Taitaa tyttö tietää, että nettialet alkoivat jo. Kuva: Shutterstock
Taitaa tyttö tietää, että nettialet alkoivat jo. Kuva: Shutterstock

Nettivaatekauppojenkin alennusmyynneissä nopeimmat vievät parhaat päältä, mutta loppurysäyksistäkin voi vielä tehdä löytöjä.

Pyhinä kannattaa liikkua ainakin muutaman hiirennytkäyksen verran, jos aikoo tehdä nettialennusmyyntien parhaat löydöt. Alet meinaan ovat jo alkaneet monissa isoissa nettikaupoissa! Loputkin aloittavat alennusmyyntinsä viimeistään joulun jälkeen.

Joulun kiireisen ostossesongin jälkeen verkkokaupat saattavat päivittää sivustojaan, joten käyttökatkokset ovat mahdollisia. Kannattaakin palata kurkistamaan myöhemmin uudelleen, josko kauppa olisi jälleen pystyssä ja ale alkanut.

Joulu- ja aleaikaan pakettiaan voi joutua odottelemaan tavallista pidempään, ja kauppojen asiakaspalvelujen aukioloissa on poikkeuksia. Älä siis kummastu, vaikka paketti vähän myöhästyisi.

Nämä kaupat ovat jo aloittaneet alennusmyyntinsä:

Asos.comin alessa on tuhansia tuotteita. Joukosta löytyy paljon vaatteita kesää varten, mutta esimerkiksi nahkasaapasvalikoima kannattaa myös vilkuilla läpi.

Zalando.fi mainostaa jopa 50 prosentin hinnanlaskuja talvialessaan. Alen alkuvaiheessa kannattaa kytätä esimerkiksi hintavampia takkeja, joissa 20 tai 30 prosentin alennuskin voi tarkoittaa jo monen kympin säästöä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että ostaa vain sellaista, josta olisi periaatteessa valmis maksamaan myös täyden hinnan.

Sokos.fi-verkkokaupassa on myös ale. Vaatteiden lisäksi alesta löytyy paljon kosmetiikkaa. Kun tuotteet tilaa Sokos-myymälään, toimitus on ilmainen.

Nelly.comin ennakkoalennusmyyntiä on markkinoitu ainakin jo verkkokaupan Instagram-seuraajille, joille on tarjolla VIP-koodi ensimmäistä alelöytöjen luo.

Boozt.comin alessa on yli 9 000 tuotetta. Joukosta löytyy esimerkiksi merkkirintaliivejä ja -alushousuja alennuksella. Toimitusten mukana tulee ennalta maksettu palautustarra, mikäli koko ei osu oikeaan. Kaupan erikoisuus on golfosasto, josta löytyy kevään ja kesän nurmikentille kelpaavaa vaatetta alehintaan.

Hm.comin eli ruotsalaisen H&M:n alennusmyynti on myös alkanut. Kurkista ainakin bleiseriosastolle sekä Trend-mallistoon!

Lindex.fin alessa on runsaasti perusvaatteita. Jos oma koko ei ole kovin erikoinen, alusvaateosastolta voi tehdä löytöjä pilkkahintaan.

Veromoda.com aloittaa heti jopa 70 prosentin alennuksilla – tosin ne koskevat vain harvoja tuotteita. Perusvaatteiden lisäksi nettikaupan juhlavaatevalikoima on melko hyvä. Uudeksivuodeksi vaatteet eivät enää ehdi perille, mutta eihän sitä koskaan tiedä, milloin seuraava bilekutsu käy... Myös saman yrityksen omistaman Onlyn verkkokaupassa on useita tuotteita alennuksessa.

Stadium.fin alesta löytyy kutakuinkin kaikki, mitä ihminen tarvitsee Liikunnalliseen Vuoteen 2015.

Zoovillage.comin ennakkoale on myös alkanut. Valikoimassa on paljon sporttista merkkivaatetta, kuten t-paitoja, tennareita ja farkkuja.

Shopbop.comin alesta löytää amerikkalaisia keskihintaisten ja luksusmerkkien vaatteita ja asusteita. Toimituksiin rapakon takaa lisätään verot ja tullit, joten kannattaa vertailla, josko samojen merkkien tilaaminen Euroopasta toimittavista nettikaupoista tulisi kuitenkin halvemmaksi.

Riverisland.comista löytyy trendikästä ketjuliikemuotia alehintaan. Etsitkö vaaleansinistä pörrölaukkua? Löydät sen täältä.

Lopuksi hyvä vinkki alennusostoksille: Kun löydät tuotteen, joka tekisi mieli ostaa, muodosta siitä ja vaatekaapissasi jo olevista vaatteista kolme asua. Jos tämä ei onnistu, vaate todennäköisesti kannattaa jättää ostamatta.

Vinkkaa hyvistä alennusmyynneistä kommenttiosiossa, jos suosikkisi puuttui listalta!

Lue myös:

Lola Wallinkoski penkoo alelaareja: ”Olen edullisten tuotteiden metsästäjä”

Nyt se on tutkittu: naiset ovat itsekkäämpiä shoppailijoita

Älä tee näitä virheitä vaateostoksilla

Rintaliivit nähdään naisen vakiovarusteena. Onko niiden käyttäminen silti välttämättömyys?

Niina, 40, jättää rintaliivinsä kotiin, kun lähtee lenkille. Hän ei ole koskaan kaivannut urheiluliivejä.

– Olen juossut aina ilman liivejä, koska olen halunnut antaa rinnoilleni vapautta! 

Rintaliivittömyys ei ole vaikuttanut hänen rintojensa muotoon tai kokoon. Myös rentona päivänä kotona Niina jättää rintaliivit kaappiin. 

Jos rinnat ovat isot, rintaliivien käyttäminen on välttämättömyys. Pienirintaisen voi olla helpompi jättää liivit pukematta ilman pelkoa, että rintojen ryhti huononisi. 

Tyypillisesti on ajateltu, että painovoiman vaikutuksesta rinnat venyvät, jos liivejä ei käytä.

” Erään tutkimuksen mukaan nännit olivat vähemmän alhaalla sen jälkeen, kun oli vuosia ollut ilman liivejä.”

– Se on teoreettinen ajatus, koska tilanne saattaa olla jopa päinvastainen. Erään tutkimuksen mukaan nännit olivat vähemmän alhaalla sen jälkeen, kun oli vuosia ollut ilman liivejä, kertoo  plastiikkakirurgian ja kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Ståhlberg.

Hän huomauttaa, että pitkän aikavälin muutoksia rinnoissa ei ole tutkittu, joten asiasta ei ole tieteellistä näyttöä.

– Urheillessa liivien käyttäminen voi ensisijaisesti olla mukavuuskysymys, silloin rinnat eivät hölsky ja liiku. Sillä hetkellä, kun niitä käyttää, rinnat tietysti näyttävät erilaisilta. Useimmat varmasti tykkäävät, että on paremman näköistä, kun rinnat ovat kohdallaan, mutta sekin on vain pukeutumiskysymys.

”Kun rinnat eivät saa ulkoista tukea, voi sidekudos voimistua.”

Ståhlberg viittaa ranskalaislähtöiseen tutkimukseen, jossa tuli ilmi, että rintojen roikkuvuus oli jopa vähäisempää, jos ihminen ei ollut vuosikausiin käyttänyt liivejä. Kyseisen tutkimuksen mukaan rintaliivien jatkuva käyttäminen voi vaikuttaa rintojen luonnolliseen, pyöreään muotoon. 

– Tämä perustuu ajatukseen, että kun rinnat eivät saa ulkoista tukea, voi sidekudos voimistua, ja rintalihas joutuu tekemään enemmän töitä. 

Ståhlberg kuitenkin muistuttaa, että tässäkään tapauksessa kyseessä ei ole tieteellisesti todistettu tosiasia. Jos yksi tutkimus on tehty, se ei vielä osoita tieteellisesti asiaa. 

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on