Nämä korvakorut ovat isot ja koristeelliset jopa vuoden 2018 mittapuulla. Kuva: Shutterstock
Nämä korvakorut ovat isot ja koristeelliset jopa vuoden 2018 mittapuulla. Kuva: Shutterstock

Pinterestin muotiennuste vuodella 2018 on täällä – ja niin ovat pian myös jättikorvakorut ja täyspuuvillafarkut. 

Aiotko joulun jälkeen alennusmyynteihin? Jos vastasit myöntävästi, tämä lista on sinulle.

Pinterestin vuosittainen trendiennuste povaa muodin saralle vuodelle 2018 muun muassa pitkiä kerroksia, baskereita ja leveitä lahkeita.

Ennuste perustuu hakuihin, joita käyttäjät ovat Pinterestissä tehneet. Niinpä moni listatuista trendeistä on sellainen, jonka muotiintuloa on muotilehdissä ja -sivustoilla uumoiltu pidempään, mutta joka ei ole ihan vielä noussut valtavirtamuotiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pinterestin listalle pääseminen kuitenkin tarkoittaa sitä, että tietystä tyylistä ovat innostuneet hiljattain lukuisat tavalliset ihmiset eri puolilla maailmaa. On siis hyvinkin mahdollista, että näistä vaatteista ja asusteista tulee isoja hittejä vuonna 2018:

1. Jättikorvikset

 

Henkilön baublebar (@baublebar) jakama julkaisu

Korvalehdet joutuvat koville tulevana vuonna, sillä korviin ripustetaan suuria, näyttäviä ja monimutkaisia koruja. Isot kukkakuvioin ja korukivin viimeistellyt korvikset näyttävät raikkailta ja sopivat arkeen, kun kampaus on hiukan sorkuinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Baskeri

Klassinen baskeri on taas suosiossa. Baskereita nähtiin jo vuosi sitten catwalkeilla. 

3. Koristellut kengät

Vuonna 2018 koristekiviä ja -helmiä nähdään korvakorujen lisäksi myös kengissä. Jos budjetti ei taivu kenkäkaupoille, voi vanhat kengät tuumata kimaltaviksi myös itse.

4. Leveät lahkeet

Leveiden lahkeiden paluusta on jauhettu jo monta vuotta, mutta niin vain suuri osa kansasta viihtyy yhä pillifarkuissa. Ehkä 2018 on se vuosi, jona leveiden lahkeiden muodista tulee totta?

5. Logopaidat

 

Henkilön vans (@vans) jakama julkaisu

Isot logot kiinnostavat t-paitojen ja hupparien ostajia. Syy saattaa olla ranskalaisen vaatemerkki Vetementsin, jonka logohuppareita himoittiin vuosi sitten.

6. Sivuhalkiot

Hameiden helmat pysyvät pitkinä, mutta ihoa – tai Suomen tapauksessa pikemminkin sukkahousua – näytetään nyt rohkeilla sivuhalkioilla. Halkioita voi nähdä muissakin vaatekappaleissa kuin hameissa ja mekoissa: esimerkiksi villapaidan hihoissa.

7. Täyspuuvillafarkut

 

Henkilön Joey Taylor (@joeytaylor04) jakama julkaisu

Stretchin aika on ohi. Tyylilyylejä kiinnostavat nyt täyttä puuvillaa olevat klassikkofarkut.

8. Muovikorot

Nahkakengät toimivat aina, mutta muovinen pinta kiinnostaa nyt enemmän. Tulevan vuoden kenkätrendeihin kuuluvat kiiltonahka ja muoviset korot. 

9. Pitkät kerrokset

Suomalainen sää huomioitu: kerrospukeutuminen rokkaa ensi vuonna. Erityisen trendikkäitä ovat pitkät helmat esimerkiksi mekoissa ja villatakeissa. 

10. Läpikuultavat sukat

Suomalaisten parjattu ikisuosikki, sukat sandaaleissa -tyyli, on kuluneena vuonna saanut kansainvälistä hyväksyntää. Niinpä vuonna 2018 voidaan keskittyä miettimään sitä, millaiset sukat sandaaleihin olisi ihaninta pukea. Trendinenä valitsee läpikuultavat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla