Punaiset liivit ovat yllättävän hyvä valinta valkoisen paidan alle. Kuva: Shutterstock
Punaiset liivit ovat yllättävän hyvä valinta valkoisen paidan alle. Kuva: Shutterstock

Unohdatko tuon tuostakin pestä urheilurintsikkasi? Seuraavan liikuntakerran jälkeen ota urheiluliivit mukaasi suihkuun.

1. Valuvatko olkaimettomat liivisi? Kietaise yksi olkain rintsikoiden alapuolelta ympärillesi. Se saa liivit pysymään paremmin päällä. Katso tarkempi ohje videolta:

2. Jos liivit hiertävät olkapäitäsi, kokeile silikonisia olkapehmusteita, Niiden on tarkoitus suojata olkapäitä aristukselta ja hiertymiltä. Silikonipehmusteita myydään vaateliikkeissä, joissa myydään myös liivejä. Hinnat liikkuvat 10–20 eurossa.

Lue myös: Ahdistavatko rintsikat? 10 toimivaa vinkkiä liivittömään elämään

3. Moni käyttää vääränkokoisia rintsikoita. Jos omien liiviesi ympärysosa hiertää tai on liian löysä, niin käytät sinäkin. Oikean liivikoon tunnistaa siitä, että rintsikat istuvat napakasti, mutta eivät purista. Haluatko löytää itsellesi täydellisen liivikoon? Lue lisää täältä.

Rintaliivien ympärys on monilla vääränkokoinen. Kuva: Shutterstock
Rintaliivien ympärys on monilla vääränkokoinen. Kuva: Shutterstock

4. Rintoja on monenlaisia – ja kaikki niistä ovat uniikkeja ja upeita. Rintsikoiden kanssa tärkeintä on se, että ne tuntuvat päällä mukavilta. Sopivien liivien hankkiminen on kuitenkin yllättävän hankalaa. Touhu helpottuu, jos tietää, millaiset liivit istuvat parhaiten omille rinnoille. Selvitä täältä, millaiset rinnat sinulla on ja millaiset liivit tukevat niitä mukavimmin.

Lue myös: Kalliit alusvaatteet, kipua juoksulenkillä – 15 asiaa, jotka isorintaiset naiset tietävät liiankin hyvin

5. Miten selästä avonaista mekkoa voisi käyttää niin, etteivät rintsikat paista kaikelle kansalle? Skunkboy-blogissa vinkataan leikkaamaan olkaimettomista liiveistä takaosa pois. Sen jälkeen liivit voi ommella suoraan mekkoon. Lue tarkemmat ohjeet englanniksi täältä.


Tällaisen mekon kanssa joutuu käyttämään hieman luovuuttaan. Kuva: Shutterstock
Tällaisen mekon kanssa joutuu käyttämään hieman luovuuttaan. Kuva: Shutterstock

6. Älä kuivaa rintaliivejäsi pyykkinarulla tai kuivausrummussa. Liivit saattavat menettää silloin muotonsa, kertoo Seventeen-lehti. Liivien kannattaa antaa kuivua tasolla rauhassa.

7. Unohdatko aina pestä urheilurintsikkasi? Seuraavan liikuntakerran jälkeen ota urheiluliivit mukaasi suihkuun. Pesaise liivit suihkussa käydessäsi käsin, vinkkaa PopSugar.

Lue myös: Testasimme urheiluliivit: suosikki on pehmeä kuin iho, mutta tuki riittää isorintaisellekin

8. Säilyjä rintaliivisi henkarissa niin, että kupit roikkuvat liivien keskiosasta henkarin kummallakin puolella. Liivit säilyttävät roikkuessaan paremmin muotonsa kuin silloin, jos säilytät niitä sikin sokin laatikossa.

Vaikka rintaliivejä ei kannata kuivatta roikottamalla, kuivana ne tykkäävät roikkumisesta enemmän kuin alusvaatelaatikosta. Kuva: Shutterstock
Vaikka rintaliivejä ei kannata kuivatta roikottamalla, kuivana ne tykkäävät roikkumisesta enemmän kuin alusvaatelaatikosta. Kuva: Shutterstock

Rintsikat pysyvät hyvässä järjestyksessä myös näin: 

9. Oletko vaaleaihoinen, mutta kaapistasi ei löydy ihonväriisi sointuvia liivejä? Etkö halua, että liivit paistavat valkoisesta paidastasi läpi? Pane valkoisen paidan alle punaiset rintaliivit, vinkkaa MTV3. Yllättäen punainen väri kuultaa valkoisen paidan läpi vähemmän kuin esimerkiksi valkoinen.

10. Jos haluat rinnoillesi enemmän nostetta, valitse liivit, jotka menevät selkäpuolelta ristiin. Selästä ristissä olevat liivit ovat myös parhaat monien toppien kanssa, koska silloin olkaimet eivät vilku sivulta. Voit myös kiinnittää tavallisten liivien olkahihnat takaa yhteen klemmarilla tai vaikkapa suihkuverhon klipsulla: 

 

I can't be the only one who hates safety pinning bra straps. Try a shower ring. Much more comfortable. #diy #brahacks #fashionhacks

A post shared by Scrappy Treasures ✂ (@scrappytreasures) on

kuvat MV-Photos ja valmistajat

1980-luvun pop-kuningatar Madonna sekä ihastutti että provosoi rohkeilla vaatevalinnoillaan. Seuraa kasari-ikonin jalanjälkiä ja yhdistä kirjailtu jakku mustaan nahkaan.

 1. Hiusdonitsit ovat leikkimielinen tuulahdus menneisyydestä, 6 €, Monki.
 2. Punkkarityyliä voi kesyttää vaaleanpunaisilla ruusuilla, 49,99 €, KappAhl.
 3. Älä kaihda metallinhohtoa arkipukeutumisessa: yhdistä siniset mom-farkut kultaiseen yläosaan, 15 €, Monki.
 4. Korvakorut luovat viimeisen silauksen, 119 €, Sif Jakobs.
 5. Discon coolein vieras saapuu paljettihousuissa, 59,95 €, Zalando.
 6. Tekonahkahame on jokaisen rokkarin vakiovaruste, 49,99 €, Esprit
 7. Paksu pohja, niitit ja soljet tuovat tennareihin roimasti asennetta, 89,95 €, Tamaris.
Kuvat: MV-Photos ja valmistajat

Supermalli Kate Moss nousi muotimaailman ykkösnimeksi 1993. Urheiluvaatteet sekä katutyylistä inspiroituminen ovat ysärimuodin peruspilareita.

 1. Coca-Cola-fanien luottovaate, 24,99 €, Bik Bok
 2. Hullunkurisissa tupsukorvakoruissa on ysärille tyypillistä lapsenmielisyyttä, 9,95 €, Zara.
 3. Siistit jumppahousut sopivat oikein stailattuna jopa työpaikalle, 119 €, Tommy Hilfiger.
 4. Jenkkikoulujen takki sopii A-linjaisen midihameen kanssa, 49,95 €, Cubus.
 5. Repussa yhdistyvät sekä tyylikkyys että käytännöllisyys, 69 €, Lipault Paris.
 6. Tyylistä ei tarvitse säästää, vaikka rahaa olisi vähän, 26,99 €, Lidl.