Kuva All Over Press
Kuva All Over Press

Tyylitohtori kertoo, mitä isorintaisen kannattaa ottaa pukeutumisessa huomioon. Näyttelijä Salma Hayekin esimerkki osoittaa, ettei povekkaalla ole aina helppoa.

Olen isorintainen nainen, mutta en halua korostaa rintavarustustani. Millaisilla vaatevalinnoilla saan rinnat näyttämään pienemmiltä? Mitä pitää välttää?

Ensimmäiseksi suosittelen hankkimaan istuvat, mahdollisimman mukavasti rintoja muotoilevat ja tukevat liivit. Yksikään vaate tai pukeutumisneuvo ei auta iso- tai pienirintaista naista, mikäli rintaliivit ovat huonosti istuvat tai pahimmillaan jopa venyneet ja virttyneet pussit.

Hassua kyllä, mutta jos et halua korostaa rintojasi, niiden peittäminen pieniaukkoisella tai jopa poolokauluksisella puserolla korostaakin suuria rintoja epäedullisesti – kokeile niin huomaat! Tietenkään en suosittele pukeutumaan niin syvään uurrettuun yläosaan, että puolet muodoista on esillä.

Isorintaiselle parhaiten sopivat puserot, mekot tai neuleet, jotka ovat ohutta mutta napakkaa ja joustavaa materiaalia. Vältä röyhelöitä, pörröisiä materiaaleja, rintataskuja ja rusetteja.

Kaulaa ja dekolteeta korostavat maltillisesti hieman väljä venepääntie sekä v-aukkoiset trikoo- ja neulospuserot.

Hyvä vinkki on valita ohuita kerroksia – alle valkoinen avara o-aukkoinen t-paita ja päälle musta tai joku mieleisesi värinen v-aukkoinen ohut neule tai tunika, jonka alta t-paita pilkistää.

Valitse aina oikean kokoinen vaate. Jos yläosasi on yhtä tai useampaa kokoa suurempi kuin alaosasi, valitse kaksiosainen asukokonaisuus: esimerkiksi housupuvusta voit valita pienempää kokoa olevan alaosan. Sopivan kokoisissa vaatteissa vartalosi näyttää sopusuhtaiselta.

Se pieni mutta merkittävä ero

Säihkyvän kaunis näyttelijä Salma Hayek onnistuu välillä paremmin välillä huonommin korostamaan tai häivyttämään poveaan.

1. VÄÄRIN Vihreän mekon hihattomuus ja pieni o-aukko korostavat rintojen suuruutta. Onneksi pitkä riipus rikkoo hieman kokonaisuutta. Hieman anteliaampi kaula-aukko ja pienet hihat olisi parempi vaihtoehto.

2. OIKEIN Musta bleiseri istuu hyvin rintojen ja vyötärön kohdalta. Puseron ja bleiserin v-pääntie korostaa tyylikkäästi dekolteeta. Iso kaulakoru on hieman turha, mutta ei hullumpi katseenvangitsija.

3. VÄÄRIN Suloinen pinkki mekko, mutta aivan väärä asu Salmalle. Poolo lyhentää kaulaa ja mekon tiukka empire-leikkaus tekee rinnoista massiivisen yhtenäisen "alueen".

4. OIKEIN Pumpsista! Kyllä rinnoista saa ja pitääkin nauttia ainakin juhliessa. Viininpunaisen mekon kaula-aukko on tyylikkäästi antelias ja koruttomuus upea valinta.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.