Miten verkkosukkahousut saa jalkaan repeytymättä? Kuva: Shutterstock
Miten verkkosukkahousut saa jalkaan repeytymättä? Kuva: Shutterstock

Kiristääkö verkkosukkahousujen pukeminen hermoja? Käsineet ja rullaaminen ovat avain ongelmaan.

Miksi sukkahousujen pitää revetä aina, kun on kiire?

Paketista avatut verkkosukkahousut valahtavat varpaista kuin unelmat. Ne menevät vielä nilkkojen kohdalta sutjakkaasti, mutta pohkeiden jälkeen alkavat ongelmat. Kynnet tarttuvat koko ajan ohuisiin lankoihin ja tuntuu, että sukkiksia saa nostella todella varovasti verkko kerrallaan. Homma sujuu hitaasti ja varmasti, kunnes kynsi viiltää läheltä vyötärökaistaletta.

Raks ja poks! Laadukkaat verkkosukkahousut kestävät repeytymän tai parikin – eikä repeymä haittaa esimerkiksi vyötäröllä, josta sukkahousut eivät näy. Mutta muualta niiden ei sovi repeytyä. Sitä paitsi rikkinäiset sukkikset eivät tunnu mukavilta päällä.

Onneksi Martoilla on vastaus lähes jokaiseen arkiseen pulmaan. Myös verkkosukkisten vaivattomaan pukemiseen ja riisumiseen.

– Verkkosukkahousut saa puettua ja riisuttua ehjinä pumpulihanskat tai kertakäyttökäsineet käsissä, jolloin eivät sormukset eivätkä kynnet revi rikki housuja, kotitalousasiantuntija Anni Rossin Marttaliitosta vinkkaa.

”Verkkosukkahousut saa puettua ja riisuttua ehjinä pumpulihanskat tai kertakäyttökäsineet käsissä.”

Jos käyttää verkkosukkahousuja, erityisesti jalkojen kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota:

– Pukemisen aluksi on tärkeää rullata sukka ja pujottaa se varovasti hyvin hoidettuihin jalkoihin, joiden varpaankynnet ja karhea kantapää eivät revi sukkia.

Verkkosukkisten oikea peseminen pidentää myös niiden käyttöikää. Rossinin mukaan pesu onnistuu parhaiten pesupussissa 40 asteessa, jos sukkahousuissa ei ole muuta ohjetta.

Jos sukkikset ovat ehtineet repeytyä, paikkausohjeita löydät esimerkiksi täältä.

Kysely

Verkkosukkahousut – ovatko ne mielestäsi?

Tyylikkäät!
Tyylikkäät!
56.6%
Kamalat!
Kamalat!
43.3%
Ääniä yhteensä: 53

Heidi Klum näyttää mallia, miltä Lidlin juhlavaatemallisto näyttää bilettäjän yllä. Mutta miksi pikkujoulupukineet tulevat kauppoihin vasta joulukuussa, kun monissa firmoissa juhlat on jo lusittu?

Muoti muuttuu ja mallistot vaihtuvat nykyään nopeaan, Lidlissäkin. Lidlin syyskuussa lanseeraama Heidi Klumin suunnittelema vaatemallisto herätti innostusta suomalaisissa, ja nyt tiedossa on jo seuraava kattaus.

Tulevassa Heidi Klum -mallistossa nähdään taattuja talven juhlakauden materiaaleja, kuten paljetteja ja samettia, ja värimaailmassa vuorottelevat tummat sävyt ja vaaleampi kimallus. Toisin sanoen malliston vaatteet huutavat päästä pikkujouluihin.

Huomiota herättää erityisesti lyhyt, paljetein koristeltu ”vesirajamekko”. Heidi Klumin yllä säihkyvä mekko näyttää ylettyvän juuri ja juuri pyrstön alapuolelle. 

Myöhään kaupoissa  

Uusia mekkoja, toppeja ja housuja saa kuitenkin Lidlistä vasta maanantaina 4.12., kun monen firman pikkujoulut on jo juhlittu. 

– Pikkujoulukausi jatkuu pitkälle joulukuuhun, jonka jälkeen tulee vielä uuden vuoden juhlat. Ajattomina juhlavaatteina mallistoon vaatteet sopivat moneen eri tilaisuuteen, Lidlin markkinointipäällikkö Seppo Niemelä perustelee myöhästä julkaisua. 

Edellistä mallistoa uudestaan myyntiin

Yleensä vaatekaupan ja muodin alalla ennakoidaan sesonkeja pitkällekin tulevaisuuteen, ja useimmat  talven juhlakauden asut tulevat myyntiin jo aikaisin syksyllä.

Jos Lidlin juhlavaatteiden julkaisuaikataulu ei ole ihan huippumuodin tahdissa, niin eivät onneksi ole hinnatkaan. Niemelä kertoo, että tuotteiden hintahaitari on 8–25 euroa. 

Niemelän mukaan joulukuussa tulee myyntiin myös edellisen malliston vaatteita. 

Tältä näyttää #letscelebrate-mallisto

 

Paljettimekon saa mustana, kultaisena, sinisenä ja sini-harmaana. Hintaa sillä on 19,99 €.
Paljettimekon saa mustana, kultaisena, sinisenä ja sini-harmaana. Hintaa sillä on 19,99 €.

Paljettitopin värivaihtoehdot ovat kultainen, musta ja sini-harmaa. Topin saa 13,99 €:lla.
Paljettitopin värivaihtoehdot ovat kultainen, musta ja sini-harmaa. Topin saa 13,99 €:lla.

 

Mustat tekonahkaleggingsit maksavat 12,99 €.
Mustat tekonahkaleggingsit maksavat 12,99 €.

 

Laulaja Anna Puu myy osan keikkavaatteistaan, koruistaan ja kengistään hyväntekeväisyyden nimissä.

Laulaja Anna Puu on pistänyt osan vaatekaapistaan kirppismyyntiin. Anna myy esiintymisvaatteitaan, korujaan ja erikoisempia Converse-tennareitaan mobiilikirpputori Zadaassa.

Tämä suomalaismerkki Poola Katarynan mekko oli vielä jutun kirjoitushetkellä myynnissä 50 eurolla.
Tämä suomalaismerkki Poola Katarynan mekko oli vielä jutun kirjoitushetkellä myynnissä 50 eurolla.

Myynnissä on Annalle räätälöity mekko 120 eurolla, Poola Katarynan hapsumekko 50 eurolla ja vaatesuunnittelija Antti Asplundin vanhempaa mallistoa oleva tyllihame 90 eurolla. Myös kapeammalle kukkarolle löytyy ostettavaa, esimerkiksi H&M:n hattu kympillä ja rannekoruja seitsemällä eurolla.

Myynnissä oli myös viininpunainen trumpettihihainen mekko, joka Annalla oli yllään Vain elämää -ohjelmassa Mikko Kuustosen päivänä. Mekko herätti kuitenkin niin paljon kiinnostusta, että se myytiin heti 50 eurolla. 

Anna Puun Hirvensalmella Vain elämää -kuvauksissa käyttämä mekko myytiin heti.
Anna Puun Hirvensalmella Vain elämää -kuvauksissa käyttämä mekko myytiin heti.

Myyntituoton Anna ohjaa suoraan Nenäpäivä-keräykseen.

– Tästä ei enää kivemmaksi hyvän tekeminen mene: minä saan vaatekaappeja tyhjäksi ja te saatte ostaa itsellenne jotain inspiroivaa tietäen, että kaiken myyntituotto menee suoraan hyväntekeväisyyteen, Anna kirjoittaa omassa Instagramissaan.

Tämän BCBG Max Azrian mekon Anna on hinnoitellut 90 euron arvoiseksi.
Tämän BCBG Max Azrian mekon Anna on hinnoitellut 90 euron arvoiseksi.

Nenäpäivän tuotot menevät kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi.