Tämä lienee lyhyin helma, joka Catherinella on pitkiin aikoihin nähty. Kuva: Reuters
Tämä lienee lyhyin helma, joka Catherinella on pitkiin aikoihin nähty. Kuva: Reuters
Raskaana oleva herttuatar leikitteli lokakuussa myös läpikuultavuudella. Kuva: Reuters
Raskaana oleva herttuatar leikitteli lokakuussa myös läpikuultavuudella. Kuva: Reuters
Kaikkein virallisimmissa tehtävissä herttuatar edustaa usein konservatiivisissa asuissa. Vierellä puoliso, prinssi William. Kuva: Reuters
Kaikkein virallisimmissa tehtävissä herttuatar edustaa usein konservatiivisissa asuissa. Vierellä puoliso, prinssi William. Kuva: Reuters

Kate odottaa toista lastaan ja kaipaa tyyliinsä muodikkuutta ja nuorekkuutta.

Oletko havainnut, että herttuatar Catherine, 32, on kuvattu viime aikoina hieman rennommissa ja nuorekkaammissa asuissa kuin aikaisemmin? Helmatkin ovat nousseet melkein puoleen reiteen.

Vanity Fair paljastaa salaisuuden uuden tyylin taustalla. Syynä ei ole raskauspahoinvointi, josta herttuatar on viimein toipunut ja päässyt takaisin edustuskuntoon, vaan Kate on palkannut uuden stailistin, henkilökohtaisen assistentin Natasha Archerin, lähteet kertovat lehdelle.

Aiemmin Katen on kerrottu vastaavan tyylistään enimmäkseen itse. Hän on saanut apua esimerkiksi lapsuudenystävältään Emilia Jardine-Patersonilta.

Uusi look on 27-vuotiaan Natashan ansiota, mutta Vanity Fairin tietojen mukaan Kate on itsekin halunnut näyttää ikäiseltään. Toista lastaan odottavaa Katea onkin välillä arvosteltu konservatiivisista tyylivalinnoistaan. Herttuatar haluaa ottaa tyyli-ikonin asemansa vakavasti.

Natasha auttaa Katea etsimällä vaatteita sovitettavaksi ja shoppailemalla herttuattaren puolesta nettikaupoissa. Vaikka lopulliset päätökset tekee edelleen Kate, Natasha on suostutellut häntä ottamaan enemmän riskejä – ilmeisesti onnistuneesti. Lokakuun lopulla Kate edusti Jenny Packhamin jadenvihreässä mekossa, jonka helma oli lyhempi kuin herttuattarella on aikoihin nähty.

Lue myös:

Muotiguru Roberto Cavalli: Kate Middletonin pitäisi pukeutua seksikkäästi

Peppukohu: Miksi herttuatar Catherine ei käytä alushousuja edustaessaan?

Britit irvailevat Ruotsin prinssin kihlatulle: Yrittää kopioida Katea!

Herttuatar Catherine "pääsi vihdoin ulos talosta" – katso video!

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.