Pieni Sofia-tyttö oli viikonloppuna ensimmäistä kertaa formulakisoissa äitinsä Tamara Ecclestonen ja isänsä Jay Rutlandin kanssa. Tytön isoisä on miljonääri, formulapomo Bernie Ecclestone. Kuvat: Reuters
Pieni Sofia-tyttö oli viikonloppuna ensimmäistä kertaa formulakisoissa äitinsä Tamara Ecclestonen ja isänsä Jay Rutlandin kanssa. Tytön isoisä on miljonääri, formulapomo Bernie Ecclestone. Kuvat: Reuters
David ja Victoria Beckhamin kuopus, Harper, on yksi Brittien seuratuimmista lapsista.
David ja Victoria Beckhamin kuopus, Harper, on yksi Brittien seuratuimmista lapsista.
Myös Tom Cruisen ja Katie Holmesin tytär on ollut julkisuudessa koko ikänsä – tahtoi tai ei. Kuva vuodelta 2009.
Myös Tom Cruisen ja Katie Holmesin tytär on ollut julkisuudessa koko ikänsä – tahtoi tai ei. Kuva vuodelta 2009.

Tamara Ecclestonen parin kuukauden ikäinen tytär vei paparazzien huomion formulasirkuksessa.

Suri Cruise, 8, ja kesällä kolme vuotta täyttävä Harper Beckham ovat saaneet vakavan haastajan F1-pomo Bernie Ecclestonen tyttärentyttärestä mitä tulee maailman seuratuimman taaperon titteliin. Kolmikko voi käydä kisaa siitä, kenellä on laajin ja kallein vaatekaappi.

Vaikka pieni Sofia-tyttö on vasta pari kuukautta vanha, hänen asujaan ja asusteitaan seurataan jo ympäri maailmaa. Viikonloppuna Sofia pääsi äitinsä, seurapiiri- ja tv-personaanana tunnetun Tamara Ecclestonen, 29, ja isänsä Jay Rutlandin kanssa seuraamaan Monacossa ensimmäistä kertaa formulakisoja. Formulasirkuksessa Sofia vei paparazzien huomion kimaltavilla, vaaleanpunaisilla kuulosuojaimilla, jotka mätsäsivät tytön vaaleanpunaiseen kesämekkoon ja valkoiseen hellehattuun. Kuulosuojaimiin oli tietenkin kirjailtu iso S.

Tamaraa ei pidetä Briteissä varsinaisesti minään tyyli-ikonina, mutta hänet tunnetaan innokkaana shoppailijana, joka postailee hintavia ostoksiaan mielellään sosiaaliseen mediaan. Daily Mailin mukaan Sofia-tyttö oli saanut jo kuukauden ikäisenä viidet erilaiset lastenvaunut. Myös isoisä Bernie on ilahduttanut tytärtään ja tyttärentytärtään muun muassa tossukokoelmalla (katso alla olevan kuva).

Instagram-kuvien perusteella vaaleanpunainen näyttää olevan Tamara-äidin lempiväri.

 

Lue myös:

Monacon muotipiirit innostuivat Emlia Pikkaraisesta – Valtteri Bottaksen rakas mallina

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.