No ei näillä kyllä maratonia juoksisi, vaikka olisivat kuinka mukavat. Kuva: Shutterstock
No ei näillä kyllä maratonia juoksisi, vaikka olisivat kuinka mukavat. Kuva: Shutterstock

Ihanatkin korkkarit ovat turhat, jos niitä ei voi käyttää. Jos tuntuu, että kenkä saattaa aiheuttaa rakon, niin se todennäköisesti myös tekee.

Kassalle ei kannata painella pelkästään kenkien ulkonäön perusteella, sillä mikään ei korpea niin kuin uusi, ihana korkkaripari, joka on liian kivulias käytettäväksi muuten kuin istuessa. WhoWhatWear listasi vinkit, joiden avulla mukavat korkkariostokset onnistuvat.

Huomaa kantakuppi

Kengän kantapää on muotoiltu yleensä jämäkäksi, jotta korkkari säilyttäisi muotonsa. Kova kantakuppi onkin usein syypää hiertymiin ja kipuun, joten ostoksilla sen tuntumaa kannattaa tarkkailla. Paras vaihtoehto on kenkä, jonka sisäpuoli on tehty nahasta tai mokasta. Luonnolliset materiaalit ovat synteettisiä joustavampia ja muotoutuvat käytössä jalan mukaan, mikä vähentää hiertymiä.

Tee peukalotesti

Mikään ei ole parempi tapa saada jalkojaan kipeiksi kuin kulkea liian pienissä kengissä. Kengän kärjen ja pisimmän varpaan väliin pitäisi jäädä noin peukalon levyinen tila, jotta jalka mahtuu liikkumaan kengässä mukavasti ilman hankausta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koekävele

Seisominen ja pari askelta kengät jalassa eivät riitä, sillä tavaratalojen kenkäosastot saattavat olla paksulla kokolattiamatolla pehmustettuja, jotta kävely tuntuisi mukavammalta. Tee hieman pidempi lenkki ja kokeile, miltä tuntuu kipsutella koroissa myös kovalla alustalla. Sulje myös silmät. Se auttaa keskittymään tuntemuksiin jaloissa. Tuntuuko painetta jossain kohtaa? Siihen saattaa käytössä tulla rakko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valitse mukavia malleja

12 sentin stilettokoroissa nyt ei vain välttämättä jaksa tanssia koko yötä, joten suuntaa katseesi mukavampiin malleihin: platform-korkkareihin, kiilapohjiin sekä matalampiin ja tukevampiin korkoihin. Kaikki mallit vähentävät päkiään kohdistuvaa painetta, joten olokin on mukavampi.

Osta päivän lopuksi

Jaloilla on tapana turvota hieman päivän mittaan, erityisesti lämpimällä säällä, joten tee ostokset mieluiten iltapäivällä tai illalla. Aamulla jalat ovat hoikimmillaan, joten päivän aluksi ostetut kengät saattavat tuntua tukalilta loppupäivästä.

Lue myös:

Ylläri! Miksi korkokengät ovatkin paremmat kuin matalakantaiset?

Ostitko kalliit kengät? Näin saat ne pysymään kauniina

Kenkäsuunnittelija vinkkaa: näin onnistut ostoksilla

Sisältö jatkuu mainoksen alla