Lili Pettit panee julkkisten vaatekaappeja työkseen kuntoon. Hän tietää, mikä monen naisen vaatekaapissa mättää.

Riehuiko vaatekaapissa pyörremyrsky vai miten tämä kaaos pääsi taas syntymään? WhoWhatWear-sivuston haastattelema ammattijärjestäjä Lili Pettit tietää, missä on vika.

Julkkisten vaatekaappejakin kuntoon laittanut Lili aloittaa aina siitä, että hän raivaa vaatekaapista pois kaikki tuplakappaleet.

– Tiedän, on tärkeää omistaa loistava valkoinen t-paita, mutta olen nähnyt monta, joilla on niitä 20. Sitten he sanovat, etteivät saa kaappejaan järjestykseen ja että pukeutuminen on vaikeaa.

Yksi hyvä kappale kutakin luottovaatetta siis riittää!

– Luulen, että monen saman vaatekappaleen omistaminen saa olon hämmentyneeksi, koska vaatekaapissa on niin paljon tavaraa, Lili kertoo.

Hänellä on hyvä neuvo tuplakappaleiden (ja niiden 20 saman paidan) siivoamiseen kaapista: kysy itseltäsi, ostaisitko tämän paidan nyt, jos olisit ostoksilla. Mitä todennäköisimmin vastaus on ei.

WhoWhatWearin mukaan täydellisen t-paidan lisäksi vaatekaapissa olisi hyvä olla vajaamittaiset farkut, nilkkurit, trenssi, musta bleiseri, klassinen laukku, paitapusero, nahkarotsi, jykevä kello, mokkaiset avokkaat, kynähame sekä pikkumusta.

Lue myös:

Luksusta rakastavat nuoret naiset: ”Merkkilaukku lisää itsekunnioitusta”

Tutkimus selvitti vaatteiden käyttöikää – hyvät pikkarit voivat olla vaikka 90-luvulta!

Tältä näyttää Jennifer Lopezin vaatehuone – farkkuja hyllytolkulla

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.