Voisiko kiireessä pukeutuminen olla oikeastaan helppoa, eikä vain pakkopullaa, joka nostattaa hien otsalle?

Jokainen tietää sen tunteen, kun kello tikittää ja kohta on pakko lähteä – eikä ole mitään päällepantavaa! Luottaisinko tuttuihin ja turvallisiin farkkuihin, vaikka se olisikin vähän tylsä valinta? Vai kokeilisinko uutta, villiä paitaa, joka oli second hand -löytö? Asun tulisi näyttää hyvältä aamusta iltaan paitsi töissä myös ystävän luona vieraillessa.

Whowhatwear-sivuston mukaan kannattaa satsata tiettyihin vaatekappaleisiin, jotka ovat varmoja valintoja kiireessäkin.

1. Hyvin istuvat vaatteet

Onhan se loogista: jos vaatekaappisi on täynnä vain hyvin istuvia vaatteita, ei juurikaan ole väliä, minkä niistä nappaat kiireisenä aamuna päällesi. Lempivaatteen istuvuutta voi parantaa vaikka ompelijalla.

2. LBD eli Little Black Dress

Ei ole urbaanilegendaa, että jokainen nainen tarvitsee vähintään yhden pikkumustan mekon. Jos pyyhällät töistä kotiin ja vaihdat lennossa vaatteet illan juhlia varten, pikkumusta on aina varma valinta.

3. Jakku niskaan

Jakku käy kesällä myös ulkotakista. Se toimii niin toimistossa, rennolla lounaalla kuin iltatilaisuuksissakin. Kannattaa mustan lisäksi hankkia myös yksi värillinen jakku.

4. Käytä kenkiä, joilla jaksat kävellä

Jos vaatekaapissasi on vain tarkoin valittuja kenkiä, voit sujauttaa kiireessä mitkä tahansa niistä jalkaasi. Matalammistakin kengistä löytyy tyylikkäitä ja näyttäviä vaihtoehtoja.

5. Hattu kutreille

Hattu on joka naisen paras ystävä. Miten helppoa on vain laittaa hattu päähän kiireen keskellä – ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota kampaukseen!

6. Käytä koruja – joka päivä

Nosta tyylikkäin korvakoruparisi, kaulakorusi ja rannekello näkyvälle paikalle, jotta tiukallakin aikataululla ehdit sujauttaa ne yllesi. Asu kuin asu näyttää harkitummalta muutaman korun kanssa.

7. Suunnittele etukäteen

Kiireisten päivien asupähkäilyt pelastaa se, että suunnittelet etukäteen. Kun löydät erityisen onnistuneen asukokonaisuuden, paina se mieleesi. Pane vaatteet valmiiksi esille äläkä avaa vaatekaappiasi enää kiireen keskellä.

Lue lisää:

7 parasta kiirepäivän kauneusniksiä

Kuuden minuutin kiepautusnuttura - näin sen teet

Huippukampaaja neuvoo - näin syntyy 8 minuutin pikakampaus