Men's Healt -lehti valitsi Real Madridin hyökkääjän ja Portugalin maajoukkueen kapteenin Cristiano Ronaldon hiljattain maailman timmeimmäksi mieheksi. Kuva: Reuters
Men's Healt -lehti valitsi Real Madridin hyökkääjän ja Portugalin maajoukkueen kapteenin Cristiano Ronaldon hiljattain maailman timmeimmäksi mieheksi. Kuva: Reuters

Huippufutarin toinen alusvaatemallisto julkaistiin viikonloppuna.

Jalkapalloilija Cristiano Ronaldo, 29, näyttää olevan seuraava David Beckham. Ronaldo on lanseerannut omalle CR7-vaatemerkilleen jo toisen alusvaate- ja sukkamalliston.

Mallisto esiteltiin viikonloppuna, eikä Ronaldon alusvaatekuviin voi olla törmäämättä Lontoon, New Yorkin, Berliinin, Lissabonin, Pariisin, Milanon ja Madridin kaduilla. Jättimäiset mainokset ovat nimittäin päässeet keskeisille paikoille.

Vaikka Ronaldo saattaakin näyttää kuvissa hieman muoviselta, asentojen kerrotaan jäljittelevän jalkapalloilijan ihan oikeita asentoja futiskentällä. Alushousut maksavat mallista riippuen 20–30 euroa.

– Alusvaatteiden pitää olla tyylikkäitä, niiden pitää istua täydellisesti sekä olla mukavat päällä. Lisäksi niiden pitää olla laadukkaat, Ronaldo on Daily Mailin mukaan kertonut vaatimuksistaan.

 Alusvaatekuvat on ottanut muotikuvaaja Rankin. Kuva Pariisista.
 Berliini.
Madrid.

Lue myös:

Paljas pinta katosi – miksi jalkapalloilijat eivät saa enää riisua pelipaitojaan?

Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

 

Muotisuunnittelija Diane von Furstenberg loi 1970-luvulla kuuluisan kietaisumekon. Vuosikymmenen tyyli-ikoni suosi värikkäitä printtimekkoja, joita nähtiin myös brändin tämän syksyn mallistossa.

  1. Puisissa korvakoruissa on hippimeininkiä, 32 €, Aarikka.
  2. Kimonomainen takki sopii myös juhliin, 79,95€, Zara.
  3. Jakardikangas vie ajatukset barokkiin, mutta hihansuut kielivät nykyajasta, 175 €, &Other Stories.
  4. Chelsea-bootsit toimivat joka tilanteessa, 99,99 €, Selected Femme.
  5. Mekko muistuttaa Joutsenlammesta, 49,95 €, Ellos.
  6. Meripihkan ja mustan kahvin liitto toimii, 110 €, &Other Stories.
  7. Matalakorkoiset avokkaat ilahduttavat jalkoja, 49,95 €, Ellos.
  8. Printtihousut ovat oiva vaihtoehto kietaisumekolle, 189 €, Joseph Ribkoff.

 

 

Mukavia pellavahousuja, pitkiä neuleita, matalia kenkiä... Menocore-trendi on enemmän kuin tervetullut.

Tätä on odotettu! Muoti on vihdoin kääntänyt katseensa nuorisosta keski-ikäisiin ja keski-iän ylittäneisiin naisiin. Nyt nuoretkin pukeutuvat väljään pellavaan, tunikoihin ja mukaviin kävelykenkiin. Pitkät neuleet ja puuhelmikaulakorut kiinnostavat alle nelikymppisiä. 

Trendin nimi on menocore – yhdistelmä tavistyyli normcorea ja menopaussia eli vaihdevuosia. Siitä ovat kirjoittaneet muun muassa Man Repeller ja Racked. Ensimmäinen mainitsee menocore-ikoneiksi esimerkiksi Lauren Huttonin, Whoopi Goldbergin ja Miuccia Pradan, toinen ihastelee Diane Keatonia erityisesti romanttisessa komediassa Jotain annettavaa.

Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters
Näyttelijät Whoopi Goldberg ja Lauren Hutton näyttävät menocore-mallia. Kuvat: Reuters

Tuulipukuja ja crocseja ei – ainakaan vielä – lasketa menocoreksi, mutta mukavuus on silti trendin ytimessä. 

”Tosi rentoa. Coolia niin, ettei tiedosta olevansa cool. Mieti viisikymppistä naista, joka ei välitä, mitä muut ajattelevat ja haluaa vain pukeutua äärimmäisen mukavasti,” Man Repellerin muodista vastaava toimituspäällikkö Harling Ross kuvailee menocorea.

Haave kivasta keski-iästä

Tavallaan on ihme, ettei menocore ole tullut jo aiemmin muotiin. Mukavuudessaan ja yksinkertaisuudessaan se vetoaa valtavaan joukkoon ihmisiä. Tavoitteena on tietyn hittivaatteen hankkimisen sijaan saavuttaa rennon itsevarma ja mukava fiilis.

Menocore-inspiraatiota voi hakea vaikka Goldie Hawnilta ja Diane Keatonilta, kuten tässä kuvassa.

Menocore ei ole mikä tahansa ohimenevä muotivillitys, vaan se kertoo paljon yhteiskunnallisesta tilanteesta. Menocore-esikuvat ovat rikkaita tai vähintään keskiluokkaisia naisia, jotka ovat saavuttaneet elämässään paljon ja joilla on nyt aikaa itselleen.

Kaksi- ja kolmekymppisten pätkätyösukupolvelle he edustavat unelmaa siitä, että suurin piirtein 50:een ikävuoteen mennessä työelämä ja muu elämä ovat asettuneet uomiinsa, ja epävarman säntäilyn sijaan voi keskittyä lomailemaan jollakin ihanalla, juuri sopivasti tuulisella rannalla pellavahattu päässä. 

Saksalaisen Grazia-lehden toimituksessa testattiin menocorea.