Burleskitähti Dita Von Teese on yksi Jean-Paul Gaultierin muusista. Kuva: Reuters
Burleskitähti Dita Von Teese on yksi Jean-Paul Gaultierin muusista. Kuva: Reuters
Dita Von Teese ja Jean-Paul Gaultier (2010). Kuva: Reuters
Dita Von Teese ja Jean-Paul Gaultier (2010). Kuva: Reuters
Suunnittelija catwalkilla (2008). Kuva: Reuters
Suunnittelija catwalkilla (2008). Kuva: Reuters
Näyttelijä Scarlett Johansson ja JPG suunnittelijan kunniaksi järjestetyssä gaalassa (2010). Kuva: Reuters
Näyttelijä Scarlett Johansson ja JPG suunnittelijan kunniaksi järjestetyssä gaalassa (2010). Kuva: Reuters
Myös Gossip-yhtyeen keulakuva Beth Ditto on nähty JPG:n näytöksissä. Kuva: Reuters
Myös Gossip-yhtyeen keulakuva Beth Ditto on nähty JPG:n näytöksissä. Kuva: Reuters

Muotisuunnittelija vaatetti viimeksi Conchita Wurstin ja äänesti laulajaa Euroviisuissa 73 kertaa.

Ranskalainen suunnittelijalegenda Jean Paul Gaultier, 62, esitteli Lindexille ideoimansa malliston Göteborgissa torstaina 11. syyskuuta. Asuissa näkyy Gaultierin tuttuja peruspilareita: merihenkistä raitaa, tatuoinneilta näyttäviä läpikuultavia kuoseja sekä uskaliaita tötterökorsetteja.

Mitä sanot maltillisemmille pukeutujille, jotka eivät tohdi pyyhkäistä kaupungille rinnat tötteröliiveissä?

– Sitten ei kannata pukeutua niihin. Vaatteet ovat tapa kommunikoida ihmisten kesken. Siksi tärkeintä on valita päälleen sellaista, jossa viihtyy ja joka kertoo kantajansa viestiä.

Mikä mielestäsi on kaunista?

– Kauneuteen ei ole yhtä vastausta tai sääntöä. Itse arvostan erilaisuutta ja yksilöllisyyttä. Kun joku erottuu joukosta, hän herättää minun kauneusanturini. Muistan ensi-ihastukseni kouluvuosilta: luokallani oli Pohjois-Afrikasta muuttanut tyttö, jolla oli kirkuvanpunainen afrotukka ja kuulas, kalpea iho. Hän erottui muista kuin huutomerkki. Minä olin ihan että ooh là là! Kaunista on myös, jos ihmisessä on asennetta. Se on paras asuste.

Suunnittelija Jean-Paul Gaultier 90-luvun lopulla. Kuva: Reuters

Olet vaatettanut supertähtiä Madonnaa myöten. Viimeksi puit laulaja Conchita Wurstin, millainen kokemus se oli?

– Mahtava! Hän on todella erityinen sekoitus maskuliinisuutta ja naisellisuutta. Hänellä on sirot naisen uuma ja kasvot mutta aito parta. Olen omissa töissäni sekoittanut naisten ja miesten tyyliä, mutta en ole koskaan tavoittanut yhtä täydellistä tasapainoa sukupuolten välillä.
Olin Conchitasta niin tohkeissani, että Euroviisuissa soitin hänen äänestysnumeroonsa 73 kertaa.

Katso kuvat!

Muotiguru Gaultier teki tavismalliston tylsyyttä vastaan

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.
 

 

Sekä näyttelijä Krista Kosonen että herttuatar Meghan juhlivat eilen häitään aivan upeissa leningeissä.

Tuore Sussexin herttuatar Meghan, 36, ja herttua Harry, 33, avioituivat eilen Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Samaan aikaan myös yksi Suomen tunnetuimmista pariskunnista näyttelijä Krista Kosonen, 34, ja ohjaaja Antti J. Jokinen, 50, menivät naimisiin Helsingissä.

Vaikka esimerkiksi kokoluokassa brittihovin ja suomalaisen pariskunnan häitä on turha verrata, eräs asia kummissakin häissä oli hauskalla tavalla yksi yhteen: morsianten asuvalinta! 

Krista oli valinnut hääpuvukseen Katri Niskasen suunnitteleman linjakkaan puvun, jonka yksi tärkeimmistä yksityskohdista on korkea kaulus. Puku jättää olkapäät paljaaksi ja siinä on kaunis pitsikirjailu. 

 

A post shared by Krista Kosonen (@krista_kosonen) on

Krista julkaisi ihanan hääkuvan itsestään ja Antista eilen Instagramissaan. 

Myös Meghan oli valinnut hyvin samantyylisen asun hääpäivänsä iltajuhlaan. Brittiläisen Stella McCartneyn suunnittelema pelkistetty silkkileninki on aivan samaa mallia kuin Kirstan puku. Kummassakin puvussa on avonainen selkä ja niiden helmassa laskeutuu kauniisti laahukseen. 

Brittihovin tuorein aviopari! Kuva: Reuters
Brittihovin tuorein aviopari! Kuva: Reuters

Meghanilla oli hääpäivänään kaksi eri asua. Asu, jossa hän asteli alttarille aiemmin päivällä, oli pelkistetty, klassinen ja monen silmään aivan nappivalinta. Lue tästä lisää Meghanin toisesta hääasukokonaisuudesta.

Meghanin ja Harryn häissä oli vieraina yli 600 henkilöä. Heidän joukossaan oli lukuisia maailmankuuluisuuksia, kuten näyttelijä George Clooney puolisonsa Amalin kanssa, tennistähti Serena Williams ja muusikko Elton John.

Amal Clooney edusti Meghanin ja Harryn häissä keltaisessa asussa. Kuva: Reuters
Amal Clooney edusti Meghanin ja Harryn häissä keltaisessa asussa. Kuva: Reuters

Myös Kristan ja Antin kutsuvieraslistalla on monia julkisuudesta tuttuja tyyppejä. Antin bestmanina toiminut näyttelijä Jasper Pääkkönen julkaisi eilen illalla kuvan juhlista. Kuvassa poseeraavat Armi ToivanenLaura Birn ja Elina Knihtilä.

”Maailman kaunein morsian. Toisilleen tehdyt”, Jasper kirjoittaa jakamansa kuvan alla.