Muusikko Jenni Vartiainen tuunaa mielellään asujaan. –
En ole kovin taitava ompelija, eikä kärsivällisyyteni riitä alusta loppuun saakka tekemiseen, hän sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg
Muusikko Jenni Vartiainen tuunaa mielellään asujaan. – En ole kovin taitava ompelija, eikä kärsivällisyyteni riitä alusta loppuun saakka tekemiseen, hän sanoo. Kuva: Jonna Öhrnberg

Muusikko Jenni Vartiainen ei käytä stylistia, sillä hän tietää itse, miten haluaa pukeutua.

Millainen on tyylisi?

– Tyylissä menen aina mukavuus edellä. En voisi pukeutua esimerkiksi kuten Lady Gaga. Lavalla minulla pitää olla vaate, joka päällä voin liikkua ja laulaa vapaasti. Siellä pitää pystyä unohtamaan itsensä. En yleensä käytä stylistia, sillä tiedän aika tarkkaan, mitä haluan. Teetätän välillä asuja lempisuunnittelijallani Katri Niskasella. Viimeksi tilasin häneltä haaremihousut. Kaikissa asuissani näkyy oma käsialani.

– Jos voin valita, valitsen suomalaista designia. Yhdistelen ketjuliikkeiden vaatteita uniikkeihin kirpparilöytöihin. En yleensä osta mitään turhaa, vaan vain sellaista, mitä varmasti käytän. Olisi ihanaa, jos kaikki vaatteet olisivat reilun kaupan ja eettisesti valmistettuja, mutta käytännössä se on vaikeaa toteuttaa. Jos ostan kaksi metriä kangasta Eurokankaasta, en voi varmasti tietää, millaisissa oloissa se on valmistettu. Se on vähän kaksipiippuinen juttu.

– Tarvitsen paljon esiintymisasuja ja ostan niitä usein viime tipassa. Yleisölle haluan tarjota show’n lisäksi visuaalisen elämyksen. Näyttävyys on tärkeää.

– Pidän isoista koruista ja hatuista. Mustat, istuvat farkut ovat luottovaatteeni, sillä ne käyvät kaiken kanssa. Kengät ja laukut ovat heikkouteni, eli niitä piisaa vaatekaapissa.

Tänään mukana

– Kävin ostamassa nahkahameen ja puseron H&M:stä juuri ennen kuin tulin tänne levy-yhtiön tupareihin. Korut ovat löytöjä eri puolilta maailmaa. Kengät ovat Versacen ja niissä on todella hyvä lesti.

Lisää Minun tyylini -haastatteluita:

Lotta Hintsa sijoittaa merkkilaukkuihin: "Minulla on niitä noin 15"

Tarja Turunen: ”En mielestäni hamstraa asusteita, mutta...”

Noora Hautakangas: ”Asussa pitää olla draamaa”

Armi Toivanen suosii suomalaisia suunnittelijoita: ”Jos ihastun johonkin asusteeseen, hinnalla ei ole väliä”

Lue lisää Jenni Vartiaisesta täällä.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.