Tämä on kohta niiiiiiin hot. Pomarin kenkämalli 45700. Kuva: Pomar.fi
Tämä on kohta niiiiiiin hot. Pomarin kenkämalli 45700. Kuva: Pomar.fi

Miesten harmaa, korollinen pikkukenkä tekee komean paluun muotiin. – Kotimainen klassikko on jälleen cool, vahvistaa julkkisstylisti Vesa Silver.

Kultaisella 80-luvulla miehet kulkivat kelissä kuin kelissä harmaissa pikkukengissään valkoiset tennissukat vilkkuen.

Juuri kun muistijälki kasari-inhokeista on alkanut hiljalleen haalistua, suomalaisen kenkävalmistaja Pomarin nettisivuilla hohtelee jälleen tuttu vaaleanharmaa kenkä. Siis tämä:

Kuvat: Pomar.fi, malli: 45700

Kääk! Mistä on kyse?

– Ikonit palaavat aina. 1970- ja 80-luku ovat nyt pinnalla trendeissä, sanoo julkkiksia stailaava stylisti Vesa Silver.

Vesa kiittelee erityisesti kengän korkoa.

– Todella monipuolinen ja käytännöllinen kenkä juhlaan ja arkeen. Trendin mukaisesti miestenkin kengässä saa nyt olla vähän korkoa. Korko on tyylikäs yksityiskohta, joka tuo ryhdikkyyttä kantajalleen. Mielestäni on kova veto, että papoilta tutun kengän pohjakin on laitettu harmaaksi. Kokoharmaa on aika cool!

Lenkkarit ja tossut ovat olleet pitkään pinnalla, mutta nyt niiden tilalle kaivataan muuta.

– Näen, että tämä kenkä voisi hyvin olla esimerkiksi Mikko Leppilammella jonkin kapealinjaisen puvun kanssa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Vesa neuvoo yhdistämään loaferin kapealinjaiseen, nilkkapituiseen lahkeeseen. Samalla voi leikitellä värikkäillä tai kuviollisilla sukilla.

– Rennossa business-pukeutumisessa halutaan taas näyttää sukkia, ja siihen tyyliin tämä kenkämalli on loistava, sillä sukat pääsevät pilkistämään loafereista.

Kesällä kengät puolestaan yhdistetään ilman sukkia sortseihin tai nilkkoja korostaviin chino-housuihin, joiden lahkeissa on resorit.

– Tämän talven tyylikkäin juhlija pukee ylleen ruskean samettisen puvun, jonka kapeat lahkeet loppuvat nilkkaan ja sujauttaa jalkaansa ruskeat, korolliset loaferit.

Stylisti Vesa Silver on stailannut muun muassa laulaja Krista Siegfridsiä. 

Lue myös:

Joko sinullakin on? Näistä trendivaatteista tuli uusia klassikoita

10 syksyn parasta trendiä

Ylläri! Miksi korkokengät ovatkin paremmat kuin matalakantaiset?

Uusi trendi valloittaa maailmaa: pylly paljaana joogatunnilla