Vartaloa muokkaava alusasu korostaa kurveja ja silottaa muotoja.  Oikea malli löytyy sovittamalla.

Kaarituellisen sortsipukumallin alle ei tarvitse alusasua, koot S–XL, 149,90 €, Spanx. Pienipovisille. Kolmioliivimallinen yläosa alusmekossa sopii pienipovisille, koot S–XL, 119,90 €, Spanx.
Alustoppi tukee vartaloa eikä litistä rintoja, koot S–XL, 69,90 €, Spanx. Alusmekko tukee keskivartaloa ja sopii peruskäyttöön, koot XS–L, 29,95 €, H&M. Ylellisyyttä arkeen: topin vartaloa muokkaava osa on kauniisti pitsikuvioitu, koot S–XL, 44,90 €,
Triumph. Korsetissa on pitsiyläosa ja irrotettavat sukkanauhat, koot 65–85A–F, 94,95 €, Change.

  • Kerro myyjälle, mihin käyttöön etsit muokkaavaa alusasua tai ota vaate malliksi mukaan.
  • Arkikäyttöön ensikertalaisen kannattaa valita muokkaava toppi tai korkeavyötäröiset, rinnan alle ulottuvat housut. Myös vyötärökorsetti on helppo pukea ja pitää.
  • Mekkomallit ja topit puetaan alakautta eli niihin astutaan sisään. Jumiin jää, jos yläkautta yrittää!
  • Rintavalle sopii malli, jossa on avoin rintaosa tai valmiiksi oikeankokoiset liivit mukana.
  • Rintaliivien pitää olla oikeankokoiset ja hyvin istuvat. Muokkaava alusasu ei piilota epäsopivia liivejä vaan paljastaa liivimuhkurat – ja kaunis siluetti jää haaveeksi.
  • Monella on edelleen liian pienet liivit. Satsaa arkiliiveihin ja hyödynnä myyjien ammattitaitoa.

Funky Ladyn Silja Salmenkallio antoi vinkit 10 vuoden kokemuksella.

Korsettibody pysyy hyvin paikallaan ja liivitkin tulevat samassa paketissa, koot 75–85B–E, 90C–E, 54,90 €, Maidenform. Muokkaava alushame sopii puolihameen alle sekä mekkoihin, joissa on vartalonmyötäinen alaosa ja väljä yläosa, koot S–XL, 79,90 €, Spanx. Alle piilotettu avattava housuosa pitää alusmekon paikallaan, koot S–XXL, 62,90 €, Maidenform.