Iholla-sarjasta tuttu laulaja Heli Kajo, 28, haluaisi pukeutua yksinkertaisen elegantisti. Naisellinen ja rönsyilevä tyyli vie kuitenkin voiton.

Kuva Panu Pälviä

Mikä on pukeutumisesi juju?
Tyylilleni tunnusomaista on värikkyys ja naisellisuus. Tykkään prinsessamaisista jutuista ja kaikesta rönsyilevästä. Lähtökohtaisesti tyylini on ehkä vähän kummallinen, koska tykkään ostaa hieman erikoisempia vaatteita. En ota
pukeutumista kauhean vakavasti, enkä ole koskaan pelännyt, että joku vaate näyttäisi liian oudolta. En myöskään ajattele liikaa, mitä laitan päälleni. Fiilis on tärkein.

Välillä asu osuu heti nappiin, joskus on kokeiltava useampia vaihtoehtoja. Arkiaamuina en viivy vaatekaapillani kovinkaan kauan, vaan vedän päälleni nopeasti jotain.


Iholla-sarjassa päästään kurkistamaan elämääsi ja samalla myös tyyliisi. Miksi laittaudut?


Pukeutumisesta tulee hyvä olo. Jos ei jaksa aamulla tehdä mitään tukalle, pukeutuu ankeasti ja vetää jalkaan matalat kengät, koko päivä on aivan tuomittu. Huonona aamuna kannattaa edes vähän miettiä, mitä laittaa päälle. Kun pukee
jotain värikästä ja korkkarit, päivä on heti parempi.

Miten pukeutumistasi kommentoidaan?
Kun sain levytyssopimuksen, veljeni sanoi että hyvä juttu. Kuulemma sain viimein jotain pohjaa tyylivalinnoilleni. On vähän kummallista, että minua pidetään hyvin tyyliorientoituneena. Mielestäni en sitä ole. Kaikki ovat nykyään todella trenditietoisia, ja välillä minua hävettää, kun en seuraa muotiblogeja enkä tiedä, mikä on milloinkin muotia ja hienoa. Välillä haluaisin olla punavuorelaisen cool, pukeutua tyylikkään graafisesti mustaan ja valkoiseen. Se tyyli ei kuitenkaan tunnu omalta. Minulla on vain värit ja hörhelöt.

Mitä et pukisi päällesi?
Haluaisin käyttää tiukkoja ja avonaisia mekkoja, mutta en pysty. Ne eivät vain sovi vartalolleni. Myöskään keltainen väri ei toimi ylläni.

Korot vai matalat kengät?

Rakastan kenkiä yli kaiken. Korkkarit tekevät olosta ryhdikkään ja paremman. Ostan kenkiä aina kun  mahdollista. Merkillä ei ole väliä, mutta kenkien on näytettävä kivalta ja oltava laadukkaat.

Suosin mahdollisimman korkeita korkoja. Kenkien on oltava myös mukavat jalassa, muuten ne jäävät käyttämättä. Silloin ne maksavatkin vähän enemmän. Vaikka jaksankin olla korkeilla koroilla koko illan, kuljetan usein mukanani varakenkiä. Pikkukengissä ei viitsi kävellä kotiin. Omistan aina myös yhdet mustat nilkkurit, joita käytän arkena koko ajan.


Millainen shoppaaja olet?

Kaikki ostokseni ovat heräteostoksia. Enimmäkseen rohmuan vaatteita matkoilla. Kun ei ole muuta tekemistä, on kiva kierrellä kaupoissa. Silloin shoppailureissulla saattaa hurahtaa tuntikausia. Käyn harvoin kaupoissa, mutta ostan sitten usein enemmän kerralla. En viitsi käydä vain katselemassa: jos haluan jotain, se on sitten pakko saada. Siksi en pyöri kaupoissa viikottain tai edes joka kuukausi. Harmittaisi vain, jos ei olisikaan rahaa ostaa haluamaansa. Erityistä vaatebudjettia minulla ei ole, käytän rahaa sen verran kuin sitä sattuu sillä hetkellä olemaan.

Mistä löydät vaatteesi?
Matkustan äitini mukana usein Ranskaan, Pariisiin ja Etelä-Ranskan kaupunkeihin. Siellä teen parhaat löytöni. Lempimerkkejäni ovat ranskalaiset Sandro ja Maje, joiden liikkeistä löytyy hyviä perusvaatteita. Jos haluan jotain erikoisempaa, lähden etsimään sitä – jälleen ranskalaisen – Manoushin liikkeestä. Ne vaatteet sopivat vähän pompöösimpään tyyliin. Sieltä olen ostanut sinisen jakun, joka on yksi lempivaatteistani.

Miten tyylisi on muuttunut?
Äitini on kiinnostunut tyylistä ja on pukenut minua pienestä pitäen ja ostanut minulle kauniita juttuja. Nuoresta saakka olen tykännyt laittautua naiseksi. Teininäkin minulla oli aina korkkarit, vaikka muut pukeutuivat löysiin housuihin. Prinsessakausi on jatkunut kymmenvuotiaasta asti. Nyt tosin olen pääsemässä eroon leveistä helmoista. Tällä hetkellä menossa on mekkokausi.                  

Heli Kajo
Laulaja-lauluntekijä syntyi 26.10.1983 Helsingissä ja opiskelee Sibelius-Akatemiassa. Yksi Subin Iholla-sarjan naisista. Esikoisalbumi julkaistaan 23.5.