Häikäisevä valkoinen on vallannut punaisen maton juhlat.

Talven tulon myötä Hollywood-tähdet ovat pukeutuneet joukolla kauden ykkösväriin, valkoisiin asuihin. Puhtaan valkoinen on muodin kestosuosikkeja, joka sopii erityisen hyvin juhlahetkiin. Vaaleat puvut tuovat raikkautta ja valoa kaamoksen keskelle.

Yksi lumikuningattareksi heittäytynyt stara oli Angelina Jolie, 39, joka juhli ohjaamansa draamaelokuvansa Murtumaton ensi-iltaa Lontoossa. Tammikuussa valkokankaalle Suomessa tuleva leffa perustuu olympiatason urheilijan ja sotasankarin Louis Zamperinin elämään.

Kuvissa vasemmalta oikealle:

Angelina Jolie ei ole hörhelöjen ystävä, vaan tähti suosii hyvin istuvia, klassisia asuja. Näyttelijä-ohjaaja juhli Lontoossa Ralph & Russon elegantissa, kynähamemallisessa mekossa. Boleromainen yläosa viimeisteli puhdaslinjaisen tyylin.

Esikoistaan odottavan Keira Knightleyn valitsema Giambattista Vallin asu oli kuin tehty talveen. Yläosaan kirjailtu kirsikkapuun oksa ja naisellinen pitsihelma olivat ylellisiä yksityiskohtia. Näyttelijän ja muusikko James Rightonin vauvan laskettu aika on keväällä.

Nälkäpeli – Matkijanärhi -elokuvan Jennifer Lawrence edusti uutuuden ensi-illassa Christian Diorin säihkyvässä kellohelmaisessa puvussa.

Lue myös:

Peitteleekö Keira Knightley väljillä vaatteilla raskauttaan?

Rinnat paljaana poseeraava Keira Knightley taistelee kuvankäsittelyä vastaan

Me Naiset tapasi Angelina Jolien: "Erossa kirjoitan Bradille rakkauskirjeitä"

Onko tässä seuraava uusi superpari?

Jennifer Lawrence suri uusimman Nälkäpeli-elokuvan ensi-illassa

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.