Panosta siihen, mikä joutuu kovaan kulutukseen. Pihistä trendivaatteista ja -asusteista.

Kuva Jouni Harala

Hyvä nyrkkisääntö on, että niihin vaatteisiin, joita käytät usein, kannattaa satsata. Sen sijaan ne asut, jotka puet päällesi harvoin ja jotka ovat vain vähän aikaa päällä, voi hankkia säästöbudjetilla. Mitä istuvampi vaate on, sitä tärkeämpää on satsata laatuun.

Jos arkipukeutuminen vaatii huoliteltua tyyliä, kannattaa turvautua laadukkaisiin materiaaleihin ja varmoihin värivalintoihin. Toimiva peruspuvusto helpottaa pukeutumista, kun kaikki sen osat sopivat yhteen. Täältä voit katsoa vinkkejä oman peruspuvuston suunnitteluun. (Linkki juttuun.)

Sesongin trendiasut ja asusteet voi hankkia edullisista ketjuliikkeistä. Tosin jos kauden väri sattuu olemaan suosikkisi, kannattaa sitä hamstrata myös laadukkaampina versioina.

Vapaa-ajan vaatevalinnoissa on lupa noudattaa omia mieltymyksiään. Siistit ja tyylikkäät asut kelpaavat kaupungille, lomille ja päiväkävelyille. Jos vapaa-ajan vaate tarkoittaa sinulle urheilukuteita, kiinnitä huomiota toimivuuteen ja istuvuuteen. 

Hyvät kengät ovat olennaiset sekä jalkojen terveyden että mukavuuden kannalta, joten niissä laadun ostaminen on parempi valinta. Merkki ei kuitenkaan tee kengistä muita parempi. Valitse kengät, jotka hengittävä, tulevat jalkaa ja tuntuvat jalassa mukavilta juuri sinun jalassasi. Mallin kannattaa olla moneen käyttöön sopiva.

Nahkalaukkuihin satsataan usein paljon, sillä ne kestävät ja näyttävät arvokkailta. Toisaalta kangaslaukku olisi usein paljon kevyempi ja monikäyttöisempi vaihtoehto. Laukussa tyyli on usein tärkein kriteeri. Kannattaa kuitenkin muistaa myös käyttötarkoitus. Jokapäiväisen käyttöön sopii kevyempi versio ja erikoistilanteissa kokonaisuuden voi kruunata nahkalaukulla.

Ilmassa oli pientä hysterian tuntua, kun valtava joukko innokkaita asiakkaita ryntäsi ostamaan kotimaisen merkin lastenvaatteita alennettuun hintaan.

Suomalaiset ovat tunnetusti kovia jonottamaan ilmaista tavaraa. Mutta kyllä maksullinenkin rompe aiheuttaa pienimuotoista hysteriaa, jos halvalla saa.

Kotimainen Gugguu-vaatemerkki järjesti Helsingin Suvilahdessa perjantaina outlet-tapahtuman, joka jatkuu vielä lauantaina.

Ensimmäiset asiakkaat kurvasivat Suvilahteen Kattilahallin pihaan perjantaiaamuna kello 6.30. Ovet avattiin kymmeneltä, ja siihen mennessä parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono. 

Yritys tyhjensi kangasvarastonsa ja teetti ylimääräisistä kankaista lastenvaatteita. Tuotteet myytiin 50 prosentin alennuksella brändin normaalihintoihin verrattuna. Esimerkiksi lasten trikoiset leggingsit maksoivat 14 euroa. Ketjuliikkeistä housut saisi edullisemmin, mutta ilmeisen moni on kiinnostunut suomalaisten yritysten tuotteista, etenkin, kun hinta on alennettu.

Parkkipaikalle ehti muodostua noin sadan metrin jono.

Gugguu on perustettu viisi vuotta sitten. Se suunnittelee parhaillaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen perustamista.

Myös muutama muu kotimainen aikuisten ja lasten vaatteita valmistava yritys ottaa parhaillaan ensimmäisiä askeleitaan kivijalassa. Vimma on perustanut kaksi liikettä, toisen Helsinkiin ja toisen Ouluun. Papu kokeilee menestystään nyt joulun alla pop up-muodossa Galleria Esplanadissa. Yritys hakee myös näillä näppäimillä kasvua liiketoiminnalleen joukkorahoituksella. 

Otsikkoa muokattu 9.12. kello 10.00.

Markettimallistoaan luotsaava Janina Fry suunnitteli asut kahdelle Linnan juhlavieraalle.

Janina F -vaatemerkkiään pyörittävä Janina Fry, 44, debytoi viime vuonna Linnan juhlapukujen suunnittelijana, kun hän sai vaatettaa Suomen puolustusvoimain entisen komentajan Ari Puheloisen vaimon Tiina Laisi-Puheloisen. Reservin kapteenilla oli tuolloin yllään oranssi silkkipuku.

Tänä vuonna Janinalta nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla jo kaksi asua. Hän jakoi molemmista kuvia Instagram-tilillään. Jälleen kerran asiakkaana oli Tiina Laisi-Puheloinen. Suomen satavuotisjuhlavuonna Linnassa nähtiin monia paljettiasuja, ja Laisi-Puheloisen juhlapuku oli yksi kauneimmista.

Toinen Janinan juhlapuvuista nähtiin Halti Oy:n brand managerin Hanna-Liisa Erkheikin yllä. Tämän selkeälinjainen, pitkähihainen asu oli yksi Linnan monista vihreistä luomuksista. Janina on lisännyt kuvan tunnisteeksi sanan metsänneito, joten lienee selvää, mistä innoitus asuun on saatu.