Ponnarirannekoru on suorastaan nerokas keksintö.

Pitkähiuksinen ei pärjää ilman yhtä asiaa – aina mukana kulkevaa hiuslenkkiä, jolla kutrit saa pois tieltä, jos tarve vaatii.

Ykköspaikka kuljettaa ponnaria mukanaan on oma ranne. Laukusta lenkit tuntuvat katoavan, mutta ranteessa ne pysyvät tallessa ainakin hetken pidempään.

Valitettavasti kiristävä lenkki ranteessa ei ole mukava eikä erityisen tyylikäskään. Ihoon jää painaumat, ja rannekoru olisi kauniimpi vaihtoehto.

Uusi nerokas keksintö yhdistääkin rannekorun ja hiuslenkin. BitterSweet-koruyritys kehitteli rannekorun, jonka uraan ponnarin voi pujottaa niin, ettei se kiristä ikävästi rannetta. Metallinen rengas on myös supertyylikäs, ja valikoimasta löytyy mallit niin yksinkertaisen kuin koristeellisemmankin tyylin ystäville. Hinnat alkavat 45 dollarista eli reilusta 40 eurosta.

Yrityksen nettikauppa toimittaa tuotteita toistaiseksi vain Yhdysvaltoihin, mutta jos koru kiinnostaa, heille kannattaa lähettää sähköpostia ja tiedustella, toimittaisivatko he myös Suomeen.

Match your #Bittersweetbracelets to your jewelry

Kuva, jonka BitterSweet (@bittersweet_bracelet) julkaisi

Coming soon! First functional bracelet with style

Kuva, jonka BitterSweet (@bittersweet_bracelet) julkaisi

Lue myös:

Tämä mummomainen asuste tekee paluun muodin huipulle

Patatukka vai megaotsis? Valitse suosikkisi kevään trendikkäimmistä leikkauksista

Nettikaupalla menestykseen: nainen myy 3 000 asustetta päivässä

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.