Paljettiviitassa esiintynyt Serbian Bojana Stamenov oli yksi ensimmäisen semifinaalin yllättäjistä ja pääsi jatkoon. Kuva: Reuters
Paljettiviitassa esiintynyt Serbian Bojana Stamenov oli yksi ensimmäisen semifinaalin yllättäjistä ja pääsi jatkoon. Kuva: Reuters

Päivittäkää viisubingo! Vuosi 2015 on viittojen.

Kun aikaisemmin viisukatsojat ovat viihdyttäneet itseään bongailemalla esimerkiksi valkoisia vaatteita ja niukkoja esiintymisasuja, tänä vuonna Euroviisuissa puhaltavat tuoreet tuulet. Okei, on siellä mukana perinteistäkin esiintymisrelettä, mutta jotain uuttakin – nimittäin viitat!

Katsojilta, juontajilta ja oikeastaan ihan keneltä tahansa ei voinut eilisen ensimmäisen semifinaalikierroksen jälkeen jäädä huomaamatta, että viitat hallitsivat viisulavaa. Kuudestatoista esityksestä neljässä nähtiin jotain lepattavaa selässä.

Eikä tämä ole mikään ihme. Viitoista nyt on tullut muutenkin tämän vuoden juttu. Ne eivät ole enää larppaajien vähän hömelö peliasu tai fantasiafanittajien heiniä, vaan suomalaisessa musiikkialan Emma-gaalassa nähtiin helmikuussa moni kotimainen tähti trendikkäänä ja juhlavana viitassa. Supertähti Madonnakin kompuroi Armanin viitassaan Brit Awards -gaalassa samoihin aikoihin.

Kuvat puhukoon viittojen puolesta.


Armenian Face the Shadow -kappaleessa oli mystinen tunnelma – ja viittoja!


Serbian esityksessä oli semifinaalit juontavan Cristal Snow’n mielestä liikaa paljetteja. Voiko paljetteja olla liikaa?! Paljettiviitassa esiintynyt Serbian Bojana Stamenov, 28, yllätti diskoballadillaan.


Albanian viisukappaleen esittäjä Elhaida Dani, 22, oli tyylikäs näky hillityssä esiintymisasussaan. Ja viitassa.


Hollannin Trintje Oosterhuis, 42, on musiikkikonkari, joka aloitti uransa jo 35 vuotta sitten. Hän oli yksi tähtivalmentajista The Voice of Hollandin kolmannella kaudella. Hollanti ei Suomen tavoin päässyt viisufinaaliin.

Pertti Kurikan Nimipäivät ei valitettavasti päässyt jatkoon vuoden 2015 euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista. Nämä kymmenen maata sen sijaan nähdään finaalissa: Albania, Armenia, Belgia, Georgia, Kreikka, Romania, Serbia, Unkari, Venäjä ja Viro. Euroviisujen toinen semifinaali torstaina 21.5. klo 22.00, TV2. Kuinka monta viittaa silloin nähdään?

Lue myös:

Kohupyllähdys! Madonnan kaatuminen oli viitan syytä

Modernit punahilkat – tämä on tähtien uusin muotivillitys

Tämänkö takia Pertti Kurikan Nimipäivät karsiutui viisufinaalista?

Muistatko nämä euroviisuriidat ja poliittiset kähminnät?

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.