Samu-Jussi Koski ja Lena Dunham. Kuvat: Reuters/MN-arkisto
Samu-Jussi Koski ja Lena Dunham. Kuvat: Reuters/MN-arkisto

Lena Dunham julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hänellä on yllään Samuji-vaatemerkin paita.

Girls-sarjan näyttelijä Lena Dunham, 26, on löytänyt suomalaisen Samuji-vaatemerkin. Näyttelijä julkaisi torstaina Instagramissa kuvan (alla), jossa hänellä on päällään Samujin paita kevään ja kesän 2015 mallistosta.

Samuji-vaatemerkin takana on Samu-Jussi Koski, joka oli aikaisemmin Marimekon taitellinen johtaja. Lue lisää hänestä täältä.

Ilmeisesti suunnittelija innostui itsekin Dunhamin postauksesta, sillä hän jakoi tämän kuvan Pinterestissä ja virallisilla Facebook-sivuillaan saatesanoin A lady we love. Lena Dunham looking fabulous in her Samuji SS15 top.

Lena Dunham on saanut ylistäviä kommentteja HBO-yhtiön Girls-sarjasta niin Suomessa kuin maailmallakin. Hän on ollut sarjan ohjaajana, käsikirjoittajana, tuottajana ja pääosanesittäjänä. Ja tietysti myös idea on hänen omansa. Sarja kertoo parikymppisistä newyorkilaisnaisista, ja on ihastuttanut osittain siksi, ettei sen kaikilla päähenkilöillä ei ole täydellistä vartaloa, kilometrin mittaisia sääriä eikä varsinkaan loisteliasta elämää. Lue lisää sarjasta täältä.

Lue myös:

Suomalaissuunnittelija maailmalle nollabudjetilla: "Onneksi äiti lainasi 20 euroa"

Suomalainen muotiluomus pääsi Vogueen

Hollywood-tähti innostui Sini Sabotagen kynsitarroista

Iranin katumuoti ei ole sitä, mitä kuvittelet

Näin Instagram muutti muotimaailman

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.