Sopivat vai epäsopivat, siinä vasta pulma. Kuva: iStock
Sopivat vai epäsopivat, siinä vasta pulma. Kuva: iStock

Jätämme täten hyvästit nelitisseille ja vääränlaisten rintaliivien aiheuttamalle rahanmenolle. 

Uimapukujen ostaminen on vaikeaa, ja farkkujen ostaminen painajaismaista. Mutta rintsikkashoppailu! Se on omassa luokassaan.

Rintaliivit saattavat näyttää ja tuntua sovituskopissa ihan hyviltä, mutta käytännön elämässä selviääkin, että liivit kiristävät, puristavat, hiertävät, tekevät rinnoista kummallisen näköiset, pullauttavat tissit pois kupeistaan tai vähintään paistavat läpi kaikista mahdollisista paidoista.

Viime vuosina trendikäs ratkaisu tähän dilemmaan on ollut rintaliivien heivaaminen kokonaan tai ainakin osa-aikaisesti. Kaikille liivittömyys ei kuitenkaan ole mieluinen ratkaisu eikä välttämättä edes vaihtoehto. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Silloin apuun tulee kikka, joka paljastaa virheostokset ja väärät koot jo sovituskopissa. Alusvaatemerkki ThirdLovea edustava Ra'el Cohen kertoo Cosmopolitanissa, että huonosti istuvat rintsikat voi tunnistaa pukemalla rintsikoiden päälle tiukan valkoisen t-paidan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Cohenin mukaan koko on väärä, jos liivit näkyvät t-paidan läpi todella selvästi. Jos erotat t-paidan läpi rintojen pursuavan ulos kupeistaan tai kuppien jäävän vajaiksi, liivien ei pitäisi päätyä ostoslistalle – ainakaan siinä koossa, jota sovitat. Paita paljastaa myös, jos olkaimet tai liivien ympärys pureutuvat ihoon liian tiukasti.

T-paitatesti auttaa hahmottamaan paitsi liivien kokoa ja mallia myös niiden sopivuutta vaatteiden alle.

Vaikka Cohen puhuu nimenomaan liivien koosta, aina koon vaihtaminen ei ratkaise ongelmia. Rinnoissa ja rintaliivimalleissa on eroja, eivätkä kaikki rintsikat sovi kaikille, vaikka kokoja löytyisi.

T-paitatesti auttaa hahmottamaan paitsi liivien kokoa ja mallia, myös niiden sopivuutta vaatteiden alle. Pitsit ja kirjailut näyttävät upeilta, kun olet ilman paitaa, mutta vaikuttavat monen t-paitakankaan läpi katsottuina kummallisilta röpelöiltä.

Lue myös, minkä väriset rintaliivit erottuvat vähiten valkoisen t-paidan alta.

Vierailija

Ilman t-paitaakin näkee selvästi pukukopin peilistä useimmat viat liivien koossa ja mallissa. Jos t-paitakikkaa käyttää, pitää paidan olla melko tiukka.

Toki testaan itsekin ain paita päällä, miltä liivit näyttävät ja näkyvätkö miten liivien alta.

Mutta on eräs kikka, josta harvoin mainitaan. Nimittäin valitse aina pukukoppi, jossa on istuin ja testaa liivien sopivuus istumalla alas!

Istuessa liian iso ympärys ja liian iso kuppi tuntuvat ja näkyvät selvästi. Liian kireä ympärys taas kiristää ihan eri tavalla istuessa kuin seistessä -- peilin edessä seistessä moni vetää selän suoraksi ja vatsaa sisään. Myös olkainten väärä asento voi paljastua istuma-asennossa helpommin.

Ennen kuin rupeaa testailemaan seisomista, istumista, paita päällä ja pois, kannattaa myös opetella pukemaan liivit oikein. Siis kumarra ja kuopaise -kikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla