Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Ei ole helppoa elämä – eikä muuten shoppailukaan. Sen voi tehdä ihan väärin. Kuinka moneen näistä sudenkuopista sinä putoat vaateostoksilla?

1. Kiertelet liian monessa eri liikkeessä.

Tuhannessa kaupassa pyöriminen vie aikaa ja hermoja. Sen takia kannattaa keskittää energiansa vain muutaman suosikkiliikkeen valikoimaan. Yleensä saman suunnittelijan vaatteet käyvät keskenään hyvin yhteen. Aamuista säästyy aikaa, kun ei joudu pähkäilemään, mikä sopii yhteen minkäkin kanssa.

2. Tuhlaat vääriin asioihin.

Harva huomaa eroa esimerkiksi ketjuliikkeen edullisen ja designer-liikkeen superkalliin mustan hameen välillä. Ei siis kannata haksahtaa siihen lankaan, että huippusuunnittelijoiden vaatteet olisivat automaattisesti hyviä investointeja. Eivät ne ole.

3. Et ole ymmärtänyt ketjuliikkeiden hienoutta.

Esimerkiksi Zarasta löytyy monia vaatteita, jotka menevät täysillä läpi huippusuunnittelijoiden luomuksista. Huhujen mukaan jotkut luksusvaatemerkkien suunnittelijat eivät edes itse tunnista eroa omiensa ja Zaran vaatteiden välillä.

4. Hankit niin erikoisen värisiä ja kuosisia vaatteita, ettet tiedä miten yhdistelisit niitä.

Kukkaa, leopardia, neonpinkkiä… Jos vaatekaappi on yhtä sekalaista seurakuntaa, asukokonaisuuden muodostamisessa menee sormi suuhun. Ota selvää, mitkä värit sopivat sinulle parhaiten ja satsaa niihin. Lisäksi garderobissa on hyvä olla neutraaleja värejä ja kuoseja, joita on helppo yhdistää räväkämpiin.

5. Ostat vaatteita siksi, että ne ovat muodissa.

Kaikki uutuudet eivät toimi kaikilla. Jos A-linjaiset hameet ovat sinun juttusi, ei kannata tuhlata rahojaan kynämallisiin luomuksiin.

6. Korjautat vain tyyriit vaatteesi.

Vaatteiden kohdalla istuvuus on kaikki kaikessa. Moni on valmis viemään kalliin iltamekkonsa räätälille, mutta nuukailee edukkaan vaatteen korjaamisessa. Eihän 30 euron hametta ole mitään järkeä paikkailla, sehän maksaa enemmän kuin itse hame! Kannattaa kuitenkin muistaa, että pienellä korjauksella edullisestakin vaatteesta saattaa tulla täydellinen. Silloin kokonaisuus on edullisempi kuin jos olisit ostanut satasia maksavan verrokin.

7. Tuhlaat kenkiin, mutta nuukailet laukkujen kohdalla.

Kengät kuluvat nopeasti, koska niiden tarkoituksena on koko ajan koskettaa maata. Sen takia kannattaa aina harkita kahdesti, ennen kuin törsää niihin. Parempi sijoituskohde on laukku. Se kestää paremmin aikaa, koska sen kulutus ei ole yhtä suurta.

8. Ostelet jatkuvasti uusia, halpoja koruja.

Korut ovat kieltämättä ihania ja usein ne näyttävät tuplasti ihanammilta, jos niitä on paljon. Mielensä malttaminen korukaupoilla on kuitenkin järkevämpää kuin harakkamainen rihkaman hamstraaminen. Halvat korut näyttävät usein juuri siltä mitä ne ovat, eli halvoilta. Panosta muutamaan laatukoruun tuhannen halpisversion sijaan.

9. Ajattelet, että vyön tarkoitus on ainoastaan estää housujesi valuminen.

Jos omistaa hyvin istuvia vaatteita, ei periaatteessa tarvitse vyötä ensinkään. Kannattaa ajatella, että vyö on kuin keskivartalollasi istuva koru. Parhaimmillaan se voi täydentää asuasi juuri sopivasti.

10. Ajattelet, että sinut on luokiteltavissa johonkin vartalotyyppiin.

Unohda suosiolla kaikki neuvot siitä, minkälaiset vaatteet sopivat laihoille, kurvikkaille, omenavartaloisille tai päärynävartaloisille. Hedelmät eivät käytä vaatteita, ihmiset käyttävät. Vaatteitaan ei kannata valita muiden mielipiteiden mukaan vaan ajatella itse omia hyviä puoliaan ja ostaa sen mukaan.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Aina rahat lopussa? Karsi nämä shoppailutavat

Naisen kaapissa on 400 eurolla käyttämättömiä vaatteita

Seitsemän mindfulness-vinkkiä jouluostoksille

Tänä kesänä nenälleen kannattaa valita mahdollisimman futuristiset aurinkolasit.

Pikkuiset ja pyöreät, suuret ja kissamaiset, klassiset joka paikan höylät. Viime vuosina aurinkolasirintamalla on ollut mistä valita.

Mutta millaiset plehat ovat muodikkaimmat kesällä 2018? Vogue-lehden mukaan vastaus on kiistatta aerodynaamiset ja futuristiset sporttiaurinkolasit, eli tuttavallisemmin ”nopeet lasit”.

Jos kuvaus ei herätä mitään kelloja, anna prinsessa Annen havainnollistaa!

Kuningatar Elisabet II:n tytär Anne, 67, on luottanut nopeisiin laseihin jo hyvän tovin. Viimeksi hänet nähtiin trendilasit nenällään Harryn ja Meghanin häissä. Muuten hänen juhlalookinsa oli hyvin klassinen:

Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.
Niin coolia! Anne yhdisti kermanvalkoiseen leninkiinsä Adidaksen sporttiset aurinkolasit.

Anne kuvattiin sporttiset kakkulat päässään myös esimerkiksi vuonna 2015 Englannin ja Skotlannin välisessä rugbypelissä.

Kuva: Reuters
Kuva: Reuters

Catwalkien ehdoton ykkönen

Annen suosimia kieltämättä melkoisia ysärifiiliksiä herättäviä aurinkolaseja on vilissyt viime aikoina runsaasti catwalkeilla. Esimerkiksi Stella McCartney ja Fenty x Puma esittelivät nopeita laseja kevään 2018 muotinäytöksissään.

Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters
Kuvat: Fenty x Puman ja Stella McCartneyn / Reuters

Suomessa futurististen lasien ilosanomaa on levittänyt jo useamman vuoden ajan esimerkiksi räppärit Jare ja Ville-Galle. Vuonna 2014 Jare kertoi Me Naisille, että kiiltäväpintaiset sporttilasit ovat yksi hänen tyylinsä kulmakivistä.

 

HÄÄÄÄÄ! Tänää takas keikoille. Oulu&Rovaniemi vamos! ✈️✈️✈️

A post shared by Jare Brand (@jeanbabtiste) on

Ei pukeutumispaniikkia! Kesän juhliin riittää yksi helppokäyttöinen vaate, kun sen voi stailata parilla eri tavalla.

Vedä kuvan reunassa olevaa nuolta vasemmalle ja oikealle, niin näet saman vaatteen kahdessa eri tyylissä. 


Laskoshame, 49,99 €, H&M. Romanttinen jakku, 109,95 €, Neo Noir. Paitapusero, 19,95 €, Gina Tricot. Hiussolki, 8,99 €, Glitter. Olkalaukku, 29,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
Polyesterinen laskoshame on helppo pukea monella eri tavalla, 49,99 €, H&M. Glitterneule, 69,95 €, Neo Noir.  Kukkakorvakorut, 16,99 €, Glitter. Kiiltävä tekonahkalaukku, 34,99 €, Pieces. Veloursaappaat, 66,99 €, Na-kd.
 


Housut, 85 €, Ajlak.Olat paljastavassa puuvillapaidassa sekoittuvat skarpit raidat ja pehmeä röyhelö, 59,99 €, Selected Femme. Kirjekuorilaukku, 439,95 €, Loeffler Randall. Hopeanhohtoiset nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
Kasvikuvioisten housujen pohjaväri on aina trendikäs ja juhlava valkoinen, 85 €, Ajlak. Kimonojakku, 85 €, Ajlak. Pystykauluksinen pusero, 24,99 €, H&M. Pitkä riipus, 16,99 €, Pieces. Iltalaukku, 129 €, Unisa. Nahkapistokkaat, 69,95 €, Tamaris.
 


Bleiseri, 239 €, Samsøe & Samsøe. Läpikuultava mekko, 69,95 €, Neo Noir. Kukkakorvakoruissa riittää katsottavaa, 9,99 €, Kappahl. Kullanvärinen nahkalaukku, 109 €, Tommy Hilfiger. Avokkaat, 125 €, Unisa.
Bleiseri, 239 €, ja kauniisti valoa heijastava viskoositoppi, 79 €, Samsøe & Samsøe. Leveälahkeiset, vajaamittaiset housut, 79,95 €, Selected Femme. Puuvillalaukku, 24,99 €, H&M. Avokkaat, 125 €, Unisa.