"Minun piti panna nämä lasit Tanssii tähtien kanssa -ohjelman suoraan lähetykseen pari viikkoa sitten, mutta unohdin. Kyllä Suomen kansa olisi taas järkyttynyt", Jorma nauraa.
"Minun piti panna nämä lasit Tanssii tähtien kanssa -ohjelman suoraan lähetykseen pari viikkoa sitten, mutta unohdin. Kyllä Suomen kansa olisi taas järkyttynyt", Jorma nauraa.
Jorman kehykset ovat usein suuret ja muoviset.
Jorman kehykset ovat usein suuret ja muoviset.
Kilpikonnakuosiset kehykset ovat klassikko. Nimestään huolimatta ne on valmistettu muovista.
Kilpikonnakuosiset kehykset ovat klassikko. Nimestään huolimatta ne on valmistettu muovista.
Näyttävyys ja jykevyys kuuluu Jorman pokatyyliin.
Näyttävyys ja jykevyys kuuluu Jorman pokatyyliin.

Tyylitaituri paljastaa, kuinka monet silmälasit hän omistaa.

Tanssija-koreografi Jorma Uotisen, 62, silmälasikokoelma on siististi rivissä makuuhuoneen laatikossa. Jorma rakastaa järjestystä ja siisteyttä, joten myös lasien täytyy olla aina samassa paikassa, jokaiset omassa kotelossaan.

– Minulla on paritkymmenet silmälasit. Mutta käytän niistä aktiivisesti vain neljiä tai viisiä, Jorma kertoo.

Aivan kuten vaatetuksessa ja sisustuksessa, myös silmälaseissa laatu on Jormalle tärkeää. Hän pitää näyttävistä ja jykevistä kehyksistä.

Suurimman osan laseistaan Jorma on ostanut Pariisista. Kaupunki on Jorman vakiolomakohde, sillä se tuli tutuksi jo vuosina 1976–1981, kun hän asui siellä.

– Kaupunki on edelleen minulle rakas. Siellä on myös luotto-optikkoliikkeeni.

Lue myös taiteilijan kotiesittely täältä.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.