Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Kun käyt ostoksesi läpi kysymys kysymykseltä ennen kassalle ryntäämistä, vältyt katumukselta ja palautusrumbalta. Vaatekaappi ja lompakko kiittävät!

Aah, ihana paljettitoppi, jollaista olen aina tarvinnut… Stop! Ennen kuin säntäät luottokortti tanassa kohti lähintä maksupäätettä, harkitse vielä kerran.

Pukeutumiseen keskittynyt sivusto WhoWhatWear.com listasi kysymyksiä, joiden avulla hutiostokset voi minimoida. Kysy ne itseltäsi sovituskopissa ennen ostopäätöstä.

1. Himoitsenko tätä vain koska se sattuu olemaan alennuksessa?
Shoppailusääntöjen kuningas: osta vain sellaisia vaatteita, joita aiot oikeasti käyttää.

2. Onko koko sopiva juuri nyt?
Älä osta ”sitten kun” -vaatteita. Empiiriset tutkimukset osoittavat, etteivät ne kuitenkaan motivoi tarpeeksi laihduttamiseen. (Toim. huom. Hääpuku saattaa olla poikkeus!)

3. Tuntuuko oloni mukavalta?
Turha väittää, ettet ikinä olisi ostanut jotain kutisevaa/kiristävää/paljastavaa, joka jäi kaapin perukoille.

4. Haluanko tämän vain, koska se on tiettyä merkkiä?
Et halua olla elävä mainoskyltti, vaan näyttää hyvältä.

5. Aionko ostaa sen, koska se on osa jotain kimppadiiliä?
Viisi yhden hinnalla, jes! Paitsi jos et tarvitse niitä neljää ylimääräistä.

6. Vaatiiko se erityistä huolenpitoa?
Jos et ole koskaan käyttänyt vaatteitasi kuivapesussa, tuskin innostut nytkään.

7. Tarvitseeko minun luopua jostain saadakseni haluamani?
Seuraava kuukausi kaurapuurolla? Unohda.

8. Täyttääkö se jonkun aukon vaatekaapissani?
Mikäli sinulla on jo kolme villakangastakkia, saatat pärjätä ilman neljättä.

9. Rakastanko sitä koko sydämestäni?
Kuuntele itseäsi. Jos epäröit, unohda koko juttu.

Lue myös:

Himoshoppaaja tunnustaa: "Välillä seksikin häviää uusille kengille"

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.