Armeijatyyli on edelleen muodikas – ja ihastuttaa mukavuudellaan ja käytännöllisyydellään.

Khakinvihreää, hiekanruskeaa ja armeijanharmaata nähtiin jälleen runsaasti kevään catwalkeilla. Jos rentous ja helppous kiinnostaa, tämä tyyli on sinua varten. Jos viime vuonna tuli hankittua parkamallinen kevättakki, senkin voi kohta kaivaa varastosta käyttöön.

Asusta tulee kiinnostava, kun yhdistät siihen paria eri sävyä. Vihreä sopii yllättävän hyvin useimmille! Kapeat housut höystetään ekstrataskuilla, ja tavarat kulkevat mukana kätevästi repussa. Asusteet kannattaa pitää hillittyinä, sillä bling bling ei tähän tyyliin istu – pieni metallinkiilto on kuitenkin paikallaan.

Säästä


Khakinvihreä neule kiiltelee hennosti, 24,99 €, H&M. Ekstrataskut somistavat aavistuksen lököttävästi istuvia, kapeita housuja, 30 €, Ellos. Nappikorvakorut, 4,90 €, Glitter. Reppu sopii hyvin armeijatyyliin, 14,95 €, New Yorker. Nilkkurit keinonahkaa, 36,95 €, Anna Field / Zalando.

Satsaa


Kerroksellisuus tekee Michael Michael Korsin neulepuserosta kiinnostavan, 175 €, net-a-porter.com. Kapeat reisitaskuhousut, 209 €, Hunkydory. Toiseen korvaan nappi, toiseen siivenmuotoinen korvis, 24,32 €, Orelia / Asos. Reppu kuin asepalvelustaan suorittavalla, 119,95 €, Royal Republic / Zalando. G-Star Raw’n eri värejä ja materiaaleja sekoittelevat nilkkurit, 195 €, Spartoo.

Lue myös:

Vastaamalla kolmeen kysymykseen selvität vartalotyyppisi

Eikö ole taaskaan mitään päälle pantavaa? Haalari ratkaisee vaatepulmat

Tämä takki on kevään must-hankinta - tähdet näyttävät mallia

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.