Tuplakiepautuksella nauhat pysyvät taatusti kiinni. Kuvat ja video: Milla Kukkonen
Tuplakiepautuksella nauhat pysyvät taatusti kiinni. Kuvat ja video: Milla Kukkonen

Tämä konsti takaa, etteivät kengännauhasi enää koskaan aukeile varoittamatta.

Olen aina ollut tennarifani. Ajattelen, että mukavat lenkkitossut helpottavat elämääni ja takaavat joka tilanteessa sen, että voin nopsakasti viipottaa paikasta toiseen ilman huolen häivää kipeistä jalkateristä.

Mutta. Tennareissa on yksi valtaisa ongelma. Nimittäin se, että niiden nauhat aukeilevat ihan pirun helposti.

Vuosia tuskailin kengännauhojeni kanssa ja jouduin elämäni monissa mutkissa pysähtelemään ihan vain solmimaan auenneita nauhojani.

”Tekniikka on järjettömän helppo.”

Nauhojen jatkuva sitominen loppui kuitenkin pari vuotta sitten seinään. Kiitos kuuluu tuttavani minulle opettamalle, maailman parhaalle kengännauhojen sidontatekniikalle: tuplakiepautukselle!

Tekniikka on järjettömän helppo. Siinä nauhojen toinen lenkki yksinkertaisesti pujotetaan kahteen kertaan rusetin solmun läpi. Kun kengät sitoo tuplakiepauttamalla, nauhat eivät todellakaan aukeile itsestään. Tiukasta solmusta huolimatta ne on kuitenkin helppo avata silloin, kun niin haluaa.

Kikka toimii kaikkiin nauhakenkiin. Erityisesti sitä voi suositella sellaisille popoille, joissa on lyhyehköt ja liukkaat nauhat. Eli juuri niille, joiden solmut usein aukeilevat.

Jos sinäkin tuskailet aukeilevien nauhojen kanssa, katso ohjeet maailman parhaaseen nauhakikkaan tältä videolta: