Asos-verkkokaupan Fuller Bust -mallistosta löytyy uima-asuja kuppikoissa DD–G. Yläosa, 27,40 €, asos.com.
Asos-verkkokaupan Fuller Bust -mallistosta löytyy uima-asuja kuppikoissa DD–G. Yläosa, 27,40 €, asos.com.

Raidoituksella voit hämätä itsellesi kurveja juuri oikeisiin paikkoihin. Muotoileva uimapuku, 29,99 €, H&M.
Raidoituksella voit hämätä itsellesi kurveja juuri oikeisiin paikkoihin. Muotoileva uimapuku, 29,99 €, H&M.

Freyan värikkäät bikinit hohtavat kauas. Kolmiomallinen yläosa, 33 €, figleaves.com.
Freyan värikkäät bikinit hohtavat kauas. Kolmiomallinen yläosa, 33 €, figleaves.com.

Balconette-malliset bikiniliivit tukevat rintaa, 22,95 €. Alaosa, 14,95 €, molemmat Lindex.
Balconette-malliset bikiniliivit tukevat rintaa, 22,95 €. Alaosa, 14,95 €, molemmat Lindex.

50-luvun tyylinen bikiniyläosa, 48 €, ja -alaosa, 48 €, bettylicious.co.uk.
50-luvun tyylinen bikiniyläosa, 48 €, ja -alaosa, 48 €, bettylicious.co.uk.

Näistä merkeistä tunnistat uimapuvut ja bikinit, jotka antavat rinnoillesi tarpeeksi tukea.

Näet itsesi juoksemassa rannalla kuin Pamela Anderson Baywatchissa aikoinaan. Aurinko paistaa ja meri kiiltelee upeana...

Kunnes muistat, että hemmetti, tuo on kivuliasta.

Uima-asu ja isot rinnat ovat hankala yhdistelmä, sillä ihan mikä tahansa uikkari ei anna tarpeeksi tukea rannalla juoksenteluun. Jos siis teet hiekalla ja vedessä muutakin kuin makaat liikkumatta paikallasi ja vaihdat grillattavaa puolta vartin välein, huomioi uima-asuostoksilla nämä seikat. Tarpeeksi rintaa tukevan uimapuvun tai bikinit tunnistat viidestä ominaisuudesta.

1. Kangasta on riittävästi

Nirunarumallit voi yleensä jättää pienirintaisille ja pelkkään auringonottoon. Mitä enemmän uima-asussa on kangasta, sitä paremmin se yleensä tukee rintoja. Paras bikinien yläosan malli on sellainen, jossa rintojen alla on leveämpi kaistale kangasta. Se pysyy kapeaa narua paremmin paikallaan ja antaa samalla tukea.

2. Hämää värityksellä

Uima-asua ostaessa rintava mutta muuten solakka kohtaa yleensä aina saman ongelman: jos yläosa on sopiva, muualta lörpöttää. Bikinien ylä- ja alaosan voi onneksi ostaa monesta paikasta erikseen. Siksi sovittaminen on tärkeää niin bikineissä kuin kokouikkareissakin!

Jos haluat hämätä yläosaasi vähän pienemmäksi suhteessa muuhun kroppaan, valitse yläosaan tummaa ja alaosaan vaaleampaa. Jos sen sijaan haluat korostaa kurvejasi kokouimapuvulla, etsi malli, jossa vyötäröllä on tummat, hoikentavat kangaskaistaleet.

3. Ajattele alusvaatteena

Kun olet hankkimassa uimapukua, kuvittele olevasi alusvaateostoksilla. Istuvuuden pitäisi olla kutakuinkin yhtä hyvä kuin rintaliiveissäsi. Alusvaatemerkkien uima-asut on usein suunniteltu isorintaiset huomioiden, joten piipahdus erikoisliikkeeseen saattaa kannattaa.

4. Kiinnitä huomiota olkaimiin

Niiden on oltava säädettävät ja tarpeeksi leveät!

5. Harkitse retroa

Vanhan ajan malliin tehdyissä uikkareissa on usein huomioitu myös rintavammat naiset. Niskan takaa solmittava halterneck-malli ei sovi kaikille, sillä niska saattaa kipeytyä, mutta sen avulla rinnoille saa usein hyvän tuen myös sivusuunnasta.

Lähde: Refinery29

Lue myös:

Bikini, tankini vai skirtini? Bikinimallien ABC

Uima-asu joka kropalle

Janni Hussi esittelee kesän ihanimmat bikinit – katso video

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.