”Omistan vain vähän vaatteita”, Hanna Gullichsen kertoo tyylistään. Kuva: Päivi Ristell
”Omistan vain vähän vaatteita”, Hanna Gullichsen kertoo tyylistään. Kuva: Päivi Ristell

Bloggari ja ruokakirjailija Hanna Gullichsen pitää pienistä liikkeistä, joissa hän käy usein vain vaihtamassa kuulumisia.

Ruokakirjailija ja bloggari Hanna Gullichsenin, 36, tyyli on minimalistinen päästä varpaisiin. Hän pitää luksusmerkeistä, mutta ostaa niitä harkiten.

– Shoppailu on mielestäni ajanhukkaa. Ostan harvoin ja tarpeeseen. Suosin pieniä vaateliikkeitä, joissa saatan käydä vain vaihtamassa kuulumisia, Hanna kertoo.

Nettishoppailukaan ei ole Hannan juttu.

– Nautin siitä, kun saan koskettaa ja sovittaa vaatteita.

Nämä ovat Hannan suosikkiputiikit:

Beam

”Sieltä löytää niitä vähän villimpiä kortteja pukeutumiseen. Valikoimassa on esimerkiksi ranskalaisen Isabel Marantin sisarmerkki Étoile Isabel Marant.”

Erottajankatu 15–17, Helsinki

Gaudete

”Putiikki, josta löydän laadukkaat perusvaatteet, kuten valkoiset t-paidat ja Acnen farkut.”

Fredrikinkatu 35, Helsinki

SOFiNAH Shop

”Sofinahista löytyy eettistä, hyvälaatuista muotia. Pidän siitä, että tuotteiden takana on jokin tarina.”

Uudenmaankatu 17, Helsinki

Nina’s

”Täältä ostan jonkun arvokkaamman jutun muutaman kerran vuodessa. Käyn usein myös juttelemassa omistaja Niina Kurkisen kanssa.”

Bulevardi 13, Helsinki

Petit St Louis

”On upeaa, että Suomesta löytyy tällainen kauppiaspariskunta kuin Toni Putula ja Heidi Kivinen ovat. He tuovat esimerkiksi Byredon tuoksuja Suomeen.”

Rautatienkatu 18, Lahti

Lue Me Naisten uusimmasta numerosta 13/2015, miten Hanna kuvailee tyyliään.

Lue myös:

Hanna Gullichsen hehkuu onnea – kihlat!

Avokadopastan luoja Hanna Gullichsen esitteli uuden rakkaansa

Tämä on hyvä palautusruoka juoksulenkin jälkeen

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.