edullisten tuotteiden metsästäjä”

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.