22-vuotias Winnie Harlow on muun muassa Desigual-vaatemerkin mallikasvo. Kuva: Reuters
22-vuotias Winnie Harlow on muun muassa Desigual-vaatemerkin mallikasvo. Kuva: Reuters

Muotiala on myllerryksessä ja persoonalliset mallit entistä kysytympiä. Nuoruudessaan rankasti kiusatut mallit ovat nyt alan seuratuimpia kasvoja.

Winnie Harlow

Kanadalaisella Winnie Harlow'lla, 22, todettiin nelivuotiaana ihon pigmenttihäiriö vitiligo eli valkopälvi, jonka takia ihon oma väriaine melaniini katoaa läiskinä. Winnietä kiusattiin koulussa rankasti ja haukuttiin koko lapsuuden ajan muun muassa lehmäksi ja seepraksi. Jatkuvan haukkumisen vuoksi Winnie vaihtoi useasti koulua ja harkitsi pahimpina hetkinä itsemurhaa.

Vuonna 2014 Winnie osallistui ex-huippumalli Tyra Banksin Huippumalli haussa -tv-ohjelmaan, jossa hän sijoittui kuudenneksi. Sen jälkeen hänet palkattiin espanjalaisen Desigual-vaatemerkin mallikasvoksi. Winnie on esiintynyt muun muassa Lontoon muotiviikkojen catwalkilla. Tänä vuonna hänet on nähty muun muassa Sprite-limun mainoksessa ja Swarovskin mainoskasvona.

Madeline Stuart

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Madeline Stuart New Yorkin muotiviikoilla. Kuva: Reuters
Madeline Stuart New Yorkin muotiviikoilla. Kuva: Reuters

Australialainen Madeline Stuart, 20, on ensimmäinen ammattimalli, jolla on Downin syndrooma. Hän on kävellyt kahdesti New Yorkin muotiviikkojen catwalkilla. Lisäksi hän on poseerannut Voguessa ja hääpukukuvauksissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Madeline haluaa muuttaa muotialan käsitystä kauneudesta. Hänen äitinsä Rosanne on kertonut, että Madeline on jo vauvasta asti saanut kuulla muilta, ettei hänen kuuluisi liikkua ja näkyä julkisilla paikoilla. Madelinen lääkäritkin väittivät, ettei hänestä koskaan tulisi mitään. Toisin kävi.

Shaun Ross

Shaun Ross on albiino, minkä takia häntä on haukuttu muun muassa aaveeksi. Kuva: All Over Press
Shaun Ross on albiino, minkä takia häntä on haukuttu muun muassa aaveeksi. Kuva: All Over Press

25-vuotias Shaun Ross on albiino ja hänen silmänsä ovat harvinaisen vaaleanvihreät. Häntä haukuttiin lapsena muun muassa puuteriksi ja aaveeksi.

Shaun aloitti malliuransa 16-vuotiaana. Hänen agenttinsa on kertonut häkeltyneensä hyvällä tavalla tämän ulkonäöstä mutta vielä enemmän siitä, miten innokkaasti muotiala on halunnut palkata Shaunin kampanjoihinsa.

Shaun on poseerannut brittiläisessä GQ:ssa, Italian Voguessa ja tehnyt mallintöitä muun muassa Givenchylle ja Alexander McQueenille. Lisäksi hän on näytellyt lukuisissa musiikkivideoissa, kuten Katy Perryn E.T. -videossa.

Khoudia Diop

Senegalilaisen Khoudia Diopin, 19, hyvin tumma ihonväri keräsi lapsena ikävää huomiota ja lukuisia haukkuja. Häntä on kutsuttu muun muassa tähtien äidiksi ja yön tyttäreksi.

Khoudia aloitti malliuran kaksi vuotta sitten ja on päättänyt uhmata perinteistä mielikuvaa kauneudesta. Hän on erityisen suosittu Instagramissa, jossa hänellä on yli 300 000 seuraajaa.

– Tavoitteeni on, että kaikki tummaihoiset siskoni voivat nauraa idiooteille ja heidän ”kauneuskäsityksilleen”. Kukaan ei voi sanella, miltä sinun kuuluisi näyttää, Khoudia kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla