Kate ja William poseerasivat samalla penkillä, jolla prinsessa Diana istui yksin ikonisessa kuvassa alle vuosi ennen eroaan prinssi Charlesista. Kuvat: Reuters
Kate ja William poseerasivat samalla penkillä, jolla prinsessa Diana istui yksin ikonisessa kuvassa alle vuosi ennen eroaan prinssi Charlesista. Kuvat: Reuters

Mutta hei, herttuatar Catherine kuitenkin vaihtoi asua jopa useita kertoja päivässä!

Cambridgen herttuatar Catherine todisti taas, että brittihovista pesee, kun pitää koota vaikutuksen tekevä matkapuvusto. Herttuaparin viikon mittainen matka Intiaan ja Bhutaniin sai runsaasti huomiota – eikä vähiten Catherinen asujen vuoksi.

Daily Mail laski, että seitsemän päivän asujen hinnaksi tuli yhteensä 34 732 puntaa eli yli 40 000 euroa. Joukkoon mahtui vaatteita niin Catherinen suosikkiluksusmerkeiltä kuin edullisia ketjuliikelöytöjäkin. Herttuatar onnistui huomioimaan pukeutumisellaan taidokkaasti myös paikallista kulttuuria ja perinteitä. Kate myös kierrätti vanhoja, hyväksi havaittuja vaatteitaan matkalla pariinkin otteeseen.

Katso kuvat Intian-matkan ensimmäisten päivien asuista täältä.

Koko puvuston kallein palanen olivat 3 900 puntaa eli noin 4 900 euroa maksaneet Kiki McDonoughin ametistikorvakorut, jotka Catherine yhdisti 75 punnan eli alle sadan euron Topshop-ketjuvaatemerkin mekkoon.

Herttuatar tyytyi budjetissaan kohtuulliseen vajaan 6 000 euron päivähintaan.

Olkoonkin, että 40 000 euroa on aika paljon viikon asuista, herttuatar olisi voinut törsätä paljon, paljon enemmänkin. Hänen tavaramerkkinsä on kuitenkin luksuksen ja halpiksen yhdistely, joten herttuatar tyytyi budjetissaan kohtuulliseen vajaan 6 000 euron päivähintaan. Ja ennen kuin saarivaltion veronmaksajat aloittavat motkotuksensa, kannattaa huomioida, että summaan sisältyy useampia asuja päivässä!

Korvakorut matkamuistokojusta

Bhutanissa vieraillessaan Catherine osti matkamuistoksi korvakorut muutamalla roposella. Hinnaksi on kerrottu mediassa noin kuusi euroa. Kaikkien riemuksi korvakorut päätyivät osaksi Katen asua vielä matkan viimeisenä päivänä, jolloin Kate ja William vierailivat Intian Agrassa sijaitsevassa kuuluisassa mausoleumissa Taj Mahalissa.

Sinivalkoinen mekko oli intialaissyntyisen huippusuunnittelijan Naeem Khanin mallistosta.

Kuninkaallisten Intian-matkaa seurannut People-lehden toimittaja julkaisi lähikuvan samanlaisista korvakoruista Instagram-tilillään.

 

Princess Kate bought some earrings like this -- in dark blue -- for about $7 #RoyalVisitBhutan

Kuva, jonka Simon Perry (@sperrypeoplemag) julkaisi

Luottosaappaat

Bhutanissa Catherine ja William vaelsivat korkealla kallionkielekkeellä sijaitsevaan buddhalaisluostariin, joka tunnetaan nimellä Tiikerin pesä. Kiipeäminen ylös vuorelle kesti kolme tuntia, mutta Kate oli tietenkin pukeutunut asianmukaisesti saappaisiin ja nahkaliiviin. Brittimedian tietojen mukaan samanlaiset Penelope Chilversin saappaat on nähty Katen jalassa jo yli kymmenen vuotta sitten – sitä ei tosin tiedetä, onko kyseessä edelleen sama pari vai uusi versio.

Edullisia hippimekkoja

Matkan aikana Katen yllä nähtiin monta boheemia, kuviollista mekkoa – suuntautuihan matka Intiaan. Heti matkan alussa Catherine pukeutui intialaisen Anita Dongren suunnittelemaan mekkoon. Suunnittelijan sivuston kerrotaan kaatuneen sen jälkeen, kun kuvat herttuattaresta mekko yllään levisivät mediassa. Sivusto on jälleen toiminnassa, ja mekkoa näyttäisi voivan tilata sieltä noin 200 euron hintaan.

Daily Mailin mukaan Catherine oli asustanut mekkonsa 8 punnan eli noin 10 euron korvakoruilla Accessorize-ketjumerkiltä ja 45 punnan eli noin 57 euron Monsoon-merkin kiilakorkokengillä.

Katen yllä nähtiin myös edullinen Glamorous-merkin maksimekko.

Myös brittien suosikkiketjuliike Topshopin mekko oli päässyt mukaan Catherinen matkapuvustoon. 75 punnan hintainen mekko myyntiin nopeasti loppuun, kun se oli nähnyt Catherinen yllä.

Rennosti safarilla

Kate ja William piipahtivat myös safarilla. Katella oli jalassaan suosikkinsa, Zara-ketjuliikkeen pillihousut ja RM Williams -merkin pilkullinen pusero. Matalat kengät olivat Sebago-merkin. Kaikkien kolmen tuotteen yhteishinta jää alle 200 punnan. Katen aurinkolasivalinta oli Ray-Banin klassinen Wayfarer-malli, jonka hinta on 135 puntaa eli noin 170 euroa.

Vanhoja tuttuja

Vaikka suuri osa vaatteista oli uusia, herttuatar hyödynsi myös vanhaa vaatevarastoaan. Bhutaniin saapuessaan Catherinella oli yllään Emilia Wicksteadin suunnittelema takkimekko, joka nähtiin viimeksi hänen yllään Edinburghissa vuonna 2012. Hyvä, että sille löytyi uusiokäyttöä, sillä mekon arvioitu hinta on yli tuhat euroa.

Lähtöpäivänä Catherinella oli yllään Alexander McQueenin valkoinen toppi ja hame, jotka on nähty hänen päällään vuonna 2012. Kaulaansa hän oli pujottanut Bhutanin kuningattarelta lahjaksi saamansa kaulakorun.

Tältä mekot näyttivät Catherinen yllä vuonna 2012.
Tältä mekot näyttivät Catherinen yllä vuonna 2012.

Hikitreenin ja hyvältä näyttävien hiusten yhdistäminen ei ole mikään ihan helppo nakki.

Aivan kuin ajan raivaaminen liikunnalle ei olisi tarpeeksi vaikeaa – sen lisäksi pitäisi vielä ehtiä käydä suihkussa ja pestä ja laittaa hiukset. Etenkin pitkätukkaisella jälkimmäiseen vierähtää helposti tovi jos toinenkin.

Jos on hikoillut rankasti, hiusten pesemättä jättäminen on harvoin vaihtoehto. Hätätapauksessa saattaa riittää, että föönaa hikisen kuontalon kuivaksi, mutta kovin kannattava ratkaisu se ei pidemmän päälle ole.

– Hiki saattaa tukkia päänahan huokosia ja aiheuttaa päänahan kuivumista sekä heikentää hiusten kasvua, hiusstylisti Giovanni Vaccaro kertoo StyleCaster-sivuston haastattelussa.

Katso jutustamme vinkit, joiden avulla föönaat hiukset nopeammin kuiviksi. Paljon treenaaville ja hikoileville Vaccaro suosittelee myös säännöllistä päänahan kuorintaa.

Hoida hiuksia samalla kun treenaat

Kun hiukset on pakko pestä jumpan jälkeen, Vaccarolla on ovela ajansäästövinkki kiireisille – hiusnaamion tai -öljyn levittäminen kuontaloon jo ennen treeniä! Nappaat kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun levität aavistuksen kostutettuihin hiuksiin hoitoaineen, laitat ne nutturalle ja lähdet kolisuttelemaan painoja. Muista vain pitää hoitotuotteen määrän kohtuullisena ja varoa sotkemasta välineitä hiuksillasi.

Kevyesti treenaava pääsee vähemmällä. Jos pää ei ole kovin hikinen, Vaccaro antaa luvan jatkaa päivää pesemättä hiuksia. Hiusstylisti Dana Tizzo suosittelee samaisessa StyleCasterin jutussa levittämään hiusten tyveen kuivasampoota jo ennen treeniä, jotta kosteus ei siirry päänahasta hiuksiin.

Hyvä kampaus treeneihin on poninhäntä tai nuttura korkealla päälaella. Hiusrajassa olevien haituvien kostumista ja pörröttymistä voi yrittää estää hikitreeniin tarkoitetun hiuspannan avulla.

Iso-Britannian prinssi joutuu maksamaan varsin pitkän punnan pitääkseen tukkansa lyhyenä.

Iso-Britannian kruununprinssi William, 36, on tehnyt sen, minkä moni kaljuuntuva mies tekee jossain vaiheessa taivaltaan: hän on vetänyt hiuksensa ihan lyhyiksi. Uutinen ei ole sinänsä millään tavalla merkittävä, mutta se, kuinka paljon William on saanut rahaa uppoamaan parturikäyntiin, saa kyllä pohtimaan.

Brittilehti The Sunin mukaan Williamin siilitukan leikkaaminen maksoi nimittäin 180 puntaa eli siis yli 200 euroa. Monet brittiläiset Twitter-käyttäjät ovat olleet tiedosta varsin hämmentyneitä.

– En ole koskaan maksanut enempää kuin kympin hiustenleikkuusta. Tämä mies on ryöstetty, Patrick Smith kommentoi muiden muassa Twitterissä.

Mutta, lähteiden mukaan kalliille hinnalle on kuitenkin selitys!

Ensinnäkin, William käytti hiustenleikkauksessaan puolisonsa herttuatar Catherinen suosimaa kampaajaa. Ja kuten monet tietävät, Katen hiukset ovat monien ihailemat, joten niihin ei taatusti pääse käsiksi ihan kuka tahansa kampaussaksien heiluttelija.

Toiseksi, hiustenleikkuu on mitä todennäköisimmin suoritettu Williamin kotona Kensington Palacessa. Kampaaja on siis joutunut raahaamaan kaikki kampaamotarvikkeensa (eli siis ainakin sakset) ja itsensä studion ulkopuolelle. Ei siis ihan tavanomainen leikkuukeikka kuitenkaan!

Kolmanneksi, kuninkaallisten varat eivät hevillä lopu. Ehkäpä William haluaa tukea kansakuntansa parturiyrittäjiä maksamalla vähän ylimääräistä?

Vitsiä pakenevasta hiusrajasta

Prinssi Williamin kaljuuntuminen on vuosien varrella noussut eräänlaiseksi kuninkaalliseksi vitsiksi. Williamin pikkuveli Harry, 33, on tasaisin väliajoin kiusoitellut Williamia vetäytyvän hiusrajan takia.

– Hän on taatusti fiksumpi kuin minä, me varmistuimme siitä jo koulussa – samaan aikaan, kun hän alkoi kaljuuntua, Harry on todennut.

William itsekin on vaikuttanut suhtautuvan kevyesti hiustensa hupenemiseen. Kun Williamin esikoinen George syntyi vuonna 2013, prinssi vitsaili:

– Hänellä on paljon enemmän tukkaa kuin minulla, kiitos luoja!

Tässä vielä havainnollistava kuva siitä, kuinka suuri muutos prinssin hiuksissa on tapahtunut: 


William hiustenleikkuun jälkeen.
William ennen hiustenleikkuuta.