Huippumalli Alessandra Ambrosio, 35, ja Anja-tytär, 7, tanssivat ja lauloivat Coachella Valley Music & Arts -festareilla Kaliforniassa. Alessandralla on myös kolmivuotias Noah-poika.
Huippumalli Alessandra Ambrosio, 35, ja Anja-tytär, 7, tanssivat ja lauloivat Coachella Valley Music & Arts -festareilla Kaliforniassa. Alessandralla on myös kolmivuotias Noah-poika.
Näyttelijä Halle Berry, 49, nautiskeli 2-vuotiaan Maceo-poikansa kanssa rantapäivästä Meksikossa. Mukana oli myös Hallen 8-vuotias Nahla-tytär, jonka kanssa Halle harrastaa hyväntekeväisyyttä.
Näyttelijä Halle Berry, 49, nautiskeli 2-vuotiaan Maceo-poikansa kanssa rantapäivästä Meksikossa. Mukana oli myös Hallen 8-vuotias Nahla-tytär, jonka kanssa Halle harrastaa hyväntekeväisyyttä.
New Yorkin Sohossa Samuel-kuopuksensa, 7, kanssa kävellyt näyttelijä Naomi Watts, 47, pelaa usein jalkapalloa poikiensa kanssa.
New Yorkin Sohossa Samuel-kuopuksensa, 7, kanssa kävellyt näyttelijä Naomi Watts, 47, pelaa usein jalkapalloa poikiensa kanssa.

Äitienpäivän kunniaksi viisi ideaa äidille ja tyttärelle. Hollywood-tähdiltä saavat mallia pojatkin.

Toisiinsa sopivat asut, nelivuotiaana aloitetut pedikyyrikeikat sekä yhteiset hyväntekeväisyysprojektit – niistäkin supertähtiäidit lapsineen usein tunnetaan. Mutta ihan tavallista elämää näissäkin perheissä vietetään. Kalenteriin sovitellaan jälkikasvun futisharkat, kaverikyläilyt sekä läksyt. Kun aikaa on, karataan yhdessä konserttiin tai lomalle.

Jos oikein haluaa osoittaa olevansa samasta (suku)puusta, voi äidin ja lapsen asut mätsätä yhteen. Vaikka näin:

 

 


Pitsi on paras tänäkin kesänä. Koot 92–140 cm. 19,99 €, H&M.

 


Ja äidille oma. 59,99 €, H&M.

 

 

 


Muodikas baseball-takki taipuu romanttiseenkin tyyliin. 79,99 €, H&M.

 


Söpö baseball-takki 29,95 €. Koot 110–164 cm. Zara.

 

 

 


Asenne-t-paita lapselle. Koot 104–164 cm. 12,99 €, Mango.

 


Äiti on samis. 15,99 €, Mango.

 

 


Äidille. Käännetty lahje on trendikäs. 24,95 €, Lindex.

 


Kesän luottovaate. Koot 86–128 cm. 22,99 €, Kappahl.

 

 


Yksikin jippo riittää. Minna Parikan kenkiä on lapsille koossa 21–34. 235 €.

 


Minna Parikkaa myös naisille. 315 €.

 

Keinokuituvaatteista irtoaa jokaisessa pesussa valtava määrä pieniä muovikuituja, joista osa päätyy lopulta vesistöihin.

Vuoden turhake on taas valittu, ja tänä vuonna se on fleecekangas.

Suomen Luonto -lehden toimitus teki valinnan lukijoiden lähettämien ehdotusten joukosta. Valinnalla toimitus haluaa kiinnittää huomiota polyesterikankaista irtoavaan mikromuoviin.

Mikromuovista on puhuttu viime aikoina paljon, sillä se saastuttaa meriä ja on haitaksi niiden eliöille. Huomio on kuitenkin tähän mennessä keskittynyt kosmetiikan mikromuoveihin, joihin lukeutuvat esimerkiksi kuorintavoiteiden muovirakeet. Kerroimme vähän aikaa sitten, että myös muoviglitter on viemäriin päätyessään uhka ympäristölle.

Kuten kosmetiikasta, myös pörröisestä fleecekankaasta irtoaa jokaisessa pesussa jopa 200 000 alle viiden millimetrin mikromuovipalaa. Muut keinokuitukankaat eivät ole yhtään parempi valinta.

– Vielä enemmän hiukkasia irtoaa softshell-kankaasta ja teknisistä urheiluasuista, joten fleece ei edes ole pahin polyesterikangas mikromuoveista puhuttaessa, ryhmäpäällikkö Markus Sillanpää Suomen ympäristökeskuksesta toteaa tiedotteessa.

Suurin osa kuiduista saadaan puhdistettua jätevedenpuhdistamolla, mutta silti vesistöihin päätyy biljoona mikromuovihiukkasta, joiden ympäristövaikutuksia ei vielä tunneta tarkoin.

Kysely

Vältteletkö fleecevaatteita ympäristösyistä?

Gugguun vaatteet saivat asiakkaat ottamaan juoksuaskelia.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.