Kuvat Getty Images
Kuvat Getty Images

Talven juhlamuoti lyö kunnolla överiksi. Ylelliset metallinsävyt – varsinkin kulta – saavat kimmeltää puvuissa. Mikään säihke ei ole liikaa, vaan kultaan voi verhoutua päästä varpaisiin.

Pikkujoulukauden ykkösväri on kulta. Ylellistä kimallusta löytyy lähes kaikkien suunnittelijoiden mallistoista. Vaatteissa on paljon yksityiskohtia, kuten strasseja, niittejä ja koristekiviä. Sesongin must-juttuja ovat myös isot, näyttävät korut ja muut metallinhohtoiset asusteet.

Säihkyvistä kultapaljeteista innostui monien muiden tähtien tavoin True Blood -sarjan Evan Rachel Wood, joka näyttäytyi Los Angelesissa pidetyssä elokuva-alan juhlassa Guccin silmiä häikäisevässä luomuksessa. Leffaroolejakin tehneestä 25-vuotiaasta Evanista tuli hiljattain rouva, kun hän avioitui brittinäyttelijä Jamie Bellin kanssa. Kaunottaren kohutuin heila on ollut kauhurokkarina tunnettu Marilyn Manson.

Kuvissa vasemmalta oikealle:

Tuoreen Bond-tytön Bérénice Marlohen valitsema Oscar de la Rentan merenneitomallinen, tyllihelmainen paljettiasu julisti luksusta.

Kuin sulaan kultaan dipattu! Näyttelijä-laulaja Evan Rachel Woodin säihkyvä Guccin puku ei jäänyt valokuvaajilta huomaamatta.

Antava halkio ja kauluksen muhkeat koristekivet kruunasivat näyttelijä Milla Jovovichin Pradan puvun.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.