”Parhaat muotikaupungit ovat New York ja Milano”, Janina Fry tuumi MLL:n hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä ravintola Bankissa Helsingissä. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Parhaat muotikaupungit ovat New York ja Milano”, Janina Fry tuumi MLL:n hyväntekeväisyysmuotinäytöksessä ravintola Bankissa Helsingissä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Aikuisen naisen pitäisi valita sopivan kokoiset vaatteet, omaa vaatemallistoaan suunnitteleva Janina Fry neuvoo.

Millainen on tyylisi?

– Tyylini on minulle ennen kaikkea tapa ilmaista itseäni. Se on hyvin henkilökohtainen asia. Suosin naisellista ja ajatonta. Arjessa olen klassisen rento ja käytännöllinen. Juhliin varten sitten laittaudun viimeisen päälle, ja rakastan sitä!

– Olen farkku- ja lenkkarityttö: usein palavereista tullessani heitän korkkarit auton takapenkille ja vaihdan lenkkarit jalkaan. Poimin kulloisistakin trendeistä itselleni sopivat jutut. Säästelen lempimekkojani ja -kenkiäni vuosikausia, koska en vain henno heittää pieneksikään jääneitä pois. Minulla on vahva tunneside vaatteisiin, koska ne kertovat tarinaani.

– Nuorempana pukeuduin enemmän tyköistuvaan ja paljastavaan, mutta iän myötä kropan esiin tuominen ei ole niin tärkeää. Sitä haluaa rakentaa tyylinsä muilla keinoin. Haluan, että tyylini tukee persoonaani. En haali tavaraa tavaran takia. Kallein asusteeni lienee Chanelin musta Wallet on chain, joka käy lompakosta ja iltalaukusta. Kaverini ostivat sen minulle kimpassa 40-vuotislahjaksi. Minusta se oli hieno ele. Olinhan aina haaveillut omasta Chanelista, mutten raaskinut hankkia sellaista.

Tänään mukana

– Päälläni on mekko omasta Janina F -mallistostani, jota suunnittelen jo seitsemättä vuotta. Kengät ovat Giuseppe Zanottin. Aikuisen naisen ei kannata sulloutua liian pieniin tai huonosti istuviin vaatteisiin. Jokaisen naisen vaatekaapista tulisi myös löytyä hyvin istuvat rintaliivit. Tämä on eräs syy, miksi ryhdyin suunnittelemaan omaa, aikuisille naisille suunnattua vaatemallistoani.

Tyylistään ovat kertoneet myös:

Jenni Vartiainen tyylistään: ”En voisi pukeutua kuin Lady Gaga”

Lotta Hintsa sijoittaa merkkilaukkuihin: ”Minulla on niitä noin 15”

Tarja Turunen: ”En mielestäni hamstraa asusteita, mutta...”