Lenkkarimuoti on tänäkin keväänä kuuminta hottia. Kuva: Shutterstock
Lenkkarimuoti on tänäkin keväänä kuuminta hottia. Kuva: Shutterstock

Lenkkareista ja joogahousuista tuli statussymboleita.

Haluatko tehdä vaikutuksen vaatteillasi? Pukeudu niin kuin et välittäisi pätkääkään.

Harvard Business Schoolissa tehdyn tutkimuksen mukaan se saattaa lisätä uskottavuuttasi enemmän kuin arvaatkaan.

– Punaisten lenkkareiden käyttäminen töissä tai luksusputiikkiin astuminen treenivaatteissa voi johtaa korkeampaan statukseen ja hyväksyntään ennemmin kuin sosiaaliseen paheksuntaan, tutkijat kirjoittavat.

Kyse on asenteesta, kirjoittaa Refinery29. Alipukeutuminen kuuluu esimerkiksi Facebook-pomo Mark Zuckerbergin tyyliin. Yksinkertaisilla, jopa hieman nuhjuisen näköisillä t-paidallaan ja farkuillaan hän viestii, että hänellä on valtaa ilman skarppia pukua ja massiivista luksuskelloakin.

Ennen kuin vaihdat kauniin mekkosi salihousuihin, kannattaa kuitenkin muistaa, että myös ympäristöllä on merkitystä. Mark Zuckerberg on jo vallan huipulla, joten hänelle rento pukeutuminen on täysin hyväksyttävää. Luksustavaratalossa joogahousut saattavat taata paremman palvelun, mutta paikallisessa automarketissa sulaudut vain massaan.

Kevään lenkkarimuoti on kuitenkin omiaan antamaan sopivan itsevarman vaikutelman – pue ne pillifarkkujen ja bleiserin pariksi, niin pidät yllä mainettasi yhtenä toimiston uskottavimmista tyypeistä.

Lue myös:

Vaatevalmentaja vinkkaa: näin löydät tyylisi punaisen langan

Stylisti kertoo: tältä sporttimuodin pitää näyttää tänä kesänä

Naiset intoilevat nyt tästä: töihin joka päivä samassa asussa

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.