Runsas alaosa saa parikseen niukan yläosan. Kaksikerroksisessa topissa on pitsisomisteet ja väljä muoto, 29,95 €, Zara. Laskostettu kellohelma tekee läpikuultavasta hameesta ilmavan kokonaisuuden, 32,95 €, Bik Bok. Koristeelliset korvakorut, 13 €, ja marmorikuvioidut sormukset, 13 €/ 3 kpl, H&M. Samettipintaiset korkonilkkurit, 50 €, Mango.
Runsas alaosa saa parikseen niukan yläosan. Kaksikerroksisessa topissa on pitsisomisteet ja väljä muoto, 29,95 €, Zara. Laskostettu kellohelma tekee läpikuultavasta hameesta ilmavan kokonaisuuden, 32,95 €, Bik Bok. Koristeelliset korvakorut, 13 €, ja marmorikuvioidut sormukset, 13 €/ 3 kpl, H&M. Samettipintaiset korkonilkkurit, 50 €, Mango.

Silkki ja satiini ovat ­kesäjuhlien ykkösmateriaaleja ja spagettiolkainmekko trendikkäin asu. Bilepukeutuminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!


Nauhakengät tekevät asusta rennon. Valkoinen terenauha antaa bleiserille pyjama-asumaista ilmettä, 30 €, Mango. Laskostettu maxihame saa keveyttä syvästä halkiosta, 149 €, Supertrash. Pitkää kaulaketjua koristaa säihkyvä riipus, 99 €, Weekend by Max Mara. Pussukkamallinen mokkalaukku, 145 €, Stylesnob. Kevyillä herrainkengillä jaksaa juhlia koko illan, 29,95 €, Zara.

 

 


Näyttävät korvakorut juhlistavat simppelin asun. Kaksinkertaisessa topissa on kulta- ja hopealankakoristelut, 29,95 €, Gina Tricot. Kierrätetyillä lasihelmillä kirjaillut housut, 199 €, H&M Conscious Exclusive. Punotut hapsu somisteiset korvakorut, 13 €, H&M. Verkkopintainen rannekoru, 69,90 €, Edblad. Mokkanahkaiset slippersit, 125 €, Stylesnob. Toppi oikeassa kädessä, 10 €, Mango, ja vasemmassa kädessä, 29,95 €, Zara.

 

 


Tummat huulet viimeistelevät meikkilookin. Maata viistävä luomumulperisilkkimekko on koristeltu kierrätetyin lasikivin, 499 €, H&M Conscious Exclusive. Hapsukorvakorut, 9,90 €, Glitter. Norsunluunsävyinen rannerengas, 10 €, H&M.

 

 


Juhlamuodin ykkönen on 90-luvulta lainattu slip dress -mekko. Naruolkainmekon pääntietä ja helmaa kiertävät pitsisomisteet, 44,95 €, Y.A.S. Väljä kimono täydentää alusvaatetyylin, 82 €, Tokyokan. Sulin ja niitein somistettu rannekoru, 49 €, By Pia’s. Laattakorvakorut, 5,95 €, Lindex. Kohopintainen nahkalaukku, 49,95 €, Zara. Peilipintaiset sandaalit, 30 €, H&M.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.