Panssaroidut nännit aiheuttivat paljaita nännejä suuremman kohun. Kuva: Shutterstock
Panssaroidut nännit aiheuttivat paljaita nännejä suuremman kohun. Kuva: Shutterstock

Pukusuunnittelija myöntää, että nännihaarniskojen päätyminen sarjaan on nolo virhe.

Supersuosittu Game of Thrones -sarja on tunnettu kohtauksistaan, joissa on runsaasti alastomuutta ja etenkin paljaita rintoja. Mutta tällä kertaa erityistä kohua ovat herättäneet metallinännit.

Sarjan viidennen tuotantokauden jaksoja kuvataan parhaillaan, ja ensimmäiset valokuvat kuvauksista ovat vuotaneet julkisuuteen. Kuvien joukossa on kuva nuorista naisista, joiden yllä olevissa haarniskoissa on nähtävissä nännit.

Nännihaarniskoihin pukeutuneet hahmot ovat Hietakyitä eli Dornen prinssi Oberynin äpärätyttäriä.

Sarjan fanit ovat tyrmistyneet haarniskojen nänneistä ja syyttäneet sarjan palkittua puvustustiimiä emämunauksesta.

Sarja perustuu George R.R. Martinin kirjoittamaan Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan. Kirjailija huvittui aikoinaan George Clooneyn tähdittämässä
Batman & Robin -elokuvassa nähdyistä pukunänneistä
niin, että loi omiin kirjoihinsa sanonnan: hyödytön kuin rintapanssarin nänni, kirjoittaa Vulture.

Sarjan pukusuunnittelija Michele Clapton myönsi New York Magazine -lehden haastattelussa, että nännihaarniskojen päätyminen sarjaan on virhe. Hänen mukaansa haarniskat tehtiin valmiilla muoteilla. Niistä oli tarkoitus hioa nännit pois, mutta työtä ei ehditty viimeistellä niin hyvin kuin Michele olisi halunnut.

Michelen mukaan nännit eivät juurikaan näkyneet kuvauksissa, mutta ne erottuivatkin yllättävän selvästi valokuvista.

– Yllätyin, kun näin valokuvan. Toisinaan tehtyä ei vain saa tekemättömäksi. Mutta se oli huono veto, hän tunnustaa.

Michelen mielestä naisten haarniskoissa ei tulisi olla nännejä, koska miestenkään haarniskoissa niitä ei ole.

– Paitsi siinä surullisen kuuluisassa Batman-puvussa. Toki naisen haarniskassa on oltava naisellinen muoto. Mutta nännit haarniskassa ovat melko mauttomia.

Lähde: Huffington Post

Lue myös:


Game of Thrones -tähti puolustaa sarjan alastomuutta


Hittisarja sai fanit sekaisen – miltei satatuhatta pyrki taistelukohtaukseen


Game of Thrones -komistuksen hiuksilla on oma sopimus


Nyt tulevat Game of Thrones -viinit

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.