Tyyliä etsimässä -bloggaajan mukaan itsevarma kesäpukeutuminen lähtee pienin kokeiluin.

Veera Korhonen on tullut tutuksi Tyyliä metsästämässä -blogistaan, jossa hän antaa tyylivinkkejä plussakokoisille naisille. Tällä viikolla suomalaismedioissa on levinnyt Korhosen haastattelu, jossa hän puhuu ylipainoisten kesäpukeutumisesta. Hänen mukaansa kesähepeniin pukeutuvia ylipainoisia paheksuvat ihmiset ovat joskus vain kateellisia.

Aamulehden julkaisemassa jutussa Korhonen sanoo, että joillekuille voi olla kova paikka nähdä ylipainoinen kevyissä vaatteissa, koska itse ei uskalla pukeutua kuten haluaa. Tämä kateus sitten saattaa purkautua haukkumisena.

Korhonen on saanut paljon hyvää palautetta rehellisestä ulostulostaan. Hänen haastatteluaan on jaettu somessa, ja moni on kiitellyt Korhosta yksityisviestein. Uutisten kommentteja Korhonen ei kuitenkaan mene lukemaan.

– Tiedän tasan tarkkaan mitä anonyymit henkilöt lässyttävät ylipainoisista kommenttiketjuissa. Niitä viestejä on turha lukea, Korhonen sanoo.

Lue tästä, mitä epäreiluja asioita ylipainoiset naiset joutuvat kohtaamaan.

Miksi haukut itseäsi?

Korhonen on tyytyväinen kehoonsa, ja hän haluaa kannustaa myös muita kehomyönteisyyteen. Joillekin ylipainoisille naisille kesä on epämieluista aikaa – on kuuma ja pitäisi pukeutua kevyemmin. Esimerkiksi sääret paljastavissa mekoissa ja hameissa liikkuminen voi ahdistaa.

Kun kevyt kesäpukeutuminen jännittää, Korhosen mukaan on tärkeää kysyä muutamia asioita itseltään.

– Olen usein kysynyt itseltäni, että mitä konkreettista tapahtuu, jos puen kesällä lyhyen hameen. Joku saattaa ajatella pahasti vaatteistani, mutta tuleeko kukaan oikeasti sanomaan, että näytän kamalalta? Ja jos joku vieras tulee sanomaan, onko niillä mielipiteillä mitään väliä? Ne, joiden mielipiteillä on väliä, ovat läheisiäni, ja he välittävät minusta muista syistä.

Ensiaskel itsevarmuuteen on lopettaa itsestä rumasti puhuminen ja anteeksipyytely. Tärkeää on myös kysyä, miksi haukkuu itseään.

”Aina löytyy ihminen, joka ei tykkää, sillä kaikkia ei voi miellyttää.”

Korhosen oma teesi on, että tärkeintä on miellyttää itseä muiden sijaan. Toisten ihmisten mielipiteille ei kannata antaa painoarvoa. 

– Pukeudu itsellesi. Jos jätät pukematta lyhyen kesämekon toisen mielipiteen takia, kohta joku toinen saattaa ajatella vaatteistasi pahaa. Aina löytyy ihminen, joka ei tykkää, sillä kaikkia ei voi miellyttää.

Sosiaalisessa mediassa kannattaa alkaa seurata erilaisia profiileja ja etsiä erilaista kauneutta.

– Jos Instagramin syötteeseen tulee vain yleisiä kauneusihanteita toistavia bikinikroppia, paineita syntyy varmasti. Jos näet tavallisia ja monenlaisia naisia, erilaisuudesta tulee omissa silmissä normaalia.

Pienin askelin kohti rentoa kesäpukeutumista

Korhosen mukaan ajatteluaan voi muuttaa ainoastaan itse, jos on siihen valmis ja motivoitunut. Kaikki eivät kuitenkaan ole.

– Joillakin voi olla pitkäaikaisia ja jopa traumaattisia kokemuksia ja ongelmia ulkonäkönsä kanssa. Itsetunnon parantaminen ei tällöin ole helppoa. Jos on sinut epävarmuutensa kanssa, se on myös okei. Neuvot voivat olla avuksi heille, jotka pystyvät kyseenalaistamaan omaa ajatteluaan kehostaan.

”Mene hiljaiselle uimarannalle, jos uimapuvussa oleminen ahdistaa.”

Heti ei tarvitse kuitenkaan vaihtaa toppatakkia minihameeseen ja tuubitoppiin, vaan aluksi kannattaa kokeilla pieniä juttuja.

– Kokeile ihanaa kesämekkoa turvallisessa ympäristössä, kuten kotona. Mene hiljaiselle uimarannalle, jos uimapuvussa oleminen ahdistaa, Korhonen sanoo.

Pienin kokeiluin vaatteet alkavat tuntua luontevalta, kun vähissä vaatteissa olemiseen tottuu.

– Jos rannalle tekee mieli, älä jätä tekemättä sitä muiden ihmisten takia.