Jonne von Hertzenin hiukset olivat mutturalla jo vuonna 2007. Vierellä isoveljet Kie (kesk.) ja Mikko (takana). Kuvat: Jouni Harala
Jonne von Hertzenin hiukset olivat mutturalla jo vuonna 2007. Vierellä isoveljet Kie (kesk.) ja Mikko (takana). Kuvat: Jouni Harala

Vuoden tyylikkäin muttura löytyy muusikko Jonne von Hertzenin päästä.

Muusikko Jonne von Hertzenillä on ylivoimaisesti maailman tyylikkäin muttura. Helsingin Sanomien Nyt-liitteen lanseerama termi on siis yhtä kuin miesten nuttura. Menaiset.fi:n äänestyksessä Jonne päihitti ylivoimaisesti muun muassa muusikko-näyttelijä Jared Leton, näyttelijä Colin Farrellin ja manageri Tommi Liimataisen mutturat. Yli 600 annetusta äänestä Jonne sai 58,3 prosenttia.

– Tulos ei varsinaisesti yllätä, koska laitoin äänestyksen Facebookiin. Veikkaan, että jos Jared Leto olisi pannut sen omaan Twitteriinsä, tulos olisi saattanut olla hieman toisenlainen, Jonne kommentoi.

Pitkät hiukset Jonnella on ollut lähes aina. Hän päätti jo seitsemännellä luokalla, ettei astu enää ikinä parturiin.

– Näin silloin Doors-leffan, ja hippielämä alkoi kiinnostaa. Sitä kun on 13-vuotiaana yleensä aika naiivi, niin ehkä hiusten kasvattamisen taustalla oli jotain ideologistakin ajatusta. Halusin samastua rokkareiden hippielämään, Jonne muistelee.

 

Jonne on laiska käymään parturissa. "Tosin nykyään käyn siistimässä latvoja muutaman vuoden välein. Sampoolla ei juurikaan ole väliä."

"Vaikka 20 euroa laadukkaasta ponnarista"

Nykyään Jonnella on pitkät hiukset ennen kaikkea käytännöllisestä syystä.

– Olen tosi laiska käymään parturissa. Ja ovathan pitkät hiukset tavallaan myös osa identiteettiäni. En ehkä osaisi olla lyhyissä hiuksissa.

Tärkein apuväline täydelliseen mutturaan on tietenkin ponnarilenksu. Ja ne pienet pirulaiset ovat aina kadoksissa juuri silloin, kun niitä kipeimmin tarvitsisi.

– Ponnareiden katoamista enemmän itseäni ärsyttää se, ettei ole kehitetty laadukkaita lenksuja, jotka kestäis. Mun ponnarit hajoavat parissa kuukaudessa. Maksaisin mieluusti vaikka 20 euroa lenksusta, joka kestäisi kaksi vuotta.

Ja sitten se tärkein kysymys vuoden mutturamiehelle: miten täydellinen muttura tehdään?

– Alkuverryttely on tärkeintä, etteivät paikat hajoa. Aluksi pari aurinkotervehdystä, jonka jälkeen muttura syntyy lähes itsestään. Sen väsäämiseen menee keskimäärin viisi sekuntia. Muita ohjeita mun on vaikea antaa, sillä en itsekään näe, miten sen väsään.

Seuraavaksi Jonnen mutturasta ja von Hertzen Brothersin musiikista saavat nauttia japanilaiset, sillä bändi matkustaa Japaniin ensi viikolla. Uutta musiikkia on kuulemma luvassa maaliskuussa 2015.

Mutturakisan tulokset:

1. Jonne von Hertzen 58,3 % äänistä

2. Jared Leto 20 %

3. Colin Farrell 8,3 %

4. Tommi Liimatainen 2,5 %

5. Mikko Parikka 2,1 %

6. jaettu sija: Tommi Evilä 2 % ja David Beckham 2 %

8. Jarno "Jarppi" Leppälä 1,8 %

9. Jaajo Linnonmaa 1,5 %

10. Jukka Poika 0,7 %

11. Jesse Kaikuranta 0,3 %

Ääniä annettiin 16.5.2014 mennessä 611.

Lue myös:

Muttura on huonon hiuspäivän pelastut – kenellä se on tyylikkäin?

Onko puolisollasi jo ananastukka?

Ananastukka syrjäytti Leijonien takatukan! Katso vaikka!