Voisiko kiireessä pukeutuminen olla oikeastaan helppoa, eikä vain pakkopullaa, joka nostattaa hien otsalle?

Jokainen tietää sen tunteen, kun kello tikittää ja kohta on pakko lähteä – eikä ole mitään päällepantavaa! Luottaisinko tuttuihin ja turvallisiin farkkuihin, vaikka se olisikin vähän tylsä valinta? Vai kokeilisinko uutta, villiä paitaa, joka oli second hand -löytö? Asun tulisi näyttää hyvältä aamusta iltaan paitsi töissä myös ystävän luona vieraillessa.

Whowhatwear-sivuston mukaan kannattaa satsata tiettyihin vaatekappaleisiin, jotka ovat varmoja valintoja kiireessäkin.

1. Hyvin istuvat vaatteet

Onhan se loogista: jos vaatekaappisi on täynnä vain hyvin istuvia vaatteita, ei juurikaan ole väliä, minkä niistä nappaat kiireisenä aamuna päällesi. Lempivaatteen istuvuutta voi parantaa vaikka ompelijalla.

2. LBD eli Little Black Dress

Ei ole urbaanilegendaa, että jokainen nainen tarvitsee vähintään yhden pikkumustan mekon. Jos pyyhällät töistä kotiin ja vaihdat lennossa vaatteet illan juhlia varten, pikkumusta on aina varma valinta.

3. Jakku niskaan

Jakku käy kesällä myös ulkotakista. Se toimii niin toimistossa, rennolla lounaalla kuin iltatilaisuuksissakin. Kannattaa mustan lisäksi hankkia myös yksi värillinen jakku.

4. Käytä kenkiä, joilla jaksat kävellä

Jos vaatekaapissasi on vain tarkoin valittuja kenkiä, voit sujauttaa kiireessä mitkä tahansa niistä jalkaasi. Matalammistakin kengistä löytyy tyylikkäitä ja näyttäviä vaihtoehtoja.

5. Hattu kutreille

Hattu on joka naisen paras ystävä. Miten helppoa on vain laittaa hattu päähän kiireen keskellä – ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota kampaukseen!

6. Käytä koruja – joka päivä

Nosta tyylikkäin korvakoruparisi, kaulakorusi ja rannekello näkyvälle paikalle, jotta tiukallakin aikataululla ehdit sujauttaa ne yllesi. Asu kuin asu näyttää harkitummalta muutaman korun kanssa.

7. Suunnittele etukäteen

Kiireisten päivien asupähkäilyt pelastaa se, että suunnittelet etukäteen. Kun löydät erityisen onnistuneen asukokonaisuuden, paina se mieleesi. Pane vaatteet valmiiksi esille äläkä avaa vaatekaappiasi enää kiireen keskellä.

Lue lisää:

7 parasta kiirepäivän kauneusniksiä

Kuuden minuutin kiepautusnuttura - näin sen teet

Huippukampaaja neuvoo - näin syntyy 8 minuutin pikakampaus

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.