Paljas keskivartalo laulaja Taylor Swiftin tyyliin pysyy edelleen muodissa. Kuva: Reuters
Paljas keskivartalo laulaja Taylor Swiftin tyyliin pysyy edelleen muodissa. Kuva: Reuters

Alennussesonki on hyvää aikaa tehdä trendikkäitä löytöjä halvalla.

Hyvässä alennuslöydössä kohtaavat hinta ja laatu, ja tuote on oikeasti käyttökelpoinen. Kevät tuntuu vielä kaukaiselta, mutta sekä tämän hetken kuumimpia että tulevan sesongin trendejä kannattaa jo bongailla alennusrekeiltä. Pidä silmäsi auki näiden tyylien varalta.

1. Housupuvut

Housujen valtakausi ei ole vieläkään ohi – nyt ne saavat seurakseen myös takin. Kokopukujen suosio lienee peräisin tänä vuonna jyllänneestä normcore-trendistä, joka on nostanut perusvaatteet uuteen arvoon.

2. Taylor Swift -siluetti

Eli lyhyt yläosa ja korkeavyötäröinen alaosa, joiden välistä jää näkyviin pieni kaistale ihoa. Laulaja Taylor Swift on yksi tämän tyylin tunnetuimmista suosijoista.

3. Mokka ja nahka

Jos löydät tyyliisi sopivan nahkaisen tai mokkaisen vaatteen alennusmyynnistä, se kannattaa kiikuttaa kassalle. Kyseessä on yksi kevään trendikkäimmistä materiaaleista. Lisäksi nahka tienaa hintansa takaisin, koska se kestää käytössä jopa vuosikymmeniä.

4. Paitamekot

Klassikkovaate, jota voi käyttää ympäri vuoden. Talvella paitamekko kaipaa seuraukseen neuleen ja sukkahousut, kesällä paljaat sääret ja sandaalit.

5. Vajaamittaiset culottes-housut

Culottes-housuja on näkynyt jo jonkin verran, ja niiden suosio todennäköisesti vain kasvaa, mitä lähemmäksi kevät tulee. Leveiden, vajaamittaisten lahkeiden seuraksi kannattaa pukea sukat tai sukkahousut ja näyttävät kengät.

6. Valkoinen

Valkoista ei kannata jättää vain rusketuskauteen, koska se on raikas väri myös talvella. Ainoa vika tässä trendissä on, että värikkäiden ruokien ja juomien kanssa pitää olla tarkkana.

7. Armeijanvihreä

Jos alerekin perukoilta pilkistää jotain vihreää, kannattaa kurkata. Armeijatyyli on jälleen suosiossa, ja se onkin paras tapa keventää vaatetusta heti kun säät alkavat lämmetä – jäykkä kangas ei näytä liian kesäiseltä.

Lue myös:

Alennusmyynnit alkoivat jo – parhaat tärpit nettikauppoihin

Lola Wallinkoski penkoo ale-laareja: ”Olen edullisten tuotteiden metsästäjä”

Miksi jonottaminen on niin raivostuttavaa?

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.