Volyymia hartioihin ja näyttävät korut korviin sopivat Janinan mukaan A-malliselle naiselle. Kuvat: Sanoma-arkisto ja valmistajat
Volyymia hartioihin ja näyttävät korut korviin sopivat Janinan mukaan A-malliselle naiselle. Kuvat: Sanoma-arkisto ja valmistajat

Vaatesuunnittelija Janina Fry tietää, mitä kohtia suomalaisen naisen kannattaa vartalossaan korostaa.

Kerroimme aiemmin, miksi persjalkaisen naisen vartalotyyppi on evoluution ehdoton huipentuma. Mutta mitä tämän mallisen naisen kannattaisi pukea päälleen?

Vaatesuunnittelija Janina Frylle suomalaisen naisen vartalo on tuttuakin tutumpi, sillä hänen oma mallistonsa Janina F juhlii tänä vuonna kymmenvuotispäiviään. Janina antoi vinkit A-malliselle, yläosasta kapeammalle ja alhaalta leveämmälle vartalolle.

1. Volyymia hartioihin

”Näyttävistä kangasmateriaaleista valmistetut yläosat toimivat katseenvangitsijoina. Paljetit herättävät taatusti huomion! Arkisemmassa pukeutumisessa röyhelöt hartiatuntumassa ovat se juttu.”

Paita Zarasta, 25,95 €.
Paita Zarasta, 25,95 €.
Zaran mekossa on näyttävät hihat, 39,95 €.
Zaran mekossa on näyttävät hihat, 39,95 €.

2. Hartiat kokonaan esiin

”Pääntiet, jotka paljastavat hartiat, sopivat tälle vartalotyypille hyvin.”

Pinkki mekko Mangosta, 35,99 €.
Pinkki mekko Mangosta, 35,99 €.

& Other Storiesin paidassa on kaunis venepääntie, 49 €.
& Other Storiesin paidassa on kaunis venepääntie, 49 €.

2. Näyttävät korut ja kaulukset

”Yläosaan tuovat runsautta myös huivit ja irtokaulukset. Vanha tuttu paita saa uuden kauluksen avulla ihan uuden elämän. Myös suuret ja näyttävät korut keräävät katseet ylävartaloon.”

Hapsukorvikset Mango, 12,99 €.
Hapsukorvikset Mango, 12,99 €.

Zaran irtokaulus 17,95 €.
Zaran irtokaulus 17,95 €.

3. A- ja empirelinjaiset mekot

”Tämän malliset mekot paitsi laskeutuvat kauniisti, ovat myös mukavia ja huolettomia päällä.”

Lindexin mekko, 49,99 €.
Lindexin mekko, 49,99 €.

Zaran vaalea mekko, 29,95 €.
Zaran vaalea mekko, 29,95 €.

Vältä näitä:

  1. Alaosat, joissa on poikkiraitakuvio tai vyö lanteella. Ne saavat lantion näyttämään leveämmältä kuin se on.
  2. Ylisuuri jakku tekee ilmeestä helposti raskaan.
  3. Yläosat, jotka loppuvat lantion leveimpään kohtaan.
  4. Korkeavyötäröiset tai voimakkaasti alaspäin kapenevat housut korostavat lantion leveyttä.

”Mutta toisaalta muhkea takapuoli on nyt niin in, että voit ottaa myös kokonaan toisen suunnan ja korostaa sitä!” Janina vinkkaa.

Kendall Jennerin jalassa bongattu tyylikäs nilkkalaukku! Tuleeko tästä uusi hitti? 

Tässä on todellinen vyölaukku 2.0 – yhdysvaltalaisen muotivaikuttajan Kendall Jennerin jalassa on nähty nilkkalaukku. Kyseessä on pikkuruinen käsilaukkua muistuttava kassi, joka kiinnitetään söpösti nilkkaan. Laukku bongattiin Kendallin Instagram-tarinasta. Asiasta uutisoi Elite Daily

Piileekö tässä muotivillityksessä uhka vai mahdollisuus? Listasimme plussat ja miinukset. 

Nilkkalaukku ei välttämättä sytytä, koska... 

  • Kun laukusta haluaa ottaa jotain, joutuu kumartumaan. Tiukassa ja lyhyessä mekossa se voi olla kiusallista julkisella paikalla. 
  • Pitkillä kävelymatkoilla laukku saattaa painaa askelta. 
  • Jotkut yhdistävät nilkkoihin kiinnitetyt esineet ikävästi vankeihin. 

Toisaalta nilkkalaukku saattaa olla myös hitti, sillä... 

  • Kun laukku roikkuu nilkassa, kädet ovat vapaina! 
  • Ei ole enää sitä ongelmaa, että mihin jättäisi laukun baarissa siksi aikaa, kun menee tanssimaan. Nilkkalaukku kulkee kätevästi mukana mihin tahansa meneekin. Vähän kuin nilkkaan pujotettavat rannekkeet uimahalleissa!

Nähtäväksi jää, koska nilkkalaukut rantautuvat katukuvaan – vai rantautuvatko ollenkaan. 

Vain muutama kuukausi sitten kolmannen lapsensa saanut herttuatar Catherine on nähty upeassa keltaisessa kotelomekossa.

Wimbledonin tennisturnauksessa on jälleen nähty monia tuttuja kasvoja. Tällä kertaa huomiota on herättänyt erityisesti herttuatar Catherine, joka seurasi tennisottelua  kirkkaan keltaisessa mekossa sunnuntaina puolisonsa prinssi Williamin kanssa.

Asu on monin tavoin Catherinelle epätyypillinen: Ilta-Sanomien mukaan Dolce & Gabbanan mekko on jopa 1 200 euron arvoinen.

Normaalisti Catherine nähdään hillitymmän värisissä asuissa, joiden hinta liikkuu muutamassa sadassa eurossa. Lisäksi Catherine suosii usein kotimaisia merkkejä.

Uskoisiko, että herttuatar Catherine sai kolmannen lapsensa vain muutama kuukausi sitten?
Uskoisiko, että herttuatar Catherine sai kolmannen lapsensa vain muutama kuukausi sitten?

Yksinkertaisessa leningissä on muutama piristävä yksityiskohta.
Yksinkertaisessa leningissä on muutama piristävä yksityiskohta.

Asuvalinnasta tekee kiinnostavan myös se, että herttuatar Meghan käytti myös näyttävän keltaista mekkoa vain muutama viikko sitten Lontoossa.

Meghanin ja Catherinen mekoissa on paljon samaa: värin lisäksi molemmat leningit ovat hyvin istuvia kotelomekkoja. Myöskään Meghanin asu ei ollut siitä halvimmasta päästä, vaan Brandon Maxwellin mekko on maksanut lähes 1 500 euroa.

Meghania on jo pidemmän aikaa suitsutettu muotivaikuttajaksi, joka peittoaa jo nyt Catherinenkin. Lieneekö siis sattumaa, että Meghanin näyttävän mekkovalinnan jälkeen Catherinella nähdään hyvin pian samankaltainen asu? 

 

#meghanmarkle #hrhtheduchessofsussex #meghanmarkle #duchessofsussex #meghanmarklestyle #meghanmarklestyle #princeharry #princewilliam #princessdiana #princeharrywindsor #princeharryandmeghan #england #queenelizabeth #royalfamily #royalwedding #bukingampalace #royalwedding2018 #princeharryandmeghanm arkle #princeharryandmeghanmarklewedding #katemiddleton #katemiddletonofcambridge ##meghanmarkle #hrhtheduchessofsussex #meghanmarkle #duchessofsussex #meghanmarklestyle #meghanmarklestyle #princeharry #princewilliam #princessdiana #princeharrywindsor #princeharryandmeghan #england #queenelizabeth #royalfamily #royalwedding #bukingampalace #royalwedding2018 #princeharryandmeghanmarkle #princeharryandmeghanmarklewedding #katemiddleton #katemiddletonofcambridge #princessdiana #ladydiana #princewilliamdukeofcambridge #prenscharles #princewilliamandkatemiddleton

Henkilön Meghan Markle (@duchessmeghanfan) jakama julkaisu

Sinänsä ei olisi kummallista, että Meghanin olisi inspiroinut Catherinea muotivalinnassa – on Meghanista otettu mallia kuninkaallissuvussa aiemminkin!

Niin sanottu Meghan-efekti on tarttunut jo ainakin prinssi Harryn serkkuun prinsessa Beatriceen