Näyttelijä Allison Williams näyttää, miten hame kevenee, kun helma on läpikuultava. Muusikko-näyttelijä Kelly ­Osbournen tyyli on klassikko. Kuvat MVphotos.
Näyttelijä Allison Williams näyttää, miten hame kevenee, kun helma on läpikuultava. Muusikko-näyttelijä Kelly ­Osbournen tyyli on klassikko. Kuvat MVphotos.

Hulmuavat helmat suojaavat talven viimalta – ja näyttävät upeilta.

Hillityt muotituulet liehuttavat nyt A-linjaisia helmoja. Kuumimpien hameiden ­pituus on midi, ja väreinä mustan lisäksi kärjessä hehkuvat valkoinen ja haalea roosa.

Polvipituus on ihanteellinen, vaikka sääret näyttäisivät ammattifutaajan koivilta. Hameiden jujuina ovat tukevat kankaat tai silkkimäinen ja laskeutuva materiaali, jota elävöitetään pliseerauksilla ja vekeillä.

Leveän helman vastapainoksi ylle vedetään ­tyköistuva yläosa. Tiimalasifiguuria korostetaan kiepsauttamalla uumalle leveä vyö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Midin parhaat kaverit ovat korkeat korot, jotka ­pidentävät sääriä. Simppelin hameen kaveriksi sopivat kevyet avokkaat, joissa on jokin kiva yksityiskohta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Metallin hohtoa ja pliseerausta. 35 €, Monki.

2. Vanha roosa ja pitsit tekevät ­hameeseen vintagefiilistä, 69,95 €, Mint&Berry/Zalando.

3. Lumivalkoinen hame  on kauden kauppa­listan kärjessä,
64 €, Topshop.

4. ´Kapeat kärjet on somistettu strasseilla, 175 €, Tosca Blu.

5. Kimalteleva yksityiskohta piristää, 94,95 €, Nelly.

Tiedustelut monki.fi, nelly.com. topshop.com, Tosca Blu Shoes /Emzia Oy 040 7150 146, Nelly.zalando.fi.

Toimituksen suosikkihame

 Hyvä hame parissa eri värissä

“Nyt tulee pakosta vedettyä kotiinpäin, sain hameinspiraation Me Naisten muotipalstalta. Bongasin tämän Helsingin Aleksanterinkadun Henkkamaukan ikkunasta, mutta kokoni oli sieltä loppu. Kokosin itseäni hetken, mutta keksin sitten kipittää Forumin Henkalle, mistä kaikeksi onneksi tärppäsi. Ja koska tapanani on aina liioitella, haluan saman hameen myös vanhan roosan sävyisenä. Tilaus nettikaupassa on jo vetämässä.” Elina

Netin kautta kauppaan

“Surffailin vaatteita netissä ja Henkkamaukan sivuilta löytyi täydellinen tämän hetken hame! Tarpeeksi pitkä, tarpeeksi paksu ja siinä oli myös taskut. Vasta myyjän avustuksella hame löytyi, koska olivat käyneet niin vähiin. Hyvä onni oli matkassa, sillä toinen jäljellä olevista hameista oli kokoani. Myyjä kertoikin hameen todella olleen suositun, sillä hän oli juuri edelliselle asiakkaallekin myynyt samaisen hulmuhelman.“ Henna

Väljä siluetti miellyttää

"Bongasin hameen H&M:n näyteikkunasta ja kiikutin sovituskopin kautta kassalle. Hameessa on kiva savunharmaa sävy, laadukkaan oloinen materiaali ja hauska pintakuviointi. Tykästyin siihen että hame on suht jämäkkä eikä heilu mihin sattuu. Löysähkön silkkikauluspaidan ja herrainkenkien kanssa hame on vähintäänkin toimistoon sopiva, mutta yhdistäisin sen kaikkein mieluiten löysään ja lyhyeen t-paitaan tai neuleeseen." Jutta

Jämäkkä hame ei nouse korviin tuulessa

”Bongasin hameen näyteikkunasta, ja kävin seuraavana päivänä ostamassa sen. Minua viehättivät hameen mittasuhteet ja jäykkä kangas. Olen muutenkin himoinnut jo pidempään talvihametta, joka ei nouse korviin jokaisesta tuulenviristä. Silmäkin on tottunut uudenlaiseen, väljempään siluettiin pitkän pillifarkkukauden jälkeen. Housu- ja hametrendi on tervetullut.

Käytössä hame on osoittautunut odotettua monipuolisemmaksi. Se käy yhteen yllättävän monien jo olemassa olevien vaatteideni kanssa. Erityisesti minua viehättää väljän yläosan yhdistäminen runsaaseen alaosaan. Kengät voivat olla joko korkeat tai matalat, mutta mieluummin jykevämmät kuin kovin sirot.” Marjut

Sisältö jatkuu mainoksen alla