Jamie Brewer on myös näyttelijä. Kuva: Reuters
Jamie Brewer on myös näyttelijä. Kuva: Reuters

Jamie Brewer lavapyörähdys oli menestys.

New Yorkin muotiviikoilla osataan! Viime vuosina niiden aikana on tehty hyvällä tavalla historiaa, kun catwalkeilla on nähty muun muassa pluskokoisia fetissiasunaisia ja kauniisti ikääntyneitä harmaahapsia.

Eilen suunnittelija Carrie Hammerin vaatteita mallasi American Horror Story -sarjassa näytellyt Jamie Brewer, jolla on Downin oireyhtymä.

– Nuoret tytöt ja naiset näkevät minut ja ajattelevat, että hei, jos hän pystyy tuohon, niin pystyn minäkin, Jamie kommentoi mallipestiään E! Onlinen mukaan.

– On tosi innostavaa olla roolimalli kenelle tahansa nuorelle naiselle ja rohkaista häntä olemaan oma itsensä.

Carrie Hammerin mukaan Jamien lavaesiintyminen ylitti kaikki odotukset. Hän päätti jo muutama vuosi sitten, että tuo catwalkille roolimalleja, jotka saavat kaikki hymyilemään, ja niin kävi.

Viime vuonna Hammerin vaatteita esitteli pyörätuolissa lapsesta asti ollut psykologi ja muoti-intoilija Danielle Sheypuk.

Lähde: Time

Lue myös:

62-vuotias alusvaatemalli muuttaa käsityksesi kauneudesta

Hän on kaikkien aikojen isokokoisin huippumallisopimuksen saanut plusmalli

Pluskokoiset naiset esittelivät fetissiasuja New Yorkin muotiviikoilla – kehuja sateli

New Yorkin muotiviikolla tehtiin historiaa: ensimmäistä kertaa malli pyörätuolissa

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.