Gloria Fashion Show etsii kansainväliset kriteerit täyttäviä malleja, mikä tarkoittaa vähintään 177 senttimetrin pituutta ja vaatekokoa 36.
Gloria Fashion Show etsii kansainväliset kriteerit täyttäviä malleja, mikä tarkoittaa vähintään 177 senttimetrin pituutta ja vaatekokoa 36.

Suomen trendikkäimpään muotinäytökseen valitaan malleja eri perustein kuin vielä viitisen vuotta sitten. – Nyt haemme persoonallisen näköisiä malleja, show’n fashion director Mia Dillemuth sanoo.

Syksyn muotia esittelevään Gloria Fashion Show’hun valittiin malleja Helsingin ytimessä Hotelli Kämpin peilisalissa.

Malleja olivat valitsemassa stylisti Minttu Vesala sekä Glorian muotitoimittaja ja Gloria Fashion Show’n fashion director Mia Dillemuth.

 


Catwalk-mallin pituuden olisi hyvä olla 177 senttiä. Minttu Vesala ja Mia Dillemuth ihastelivat mallien pituutta, sillä useimmat castingiin tulleet olivat lähes 180 senttiä pitkiä.

 

 


Tuore ylioppilas Nicol Apollonio, 18, oli viime vuonna mallina Glorian näytöksessä. –Jännittävintä on odottaa tietoa siitä, että pääsenkö näytökseen mukaan vai en.

 

 


Malleista otettiin castingissa kuvat luonnonvalossa, jotta luonnolliset piirteet näkyvät mahdollisimman hyvin. Kuvassa malli Christel Karhu.

 

Mallien valitseminen Glorian näytökseen aloitetaan jo alkukesästä.

–Valinta on kuin ison palapelin kokoamista. Kun näemme mallin, emme välttämättä vielä tässä tilanteessa tiedä, tuleeko hän valituksi, Dillemuth kertoo.

Vesalan ja Dillemuthin mielestä mallin olemus merkitsee yhtä paljon kuin vartalon mittasuhteet.

–Pelkkä kävely ei ratkaise, vaan koko ihminen. Me näemme, kuka tähän pystyy ja kuka ei, Vesala kertoo.

Mallimaailman naisihanne on muuttunut koko ajan, ja se näkyy myös mallien valinnassa.

–Nyt haemme näytökseen persoonallisemman näköisiä malleja kuin vaikka viisi vuotta sitten, Mia kertoo.

 

 


Tapahtuman tuottajana toimiva Spalt PR-toimiston maapäällikkö Siru Palmroos katsoi mallikansioita Minttu Vesalan ja Teemu Leinon kanssa. – Valitsemme malleja, jotka täyttävät kansainväliset kriteerit.

 


Hanni Larma, 21, tuli castingiin suoraan muotisuunnittelija Anne-Mari Pahkalan ja Torres-viinien yhteisestä muotinäytöksestä. Tuomaristo pyysi häntä avamaan hiuksensa näytöskampauksesta. –En tavallisesti tule castingiin näin kovassa meikissä, hän nauroi.

 

Tiukka työtahti

Koska show’ssa esitellään syksyn mallistoja, mallit eivät saa ottaa kesän aikana aurinkoa.

–Ammattimallit tietävät kyllä tämän. Joskus on käynyt niin, että mallista on juuri ennen näytöstä yritetty kuorintavoiteilla ja kaikilla mahdollisilla keinoilla saada rusketusta hälvenemään, mutta ei se ole yleensä auttanut, Spalt PR -toimiston näytöskoordinaattori Teemu Leino kertoo.

Glorian castingissa kävi Suomen tunnetuimpien mallitoimistojen, Paparazzin, Brandin ja Fondin malleja. Osa heistä on jo tehnyt töitä maailmalla, osa taas elämänsä ensimmäistä kertaa käymässä hotelli Kämpissä.

Tatu Timonen, 29, on asunut seitsemän viime vuotta ulkomailla. Hänen uransa alkoi Milanon muotiviikoilta. Sen jälkeen hän on tehnyt töitä niin Singaporessa, Italiassa kuin New Yorkissakin.

–Tykkään työstä, koska pääsen liikkumaan ja matkustamaan. Tein opinnotkin ulkomailla asuen, viime vuonna Kauppakorkeakoulusta maisteriksi valmistunut Timonen kertoo.

Itähelsinkiläinen Maija Merikallio, 19, on ollut kiinnostunut mallin töistä koko ikänsä. Nyt hän on Paparazzin listoilla.

–Glorian näytös olisi once in a lifetime -tyyppinen kokemus, toivottavasti pääsen mukaan, hän kertoi.

 


Teemu Leino mittaa malli Tatu Timosta. Miesmallien toivotaan olevan kokoa 50.

 

 


Mallit esittelivät valitsijoille kävelyään useampaan kertaan.

 

 


Mallien valitsemista helpottaa se, että jokaisesta on otettu kuva. Mia ja Minttu selaavat kuvia jo castingissa.

 

 


Gloria Fashion Shown malleja etsitään ensin Suomesta. Tarvittaessa etsintöjä laajennetaan myös Ruotsiin, kuten aikaisempinakin vuosina.

 

Gloria Fashion Show’n teema on tänä vuonna fashion feels, eli muoti tuntuu.

–Juhlavuoden takia näytöksestä tulee erityisen hieno. Luvassa on elämyksiä ja tunteita, mutta en voi vielä paljastaa enempää, tapahtuman tuottaja, Spalt PR -toimiston maapäällikkö Siru Palmroos vihjaa.

Syksyn spektaakkelia odotellessa voit katsoa tästä tunnelmia viime vuoden Gloria Fashion Show’sta!

Taiteilija Rauha Mäkilä suunnitteli uudistuneen Glorian tunnusvärin ateljeessaan. Katso videolta, mitä ajatuksia tehtävä Rauhassa herätti.

"Keväällä kaikki muuttuu vihreäksi ja elinvoimaiseksi. Se on uutta elämää", kuvataiteilija Rauha Mäkilä kiteyttää, miksi päätyi sekoittamaan juuri smaragdinvihreän värin kuvaamaan uudistuneen Glorian asennetta. Mitä muuta värin syntyprosessiin liittyi? Videolla uudistuneen Glorian päätoimittaja Saila-Mari Kohtala keskustelee Rauhan kanssa hänen luomisprosessistaan ja inspiraation lähteistään. 

Uudistunut Gloria ilmestyy torstaina 28. tammikuuta.

Vapiskaa, George Clooney, Daniel Craig ja muut Hollywood-hurmurit, täältä tulee Tiihosen Jare!

Räppäri Cheek eli Jare Henrik Tiihonen esiintyy joulukuun Gloriassa henkeäsalpaavan tyylikkäissä muotikuvissa, jotka henkivät vanhanajan Hollywood-glamouria. Cheek herättää voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan, mutta viimeistään näiden kuvien jälkeen vihaajienkin on myönnettävä, että miehessähän on karismaa. Kuvat on ottanut Jonas Lundqvist. Jaren stailauksesta vastaa Anna Komonen.

Jutussa lopettamista suunnitteleva suomalaisen popmusiikin supertähti muun muassa paljastaa, että yksi syy lopettamishaluihin on se, että yksityiselämä on jäänyt viime vuosina retuperälle. Tai kuten hän itse asian ilmaisee kappaleessaan Makee ja selkee: Tällä elämäntyylillä menee mania/oon kai juuttunut elämään Peter Panina.

Räppäri täyttää joulukuussa 34, kaverit ympärillä ovat perheellistyneet yksi toisensa jälkeen.

"Niin kauan kuin teen tätä juttuani, teen sitä täysillä, eikä mun maailmaan mahdu mitään tai ketään muuta. Tunnen itseni", Cheek kertoo.

Jutussa Cheek paljastaa myös, kuinka asuu, juhlii ja mihin hän tuhlaa. Lue koko juttu ja katso kaikki hienot kuvat joulukuun Gloriasta.

'

Glorian Instagramissa pääsee kurkistamaan kuvausten kulisseihin:

 

Our handsome coverboy Jare and model Alina at the photoshoot.

A video posted by Gloria Magazine (@gloriamagazine) on