Taitaa tyttö tietää, että nettialet alkoivat jo. Kuva: Shutterstock
Taitaa tyttö tietää, että nettialet alkoivat jo. Kuva: Shutterstock

Nettivaatekauppojenkin alennusmyynneissä nopeimmat vievät parhaat päältä, mutta loppurysäyksistäkin voi vielä tehdä löytöjä.

Pyhinä kannattaa liikkua ainakin muutaman hiirennytkäyksen verran, jos aikoo tehdä nettialennusmyyntien parhaat löydöt. Alet meinaan ovat jo alkaneet monissa isoissa nettikaupoissa! Loputkin aloittavat alennusmyyntinsä viimeistään joulun jälkeen.

Joulun kiireisen ostossesongin jälkeen verkkokaupat saattavat päivittää sivustojaan, joten käyttökatkokset ovat mahdollisia. Kannattaakin palata kurkistamaan myöhemmin uudelleen, josko kauppa olisi jälleen pystyssä ja ale alkanut.

Joulu- ja aleaikaan pakettiaan voi joutua odottelemaan tavallista pidempään, ja kauppojen asiakaspalvelujen aukioloissa on poikkeuksia. Älä siis kummastu, vaikka paketti vähän myöhästyisi.

Nämä kaupat ovat jo aloittaneet alennusmyyntinsä:

Asos.comin alessa on tuhansia tuotteita. Joukosta löytyy paljon vaatteita kesää varten, mutta esimerkiksi nahkasaapasvalikoima kannattaa myös vilkuilla läpi.

Zalando.fi mainostaa jopa 50 prosentin hinnanlaskuja talvialessaan. Alen alkuvaiheessa kannattaa kytätä esimerkiksi hintavampia takkeja, joissa 20 tai 30 prosentin alennuskin voi tarkoittaa jo monen kympin säästöä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että ostaa vain sellaista, josta olisi periaatteessa valmis maksamaan myös täyden hinnan.

Sokos.fi-verkkokaupassa on myös ale. Vaatteiden lisäksi alesta löytyy paljon kosmetiikkaa. Kun tuotteet tilaa Sokos-myymälään, toimitus on ilmainen.

Nelly.comin ennakkoalennusmyyntiä on markkinoitu ainakin jo verkkokaupan Instagram-seuraajille, joille on tarjolla VIP-koodi ensimmäistä alelöytöjen luo.

Boozt.comin alessa on yli 9 000 tuotetta. Joukosta löytyy esimerkiksi merkkirintaliivejä ja -alushousuja alennuksella. Toimitusten mukana tulee ennalta maksettu palautustarra, mikäli koko ei osu oikeaan. Kaupan erikoisuus on golfosasto, josta löytyy kevään ja kesän nurmikentille kelpaavaa vaatetta alehintaan.

Hm.comin eli ruotsalaisen H&M:n alennusmyynti on myös alkanut. Kurkista ainakin bleiseriosastolle sekä Trend-mallistoon!

Lindex.fin alessa on runsaasti perusvaatteita. Jos oma koko ei ole kovin erikoinen, alusvaateosastolta voi tehdä löytöjä pilkkahintaan.

Veromoda.com aloittaa heti jopa 70 prosentin alennuksilla – tosin ne koskevat vain harvoja tuotteita. Perusvaatteiden lisäksi nettikaupan juhlavaatevalikoima on melko hyvä. Uudeksivuodeksi vaatteet eivät enää ehdi perille, mutta eihän sitä koskaan tiedä, milloin seuraava bilekutsu käy... Myös saman yrityksen omistaman Onlyn verkkokaupassa on useita tuotteita alennuksessa.

Stadium.fin alesta löytyy kutakuinkin kaikki, mitä ihminen tarvitsee Liikunnalliseen Vuoteen 2015.

Zoovillage.comin ennakkoale on myös alkanut. Valikoimassa on paljon sporttista merkkivaatetta, kuten t-paitoja, tennareita ja farkkuja.

Shopbop.comin alesta löytää amerikkalaisia keskihintaisten ja luksusmerkkien vaatteita ja asusteita. Toimituksiin rapakon takaa lisätään verot ja tullit, joten kannattaa vertailla, josko samojen merkkien tilaaminen Euroopasta toimittavista nettikaupoista tulisi kuitenkin halvemmaksi.

Riverisland.comista löytyy trendikästä ketjuliikemuotia alehintaan. Etsitkö vaaleansinistä pörrölaukkua? Löydät sen täältä.

Lopuksi hyvä vinkki alennusostoksille: Kun löydät tuotteen, joka tekisi mieli ostaa, muodosta siitä ja vaatekaapissasi jo olevista vaatteista kolme asua. Jos tämä ei onnistu, vaate todennäköisesti kannattaa jättää ostamatta.

Vinkkaa hyvistä alennusmyynneistä kommenttiosiossa, jos suosikkisi puuttui listalta!

Lue myös:

Lola Wallinkoski penkoo alelaareja: ”Olen edullisten tuotteiden metsästäjä”

Nyt se on tutkittu: naiset ovat itsekkäämpiä shoppailijoita

Älä tee näitä virheitä vaateostoksilla