Taitaa tyttö tietää, että nettialet alkoivat jo. Kuva: Shutterstock
Taitaa tyttö tietää, että nettialet alkoivat jo. Kuva: Shutterstock

Nettivaatekauppojenkin alennusmyynneissä nopeimmat vievät parhaat päältä, mutta loppurysäyksistäkin voi vielä tehdä löytöjä.

Pyhinä kannattaa liikkua ainakin muutaman hiirennytkäyksen verran, jos aikoo tehdä nettialennusmyyntien parhaat löydöt. Alet meinaan ovat jo alkaneet monissa isoissa nettikaupoissa! Loputkin aloittavat alennusmyyntinsä viimeistään joulun jälkeen.

Joulun kiireisen ostossesongin jälkeen verkkokaupat saattavat päivittää sivustojaan, joten käyttökatkokset ovat mahdollisia. Kannattaakin palata kurkistamaan myöhemmin uudelleen, josko kauppa olisi jälleen pystyssä ja ale alkanut.

Joulu- ja aleaikaan pakettiaan voi joutua odottelemaan tavallista pidempään, ja kauppojen asiakaspalvelujen aukioloissa on poikkeuksia. Älä siis kummastu, vaikka paketti vähän myöhästyisi.

Nämä kaupat ovat jo aloittaneet alennusmyyntinsä:

Asos.comin alessa on tuhansia tuotteita. Joukosta löytyy paljon vaatteita kesää varten, mutta esimerkiksi nahkasaapasvalikoima kannattaa myös vilkuilla läpi.

Zalando.fi mainostaa jopa 50 prosentin hinnanlaskuja talvialessaan. Alen alkuvaiheessa kannattaa kytätä esimerkiksi hintavampia takkeja, joissa 20 tai 30 prosentin alennuskin voi tarkoittaa jo monen kympin säästöä. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että ostaa vain sellaista, josta olisi periaatteessa valmis maksamaan myös täyden hinnan.

Sokos.fi-verkkokaupassa on myös ale. Vaatteiden lisäksi alesta löytyy paljon kosmetiikkaa. Kun tuotteet tilaa Sokos-myymälään, toimitus on ilmainen.

Nelly.comin ennakkoalennusmyyntiä on markkinoitu ainakin jo verkkokaupan Instagram-seuraajille, joille on tarjolla VIP-koodi ensimmäistä alelöytöjen luo.

Boozt.comin alessa on yli 9 000 tuotetta. Joukosta löytyy esimerkiksi merkkirintaliivejä ja -alushousuja alennuksella. Toimitusten mukana tulee ennalta maksettu palautustarra, mikäli koko ei osu oikeaan. Kaupan erikoisuus on golfosasto, josta löytyy kevään ja kesän nurmikentille kelpaavaa vaatetta alehintaan.

Hm.comin eli ruotsalaisen H&M:n alennusmyynti on myös alkanut. Kurkista ainakin bleiseriosastolle sekä Trend-mallistoon!

Lindex.fin alessa on runsaasti perusvaatteita. Jos oma koko ei ole kovin erikoinen, alusvaateosastolta voi tehdä löytöjä pilkkahintaan.

Veromoda.com aloittaa heti jopa 70 prosentin alennuksilla – tosin ne koskevat vain harvoja tuotteita. Perusvaatteiden lisäksi nettikaupan juhlavaatevalikoima on melko hyvä. Uudeksivuodeksi vaatteet eivät enää ehdi perille, mutta eihän sitä koskaan tiedä, milloin seuraava bilekutsu käy... Myös saman yrityksen omistaman Onlyn verkkokaupassa on useita tuotteita alennuksessa.

Stadium.fin alesta löytyy kutakuinkin kaikki, mitä ihminen tarvitsee Liikunnalliseen Vuoteen 2015.

Zoovillage.comin ennakkoale on myös alkanut. Valikoimassa on paljon sporttista merkkivaatetta, kuten t-paitoja, tennareita ja farkkuja.

Shopbop.comin alesta löytää amerikkalaisia keskihintaisten ja luksusmerkkien vaatteita ja asusteita. Toimituksiin rapakon takaa lisätään verot ja tullit, joten kannattaa vertailla, josko samojen merkkien tilaaminen Euroopasta toimittavista nettikaupoista tulisi kuitenkin halvemmaksi.

Riverisland.comista löytyy trendikästä ketjuliikemuotia alehintaan. Etsitkö vaaleansinistä pörrölaukkua? Löydät sen täältä.

Lopuksi hyvä vinkki alennusostoksille: Kun löydät tuotteen, joka tekisi mieli ostaa, muodosta siitä ja vaatekaapissasi jo olevista vaatteista kolme asua. Jos tämä ei onnistu, vaate todennäköisesti kannattaa jättää ostamatta.

Vinkkaa hyvistä alennusmyynneistä kommenttiosiossa, jos suosikkisi puuttui listalta!

Lue myös:

Lola Wallinkoski penkoo alelaareja: ”Olen edullisten tuotteiden metsästäjä”

Nyt se on tutkittu: naiset ovat itsekkäämpiä shoppailijoita

Älä tee näitä virheitä vaateostoksilla

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.