Kuva All Over Press
Kuva All Over Press

Tyylitohtori kertoo, mitä isorintaisen kannattaa ottaa pukeutumisessa huomioon. Näyttelijä Salma Hayekin esimerkki osoittaa, ettei povekkaalla ole aina helppoa.

Olen isorintainen nainen, mutta en halua korostaa rintavarustustani. Millaisilla vaatevalinnoilla saan rinnat näyttämään pienemmiltä? Mitä pitää välttää?

Ensimmäiseksi suosittelen hankkimaan istuvat, mahdollisimman mukavasti rintoja muotoilevat ja tukevat liivit. Yksikään vaate tai pukeutumisneuvo ei auta iso- tai pienirintaista naista, mikäli rintaliivit ovat huonosti istuvat tai pahimmillaan jopa venyneet ja virttyneet pussit.

Hassua kyllä, mutta jos et halua korostaa rintojasi, niiden peittäminen pieniaukkoisella tai jopa poolokauluksisella puserolla korostaakin suuria rintoja epäedullisesti – kokeile niin huomaat! Tietenkään en suosittele pukeutumaan niin syvään uurrettuun yläosaan, että puolet muodoista on esillä.

Isorintaiselle parhaiten sopivat puserot, mekot tai neuleet, jotka ovat ohutta mutta napakkaa ja joustavaa materiaalia. Vältä röyhelöitä, pörröisiä materiaaleja, rintataskuja ja rusetteja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaulaa ja dekolteeta korostavat maltillisesti hieman väljä venepääntie sekä v-aukkoiset trikoo- ja neulospuserot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä vinkki on valita ohuita kerroksia – alle valkoinen avara o-aukkoinen t-paita ja päälle musta tai joku mieleisesi värinen v-aukkoinen ohut neule tai tunika, jonka alta t-paita pilkistää.

Valitse aina oikean kokoinen vaate. Jos yläosasi on yhtä tai useampaa kokoa suurempi kuin alaosasi, valitse kaksiosainen asukokonaisuus: esimerkiksi housupuvusta voit valita pienempää kokoa olevan alaosan. Sopivan kokoisissa vaatteissa vartalosi näyttää sopusuhtaiselta.

Se pieni mutta merkittävä ero

Säihkyvän kaunis näyttelijä Salma Hayek onnistuu välillä paremmin välillä huonommin korostamaan tai häivyttämään poveaan.

1. VÄÄRIN Vihreän mekon hihattomuus ja pieni o-aukko korostavat rintojen suuruutta. Onneksi pitkä riipus rikkoo hieman kokonaisuutta. Hieman anteliaampi kaula-aukko ja pienet hihat olisi parempi vaihtoehto.

2. OIKEIN Musta bleiseri istuu hyvin rintojen ja vyötärön kohdalta. Puseron ja bleiserin v-pääntie korostaa tyylikkäästi dekolteeta. Iso kaulakoru on hieman turha, mutta ei hullumpi katseenvangitsija.

3. VÄÄRIN Suloinen pinkki mekko, mutta aivan väärä asu Salmalle. Poolo lyhentää kaulaa ja mekon tiukka empire-leikkaus tekee rinnoista massiivisen yhtenäisen "alueen".

4. OIKEIN Pumpsista! Kyllä rinnoista saa ja pitääkin nauttia ainakin juhliessa. Viininpunaisen mekon kaula-aukko on tyylikkäästi antelias ja koruttomuus upea valinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla