Style Plaza -blogia pitävä Anna Sofia Luostarinen. Kuva: Style Plaza
Style Plaza -blogia pitävä Anna Sofia Luostarinen. Kuva: Style Plaza

Anna Sofia rakastaa käytännöllisiä neuleita ja farkkuja. Kuva: Style Plaza
Anna Sofia rakastaa käytännöllisiä neuleita ja farkkuja. Kuva: Style Plaza

Pariisilaisnaisten tyyliä ihaileva muotibloggari Anna Sofia Luostarinen kertoo, ketkä pukeutujat häntä inspiroivat.

Style Plaza -blogia pitävä Anna Sofia Luostarinen hallitsee minimalistisen ja pariisilaisen tyylin – eikä ihme, sillä hän nimeää tyyliesikuvikseen ranskattaret, esimerkiksi Coco Chanelin.

– Hän oli edelläkävijä, joka muutti naisten muodin vapaamuotoisemmaksi ja sporttisemmaksi. Coco oli aina huoliteltu, mutta silti tyylissä oli tietty huolettomuus, mikä on ranskattarille vieläkin ominaista. Kuvailisin omaa tyyliäni aika rennoksi ja käytän harvemmin mekkoja ja hameita, joten voin samaistua Chanelin haluun muuttaa naisten muotia vapaammaksi.

Toisaalta Anna Sofia ihailee myös ruotsalaisen muotibloggari-toimittaja-muotisuunnittelija Elin Klingin ja saksalaisen putiikinpitäjä-stylistin Lena Terlutterin tyylejä.

– Etsin ideoita omaan tyyliini niin Pinterestistä, muotilehdistä, Instagramista, blogeista kuin ihan katukuvastakin. Pariisissa asuessani bongasin usein upeita tyylittäriä, mutta kyllä Helsingin kaduiltakin löytää upeita naisia upeine tyyleineen, Anna Sofia kertoo.

Anna Sofia paljastaa kolme mielestään tämän hetken kiinnostavinta pukeutujaa:

Elin Kling

Elinin skandinaavinen minimalismi ihastuttaa hänen tyylissään eniten. Hän suosii laadukkaita materiaaleja, selkeitä leikkauksia ja ajattomia vaatekappaleita. ’Less is more’ kuvaa hänen tyyliään ehkä parhaiten, ja samaa ajatusta käytän myös omassa pukeutumisessani. Pukeudun hyvin käytännönläheisesti. Farkut ja laadukkaat neuleet ovatkin vaatekaappini käytetyimpiä vaatteita. Panostan laadukkaisiin vaatteisiin ja asusteisiin, jotka palvelevat pitkään. Laukuissa suosin Elinin tapaan Célineä.”

Carine Roitfeld


Carine Roitfeld toimi pitkään Ranskan Voguen päätoimittajana. Kuva: Reuters

”Asuin Pariisissa kaksi vuotta. Pariisilaisten naisten tyyli on ihanan huoleton, mutta silti aina todella chic. Ranskan Voguen entinen päätoimittaja Carine suosii omassa tyylissään tummia sävyjä ja klassisia vaatekappaleita, joissa on kuitenkin särmää. Tähän pyrin itsekin. Esimerkiksi nahkahousut tuovat upeasti kontrastia valkoiseen silkkipaitaan. Tykkään Carinen tapaan yksinkertaisista asuista, joissa on kuitenkin ajatusta takana. Yksi suuri koru ja korkokengät voivat tehdä farkkujen ja neuleen yhdistelmästä täysin erilaisen.”

Lena Terlutter

”Tämän saksalaisen yrittäjän tyyli on todella inspiroiva. Seuraan häntä Instagramin kautta. Lenan tyyli on rento, mutta samalla huoliteltu. Myös hänen laukkukokoelmansa on ihailemisen arvoinen. Lenan tyyli on hieman kokeilevampi ja rohkeampi kuin omani, mutta se hänen tyylissään kiehtookin eniten. Hänen tyylissään on myös tietty boheemi ote, mikä itseäni inspiroi. Hän on myös taitava asusteiden käyttäjä. Isot huivit, hatut, aurinkolasit ja korut viimeistelevät hänen asunsa.”

Lue myös:

Bloggari Sofia Ruudun syystyyli: ylipolvensaappaita ja selkeitä sävyjä

Alexa Chung tunnetaan kujeilevasta tyylistään

Emma Kimiläinen: ”Tätä meikkiä hamstraan lentokentiltä”