–
Liika kulutus on minusta rasittavaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
– Liika kulutus on minusta rasittavaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Armi Toivasen lempivaatteet ovat vanhoja ja käsintehtyjä. – Olen tehnyt paljon löytöjä kirppareilta, näyttelijä sanoo.

Vaatteet nurinpäin, kasvot vakavina. Näin poseeraa näyttelijä Armi Toivanen Vaatevallankumous-kampanjan kuvissa. Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota vaatteiden alkuperään ja siihen, millaisissa oloissa niitä valmistetaan.

– Minusta aihe on niin tärkeä, että halusin olla mukana kiinnittämässä ihmisten huomiota tähän asiaan, Armi sanoo.

– Vaateteollisuudelle kannattaa kertoa, että kuluttajia kiinnostaa, millaisissa oloissa vaatteita tehdään. Samalla teollisuutta voi kannustaa panostamaan työntekijöiden olosuhteisiin ja perusturvaan.


Vaateostoksilla Armi on aina suosinut kierrätystä. Jo teatteriopiskelijana hän kiersi ahkerasti kirpputoreja.

– En ole koskaan ollut ihastunut massatuotantovaatteisiin. Minusta liika kulutus on rasittavaa, Armi sanoo.

– Olen esteetikko ja arvostan kovasti kaunista, vanhaa ja käsintehtyä. Yleensä vintagevaatteet ovat parhaita löytöjä. Laatu ja eettisyys kulkevat usein käsi kädessä: jos vaate on hyvin tehty, myös sen taustat ovat hyvät.

Jos vaatekaappiinsa tahtoo uuden mekon, ei eettinen valinta ole yhtä yksinkertainen asia. Näyttelijä tietää, että kaikkien ei ole mahdollista suosia vaikkapa kotimaisia pikkumerkkejä jo pelkästään niiden hinnan vuoksi.

– Mutta pienilläkin asioilla on merkitystä, Armi kannustaa.

– Ei kannata sortua liikaan yrittämiseen. Minusta kyse on viimekädessä siitä, mitä ihminen tarvitsee. Lopulta se ei ole kovin paljon.

Kansainvälistä Vaatevallankumous-päivää vietetään perjantaina 24. huhtikuuta. Kampanjan tarkoitus on kannustaa vaateteollisuutta kertomaan kuluttajille omista tuotantoprosesseistaan, materiaaliensa alkuperästä ja työntekijöistään. Kampanjassa on mukana ainakin 66 maata.

Lue lisää:

Armi Toivanen, milloin viimeksi teit jotakin sopimatonta?

Armi Toivanen ja kaksossisko: ”Koemme kaikki fiilikset tuplana”

Onko sinunkin päälläsi kotimainen riistovaate?

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.
 

 

Sekä näyttelijä Krista Kosonen että herttuatar Meghan juhlivat eilen häitään aivan upeissa leningeissä.

Tuore Sussexin herttuatar Meghan, 36, ja herttua Harry, 33, avioituivat eilen Windsorin linnan Pyhän Yrjön kappelissa. Samaan aikaan myös yksi Suomen tunnetuimmista pariskunnista näyttelijä Krista Kosonen, 34, ja ohjaaja Antti J. Jokinen, 50, menivät naimisiin Helsingissä.

Vaikka esimerkiksi kokoluokassa brittihovin ja suomalaisen pariskunnan häitä on turha verrata, eräs asia kummissakin häissä oli hauskalla tavalla yksi yhteen: morsianten asuvalinta! 

Krista oli valinnut hääpuvukseen Katri Niskasen suunnitteleman linjakkaan puvun, jonka yksi tärkeimmistä yksityskohdista on korkea kaulus. Puku jättää olkapäät paljaaksi ja siinä on kaunis pitsikirjailu. 

 

A post shared by Krista Kosonen (@krista_kosonen) on

Krista julkaisi ihanan hääkuvan itsestään ja Antista eilen Instagramissaan. 

Myös Meghan oli valinnut hyvin samantyylisen asun hääpäivänsä iltajuhlaan. Brittiläisen Stella McCartneyn suunnittelema pelkistetty silkkileninki on aivan samaa mallia kuin Kirstan puku. Kummassakin puvussa on avonainen selkä ja niiden helmassa laskeutuu kauniisti laahukseen. 

Brittihovin tuorein aviopari! Kuva: Reuters
Brittihovin tuorein aviopari! Kuva: Reuters

Meghanilla oli hääpäivänään kaksi eri asua. Asu, jossa hän asteli alttarille aiemmin päivällä, oli pelkistetty, klassinen ja monen silmään aivan nappivalinta. Lue tästä lisää Meghanin toisesta hääasukokonaisuudesta.

Meghanin ja Harryn häissä oli vieraina yli 600 henkilöä. Heidän joukossaan oli lukuisia maailmankuuluisuuksia, kuten näyttelijä George Clooney puolisonsa Amalin kanssa, tennistähti Serena Williams ja muusikko Elton John.

Amal Clooney edusti Meghanin ja Harryn häissä keltaisessa asussa. Kuva: Reuters
Amal Clooney edusti Meghanin ja Harryn häissä keltaisessa asussa. Kuva: Reuters

Myös Kristan ja Antin kutsuvieraslistalla on monia julkisuudesta tuttuja tyyppejä. Antin bestmanina toiminut näyttelijä Jasper Pääkkönen julkaisi eilen illalla kuvan juhlista. Kuvassa poseeraavat Armi ToivanenLaura Birn ja Elina Knihtilä.

”Maailman kaunein morsian. Toisilleen tehdyt”, Jasper kirjoittaa jakamansa kuvan alla.