Panssaroidut nännit aiheuttivat paljaita nännejä suuremman kohun. Kuva: Shutterstock
Panssaroidut nännit aiheuttivat paljaita nännejä suuremman kohun. Kuva: Shutterstock

Pukusuunnittelija myöntää, että nännihaarniskojen päätyminen sarjaan on nolo virhe.

Supersuosittu Game of Thrones -sarja on tunnettu kohtauksistaan, joissa on runsaasti alastomuutta ja etenkin paljaita rintoja. Mutta tällä kertaa erityistä kohua ovat herättäneet metallinännit.

Sarjan viidennen tuotantokauden jaksoja kuvataan parhaillaan, ja ensimmäiset valokuvat kuvauksista ovat vuotaneet julkisuuteen. Kuvien joukossa on kuva nuorista naisista, joiden yllä olevissa haarniskoissa on nähtävissä nännit.

Nännihaarniskoihin pukeutuneet hahmot ovat Hietakyitä eli Dornen prinssi Oberynin äpärätyttäriä.

Sarjan fanit ovat tyrmistyneet haarniskojen nänneistä ja syyttäneet sarjan palkittua puvustustiimiä emämunauksesta.

Sarja perustuu George R.R. Martinin kirjoittamaan Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan. Kirjailija huvittui aikoinaan George Clooneyn tähdittämässä
Batman & Robin -elokuvassa nähdyistä pukunänneistä
niin, että loi omiin kirjoihinsa sanonnan: hyödytön kuin rintapanssarin nänni, kirjoittaa Vulture.

Sarjan pukusuunnittelija Michele Clapton myönsi New York Magazine -lehden haastattelussa, että nännihaarniskojen päätyminen sarjaan on virhe. Hänen mukaansa haarniskat tehtiin valmiilla muoteilla. Niistä oli tarkoitus hioa nännit pois, mutta työtä ei ehditty viimeistellä niin hyvin kuin Michele olisi halunnut.

Michelen mukaan nännit eivät juurikaan näkyneet kuvauksissa, mutta ne erottuivatkin yllättävän selvästi valokuvista.

– Yllätyin, kun näin valokuvan. Toisinaan tehtyä ei vain saa tekemättömäksi. Mutta se oli huono veto, hän tunnustaa.

Michelen mielestä naisten haarniskoissa ei tulisi olla nännejä, koska miestenkään haarniskoissa niitä ei ole.

– Paitsi siinä surullisen kuuluisassa Batman-puvussa. Toki naisen haarniskassa on oltava naisellinen muoto. Mutta nännit haarniskassa ovat melko mauttomia.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:


Game of Thrones -tähti puolustaa sarjan alastomuutta


Hittisarja sai fanit sekaisen – miltei satatuhatta pyrki taistelukohtaukseen


Game of Thrones -komistuksen hiuksilla on oma sopimus


Nyt tulevat Game of Thrones -viinit

Kukkaset korvataan nyt pörröisillä pampuloilla!

Muistatko vielä ala-asteajoilta pörröiset pampulat, jotka askarreltiin pahvipyörylöistä ja naruista? Nyt on aika tuoda ne takaisin näkyville!

Elite Dailyn toimittaja kertoo inspiroituneensa Vogue-lehden kannesta, jossa Beyoncélla on päässään iso kukkaseppele, sekä halunneensa tehdä itselleen samankaltaisen.

Kukkien metsästämisen sijaan oli kuitenkin huomattavasti helpompaa askarrella päähän isot, pörröiset pampulat.

Me Naisten toimitus päätti kokeilla samaa ja kyllä kannatti! Pampuloista syntyi kuin syntyikin erinomainen korvike kukkaseppeleelle. Pääkoriste toimii kesän viimeisillä festareilla, kuten vaikkapa Flow:ssa, paremmin kuin hyvin:

Eikä siinä vielä kaikki! Pampuloita voi solmia myös hiuksiin esimerkiksi nutturan tai ponnarin kaveriksi. Yhtä hyvin niitä voi laittaa roikkumaan myös esimerkiksi laukkuun.

Jos askartelutaidot ovat ruosteessa, näin saat pampulat tehtyä pikavauhtia:

  1. Leikkaa pahvista tai kartongista kaksi samankokoista ympyrää, joissa on myös samankokoinen, ympyränmuotoinen reikä keskellä. Laita pahviliuskat päällekäin ja kiinnitä lanka (tai useampi!) pahvipyörylöihin kiinni. 
  2. Ala kierittää lankaa pahvien ympärille niin kauan, kunnes lanka peittää pahvien keskellä olevan reiän lähes kokonaan.
  3. Etsi pahvit lankojen alta, aseta saksien terä pahvien väliin ja ala leikata naruja katki. 
  4. Kun kaikki narut on katkaistu, kiedo langanpätkä pahvien välistä ja solmi sen avulla koko paketti kiinni. Lankaa ei tarvitse leikata lyhyeksi, koska sen avulla pallon saa kiinnitettyä esimerkiksi hiuspantaan. 
  5. Valmista! Voit ottaa pahvinpalat pois, ja tuloksena on valmis pörröpampula.

Idea ”siveellisestä naisesta” on periytynyt nykypäivään, sillä ennen paljain säärin tepastelivat vain prostituoidut.

Aivan tuon pikaa on kiskottava jalkaan taas sukkahousut. Sukkahousut ovat toisinaan hyvinkin epämiellyttävät ja pakkopullaa monille naisille: ne valuvat, kiristävät ihan vääristä paikoista ja rullaantuvat makkaroille. Hajoilevatkin vielä jatkuvasti.

Talvella niiden tehtävä on selkeä: sukkahousut lämmittävät mukavasti. Mutta miksi ihmeessä ne kuuluvat kiinteästi naisten pukeutumiseen myös kesäjuhlissa? Sukkahousuttomuudesta voi saada pitkiä katseita vielä vuonna 2018?

”Itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.”

Kysyimme vaatetuksen ammattilaiselta, miten sukkahousujen tarvetta perustellaan lämpimällä säällä. Stylisti ja vaatealan artesaani Sohvi Nyman selittää, että sukkahousujen käyttö ja moni muukin etikettiin kuuluva asia juontaa juurensa kaukaa historiasta.

– Jokainen siveellinen ja itseään kunnioittava nainen verhosi itsensä sukkahousuihin 50-luvulla. Silloin vain ilotytöt kulkivat ilman sukkahousuja, Nyman sanoo.

Sukkahousujen lisäksi minihameet ja topit eivät olleet soveliaita, sillä itseä ei tullut paljastaa julkisesti tai vieraille.

Perinne on kulkeutunut pitkälle myös nykypäivään, sillä edelleenkin paljaat sääret ja itsensä esittely mielletään epäkohteliaaksi. Todellisuudessahan moni ei välttämättä edes näe eroa paljailla säärillä ja sukkahousuilla.

”Häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna.”

Sukkahousujen ”pakollisuus” riippuu täysin tilanteesta. Jos on matkalla Linnan juhliin, silloin sukkahousut ovat välttämättömät, Nyman sanoo. Myös häissä jalat kuuluu olla verhoiltuna. Mutta rennommissa kesäjuhlissa sukkikset eivät ole pakolliset.

– Mitä konservatiivisempi juhla, sitä tarkemmin tapaa tulee kunnioittaa. Sukkahousukysymys on verrattavissa siihen, miksi miesten pitää käyttää kravattia, Nyman sanoo.

Olisiko siis aika päivittää tavat nykypäivään ja aloittaa sukkahousuvallankumous? Ehdottomasti!

Vierailija

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Sukkahousupakko tuskin on kovin historiallista perua, koska sukkahousut vasta yleistyivät siihen aikaan, kun karvattipakko lieveni. Pukeutumiskoodit tulevat paljon kauempaa hirstoriasta, kuin sukkahousut, jotka tulivat Suomeen samassa aallossa, kuin e-pillerit ja vapaa rakkaus. Vasta 60 luvulla sukkahousut ohittivat sukkanauhat ja sukat. 80 luvulla Suomessa ei paljon ilotyttöjä ollut, mutta heillä oli kyllä sukkahousujen sijaan sukkanauhat ja sukat. Stay Upit tulivat myöhemmin.
Lue kommentti
Paperinpyörittäjä

Stylisti kertoo, mihin perustuu kesäjuhlien sukkahousupakko: ”Ennen vain ilotytöt kulkivat ilman”

Töissä on pukukoodina, että pitää olla sukkahousut naisilla. Vähän jälkeenjäänyyttä mielestäni jos on muuten asiallisesti pukeutunut. Oletteko sitä mieltä että jos tapaatte asiakaspalvelijan asiantuntijatehtävässä ja hänellä on hame, että olisi asiatonta olla ilman sukkahousuja kesällä?
Lue kommentti